Autor Tema: Frga mestar ...  (Posjeta: 14631 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

meshin

• Gost
Frga mestar ...
« : 13 Siječnja, 2007, 13:03:00 »
Trazim dobrog frga mestra, koji nije skup i znati ce sta radi.

Treba reparirati i postelati serijske 2 x Solex sidedrafts na Toyoti iz 82'.

Takodjer koliki je to problem napraviti sami, kupiti repair kit dihtunga i gumica te sve izmjeniti ?

Slika da poboljsa problematiku.. :)

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Frga mestar ...
« Odgovori #1 : 13 Siječnja, 2007, 13:47:30 »
Brtve i gumice komplet dodu stotinjak kuna, možeš nac toga po ducanima sa dijelovima...Za meštra ne znam koliko uzima za repariranje i podešavanje. U Splitu mi je prijatelju meštar uzea 100 kn za rad na obicnom solexu iz citroena bx. Koliko znam podesija ga je i prominija neku gumicu unutar carba...
I did it my way 😎

mary-j

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #2 : 13 Siječnja, 2007, 14:24:00 »
ima jedan iza remetinca, sam kaj je malo skup  :o
napišem kak se covjek zove cim se guba sjeti  :roll  ali imaš na hrawebu sigurno 10000%, probaj search

Offline Doktor

Frga mestar ...
« Odgovori #3 : 15 Siječnja, 2007, 08:09:25 »
Imaš na raskršcu Savske i Vukovarske karburator servis od starog Stefana Andrijašica. Ideš po Savskoj od smjera Ciboninog tornja i kad dodeš do raskršca sa Vukovarskom )odnosno malo prije raskršca), moraš proci sa autom kroz jednu kucu i doci u dvorište i na kraju dvorišta na ljevo ti je karburator servis. Mjenjaju ti dijelove koje treba, prociste karb od smeca i montiraju i podese kut paljenja. To je obicno cca 270 kn, do max. 500 kn za full reparaciju.
Ja sam sa bubom bio tamo prije cca 5.god i još je uvjek sve uredu.

Imaš još i karburator servis Šoštaric u Remetincu...tocnu adresu neznam, ali sam stekao dojam da on uvjek radi full reparaturu za 500,00kn, bez obzira što to možda nije potrebno, pa sam sa Stefanom bio sveukupno puno zadovoljniji...

Ili, prema najnovijim informacijama koje imam, Željko Sporiš, bivši šegrt od Stefana koji se nalazi u Podsusedu preko puta auto kuce Dojkic a broj telefona je 01/3491-772

Brutalac

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #4 : 15 Siječnja, 2007, 10:01:20 »
2 Doktor : reci mi da li oni (u Remetincu ) repariraju SVE vrste frgica?

Ja imam HIF 44
http://www.minispares.com/Product.aspx?pid=38283

i razmisljam mu kupovat reparaturu
http://www.minispares.com/Product.aspx?pid=38693
 koja kosta tak oko 500kn i vise dok dode iz Engleske pa ako oni mogu i to reparirati i imaju djelove. da im odfuram...ili im je to nepoznanica...bar sto se djelova tice? :o

Offline Doktor

Frga mestar ...
« Odgovori #5 : 15 Siječnja, 2007, 14:51:46 »
Ono kaj bi ja znal je da Šoštaric slaže sve frge. Ipak, nazovi pa pitaj, za svaki slucaj.

mary-j

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #6 : 16 Siječnja, 2007, 13:57:00 »
eeee šoštaric! na tog sam mislila  :)
ali nije baš neka sretna preporuka ocito   :(

Offline Doktor

Frga mestar ...
« Odgovori #7 : 16 Siječnja, 2007, 15:08:28 »
Pa, sveukupno, meni je napravio posao ok., ali Stefano mi je bio povoljniji i bliži, a frgu je bolje složio !

mary-j

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #8 : 16 Siječnja, 2007, 15:22:20 »
ma taj šoštaric je mom dragom sredivao (dve duple  :jak: )frge na kadettu D kojeg smo prodali tak da sad drugi muku muci  :D
iako mi je malo žao jer sam bila prava med mexica u njemu  :dance:  :D

meshin

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #9 : 17 Siječnja, 2007, 14:28:50 »
2 Doktor: Tnx  ;)

Kod Sostarica je vec friend bio i rekao mu je 750-1000 kn da reparira (jer su 2 kom) .. sto je malo 2 much, pa pitah za ostale.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Frga mestar ...
« Odgovori #10 : 17 Siječnja, 2007, 17:29:39 »
Jel postoji kod nas zastupnik za Solex, odnosno di bi se mogli kupiti venturiji, dizne, itd...

Offline Doktor

Frga mestar ...
« Odgovori #11 : 18 Siječnja, 2007, 10:48:23 »
Koliko ja znam, nažalost nema... ;)  >:(

mrgud

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #12 : 23 Siječnja, 2007, 11:41:19 »
Citat: meshin
2 Doktor: Tnx  ;)

Kod Sostarica je vec friend bio i rekao mu je 750-1000 kn da reparira (jer su 2 kom) .. sto je malo 2 much, pa pitah za ostale.

budete li to sami radili vjerovatno cete se toliko nahebat da vam ta cifra bude bakšiš, sve sam da neko složi... (znaš kak to vec ide...)

u biti... mesh... skini to sa TEofke i donesi, idemo to raskopat  :wizz:  :bravo:  :klinac: ti buš cital menjuale, ja bum lovil federe po garaži  :bla:

meshin

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #13 : 23 Siječnja, 2007, 12:20:46 »
Citat: mrgud

u biti... mesh... skini to sa TEofke i donesi, idemo to raskopat  :wizz:  :bravo:  :klinac: ti buš cital menjuale, ja bum lovil federe po garaži  :bla:

To sam i ja mislio, vikend u garazi i nas 10 zbunjenih hvata federe i gumice po podu.. :dance:  

Ali Kizo je jako protiv, boji se da bumo zagubili pokoji feder..  :o

Ide se kod Stefana, jos mu ga je par ljudi jako preporucilo.

crank

• Gost
Frga mestar ...
« Odgovori #14 : 23 Siječnja, 2007, 15:46:37 »
nije mi jasno zasto se toliko bojite karbova
ja sam prije par dana rastavio svoje dellorto 40
zamijenio sve brtve i gumice,sve detaljno ocistio i opet sastavio...
rastavljas stvar po stvar,pamtis, i sastavljanje je lako  :D