Autor Tema: Regulator pritiska goriva  (Posjeta: 11442 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Brutalac

• Gost
Regulator pritiska goriva
« : 04 Siječnja, 2007, 17:52:44 »
Kao sto sam naveo tu negdje na forumu kupil sam si "FILTER KING REGULATOR" iliti regulator pritiska goriva :D

Kupio sam ga jer mi je receno da je el. pumpa benge koju imam na autu malo prejaka i da pritisak mogu oslabiti sa regulatorom...
Pritisak bi trebao nastelati na 1.5psi maximalno... :?
E kad je Filter King stigao i kad sam ga prucio, vidjeh da nema nikakve mjere ni naznake kako se i kolko stela >:(
"OK!" mislim si "...postavit cu pitanje kak se stela majstoru (ovaj fakat je majstor 8) ) za Minije koji mi je i savjetovao da ga kupim"...ovo mi je odgovorio...

"You need a fuel pressure gauge to do this, I use a Low pressure gauge (0-15psi) for this using a homemade T piece to allow me to connect it inline with the carburetter. You then run the engine and (after ensuring no leaks) adjust the pressure till you get 1.5psi on the gauge. Use the nut to lock off the setting."

Sve je to meni jasno i cak bi ovaj T komad uspio iskemijati ali me muci ova cukica koju spominje... :shock:

Kakva je to cuka?Jel ju ima ko od vas?Ak ne di ju mogu nabaviti?Kolko kosta?

Tracker

• Gost
« Odgovori #1 : 04 Siječnja, 2007, 20:15:42 »
Treba ti obicna cuka za mjerenje pritiska,samo što je za niske pritiske - do 15 psi,znaci do 1 bar
Ti trebaš naštelati gorivo na 0.1 bar,pišem u barima jer je vjerojatnije da ceš nac cuku sa mjernom jedinicom bara nego psi :)

Brutalac

• Gost
« Odgovori #2 : 04 Siječnja, 2007, 20:28:07 »
Hmmm...Imam cuku za mjeriti pritisak u gumama al mislim da to bas ne bu sljakalo :haha:

Offline aske777

• Veteran member
« Odgovori #3 : 04 Siječnja, 2007, 21:29:59 »
Ja sam uzeo te cukice i imam tu spravicu za mijerenje pritiska dode u kompletu sa T razdijelom i masom adaptera i reduktora... spajanje je jednostavno a te cukice imaš za uzeti vec od 200kn pa nadalje... po kompetu cak i jeftinije..
ITB+MEGASQURT+6A+KR= 190BHP

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #4 : 04 Siječnja, 2007, 21:38:57 »
ti regulatori su fensismensi,   ja sam pritisak smanjivao tako da sam razdjeljivao cijev sa "t"  nastavkom koji je dijelio dovod u povrat, reguliras razlicitom debljinom cijevcice i to je to.

BTW... ako te zanima, te plasticne "T"  razdjeljnike za cijevi imas za kupit u pevecu na odjelu vrta.   15kn kom.

Brutalac

• Gost
« Odgovori #5 : 04 Siječnja, 2007, 23:03:10 »
Citat: aske777
Ja sam uzeo te cukice i imam tu spravicu za mijerenje pritiska dode u kompletu sa T razdijelom i masom adaptera i reduktora... spajanje je jednostavno a te cukice imaš za uzeti vec od 200kn pa nadalje... po kompetu cak i jeftinije..

A di bi to mogao nabaviti?

2 gear: fensismensi...pa i ak je ja sam ti radje za nesto oridjidji i novo nego za kemijanja...pogotovo kad je u pitanju BENZIN :P

Offline Ivan_R5

« Odgovori #6 : 05 Siječnja, 2007, 00:39:07 »
Vlatko - cukicu možeš uzet bilo di, uglavnom se koriste za centralna grijanja i ostalo, 30ak kn dodu. Ne znan oce li ti bit precizno (do 1 bar) al tribalo bi, uzmi malo vecu i bok...

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #7 : 06 Siječnja, 2007, 09:59:30 »
taj regulator je odlicna stvar pogotovo kad se ide na karburatore i elektricnu pumpu...
ja ga imam i super sam zadovoljan

Brutalac

• Gost
« Odgovori #8 : 06 Siječnja, 2007, 12:39:59 »
Thanx Ivan & Stole :palac:

2 stole :a kak si ga ti stelao?Istim principom ili neki drugi?

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #9 : 06 Siječnja, 2007, 16:46:12 »
nisam fa ja stelao nego frend ja sam uzeo motor na kojem je on bio gore i postela..moram ga malo pitat...

Brutalac

• Gost
« Odgovori #10 : 09 Siječnja, 2007, 13:19:19 »
Aj se raspitaj jer cu uskoro u garazu pa da ga montiram ;)

Brutalac

• Gost
« Odgovori #11 : 28 Ožujka, 2007, 14:07:30 »
Kopao sam po starim djelovima i naletio sam na ovu cuku...

Ne znam ni sam da li je to cuka sa kojom bi mogao narihtati pritisak benge...
Ako bi jel mi moze neko obiljeziti di je taj 1.5 psi na cuki  :o

I ako sam dobro shvatio cuka se ubaci u sistem jednostavno da se T komad ubaci u cijev dovoda benge do frgica!? :?
Ovako odprilike???

mean Mini

• Gost
« Odgovori #12 : 28 Ožujka, 2007, 14:34:47 »
ja mislim da bi ovako trebalo da bude,ali bolje da jos neko potvrdi jer nisam 100% siguran

Offline Mini_Filip

• Antique Member
    • http://www.miniclubzagreb.hr
« Odgovori #13 : 28 Ožujka, 2007, 16:39:47 »

mean Mini

• Gost
« Odgovori #14 : 28 Ožujka, 2007, 16:58:13 »
znaci to je to samo mislim da ti je potreban precizniji sat da bi ga nastelovao kako treba(ovaj sigurno ima dosta odstupanja) ,a sto se tice onog T komada tako bi trebalo da bude :jak:  :jak: