Autor Tema: Porsche 924: O oooooo!  (Posjeta: 46850 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mahatma Gadhni

Porsche 924: O oooooo!
« : 05 Travnja, 2007, 16:03:37 »
Evo! Ovo je moj porsche 924 iz '84. godine.
Od ranijih se modela razlikuje po više plastike i gume na autu u serijskoj opremi. Ovo godište je predzadnja godina proizvodnje tako da je malo teži od prijašnjih modela (više opreme, izolacije i ostalih pizdarijica).
Od yuppie opreme imam elektricno namještanje retrovizora, elektricno otvaranje prtljažnika, elektricno otvaranje šibera i prednja sjedala djelomicno u koži. Šiber se može potpuno izvaditi i spremiti u prtljažnik. Sve ove stvarcice na struju rade bez problema. Ne znam tocno koji sam vlasnik po redu (ali sigurno je broj dvoznamenkasti :haha: ). Auto je prilicno potrošen zbog lošeg održavanja. Na nekoliko mjesta je jako loše kitan i prelakiran je (samo izvana). Inace, cijeli je pocincan tako da vidljive hrde nema nigdje.

Motor:
2.0l 8v k-jetronic
125 ks
potrošnja je 10-15l
(slike otvorenog motora možete vidjeti na
http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=13130&postorder=asc

Prijenos:
transaxsle sistem- kvacilo je naprijed uz motor, mjenjac (5 brzina) je nazad s diferencijalom

Ovjes:
naprijed ništa posebno :D , nazad torzijske šipke
gume- od 185x70x14" do 205x60x15"

Auto je odlican za voziti. Precizan je jako i neutralan. Položaj sjedenja je jako nizak.... i tako dalje :D

Evo slikice (bit ce još kasnije)

...a pošto sam sad na praznicima (joj što volim svoj posao 8) ) malo ce se šarafati

Nagradni zadatak: Izbacite uljeza! :haha:

Inace, zadnji amortizeri su isti kao na bubi 1303 :haha:

Eto, toliko za ovaj put. Update ce ici polako jer ne radim auto ja (nemam ni alata ni znanja :o ), a ni s lovom nisam baš u najboljim odnosima.
« Zadnja izmjena: 09 Lipnja, 2015, 09:07:30 Mahatma Gadhni »
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Offline Tookie

• Antique Member
porsche 924: čekam i čekam...
« Odgovori #1 : 05 Travnja, 2007, 16:31:26 »
prekrasan autic meni jedan od najljepsis porschea...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #2 : 05 Travnja, 2007, 19:46:20 »
I meni se svida, jednog sam skoro kupija pa san odusta jer je bilo previše preinaka na njemu. Ako ga budeš restaurira ostavi ga u stock stanju jer su takvi najljepši 8)
I did it my way 😎

Offline pepo

• Antique Member
« Odgovori #3 : 05 Travnja, 2007, 22:33:48 »
Koliko si ga platio.

Prava zvjer,nema sta,cuvaj ga i pazi.

U cemu je kvaka sa onim 924 sto se prodaje u oglasniku za 2k eura...
Life is to short to drive a new car.

Tracker

• Gost
« Odgovori #4 : 05 Travnja, 2007, 22:47:30 »
Odlican auto,uvijek mi se svidala njegova linija
Samo da bude u originalu i pila ko avion
 8)

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #5 : 05 Travnja, 2007, 23:23:28 »
Platio sam ga 2100€ (lik je tražio 2500)
Mislim da sam mogao dobiti i boljeg za ovu lovu, ali htio sam '84. ili '85. godište pa nisam više htio cekati.
Ne znam koji je to za 2000€ u oglasniku, ali koliko pratim, stalno se vrte isti auti.

Što se obnove tice, auto ce biti stock (amortizeri koje stavljam su za normalnu visinu, ne mislim ga spuštati). Jedino cu felge drugacije stavljati (Revolution Wheels 5 Spoke Classic). Sjedala ce vjerojatno ici u kožu, a volan ce biti ili originalni trokraki ili momo prototipo (ugradivao se u trkace modele porschea). Nikakve bodykitove ne mislim stavljati. Jedino ga još mislim ponovno lakirati u originalnu boju (nešto tamnija verzija ove koju sad imam)

Offline pepo

• Antique Member
« Odgovori #6 : 06 Travnja, 2007, 00:46:13 »
Citat: Mahatma Gadhni
Platio sam ga 2100€ (lik je tražio 2500)
Mislim da sam mogao dobiti i boljeg za ovu lovu, ali htio sam '84. ili '85. godište pa nisam više htio cekati.
Ne znam koji je to za 2000€ u oglasniku, ali koliko pratim, stalno se vrte isti auti.

Što se obnove tice, auto ce biti stock (amortizeri koje stavljam su za normalnu visinu, ne mislim ga spuštati). Jedino cu felge drugacije stavljati (Revolution Wheels 5 Spoke Classic). Sjedala ce vjerojatno ici u kožu, a volan ce biti ili originalni trokraki ili momo prototipo (ugradivao se u trkace modele porschea). Nikakve bodykitove ne mislim stavljati. Jedino ga još mislim ponovno lakirati u originalnu boju (nešto tamnija verzija ove koju sad imam)

Hmmm pa bas onda i nebude stock,samo da jednu preinaku napravis i gotovo,nije to vise to...mislis ici na oldtimer okupljanja mozda...hebiga nemogu staviti upitnik imam neku sugavu tastaturu pa moram tockice...

I sam si razmisljam da li da Matru sredim bas default ili ipak neke felgice itd...

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #7 : 06 Travnja, 2007, 01:01:23 »
Odlican. Kad sredis ovih par sitnica bit ce prava pila.

Sto se tice cijene od 2000 € za 924 ne treba se nista cudit. To je uobicajena cijena za osnovne modele s 2.0 motorom u srednjem stanju. Za primjer ja sam mog platio 1200 € u derutnom stanju gdje je motor bio O.K. ali limarija i unutrasnjost trazili su ulaganja.

to pepo: Ako stavis neke dodatke na auto iz godista kojem i sam auto pripada, mislim da mozes bez problema na skupove oldtimera. Ispravite me ako grijesim.
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Brutalac

• Gost
« Odgovori #8 : 06 Travnja, 2007, 01:07:18 »
Citat: pepo
...hebiga nemogu staviti upitnik imam neku sugavu tastaturu pa moram tockice...

:haha:  :haha:  :haha:

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #9 : 06 Travnja, 2007, 01:33:31 »
2 pepo:
Svi skidaju serijske felge jer ne izgledaju baš nešto dobro, a skupe su ko vrag. Volan je isto skup. Neki je majmun izvadio originalni trokraki volan (isti kao u 944, 928 i 911sc) i stavio ovo smece. Uglavnom, felge koje bih htio imati na autu su porscheove fuchs felge. Kad bih njih stavljao, trebao bi mi cijeli ovjes s 924s ili 944. Ove felge koje si mislim stavit izgledaju poprilicno isto, a mogu ih dobiti u tocnim mjerama za svoj auto. Trenutno imam fordove felge :haha: (takvog sam ga dobio kad sam ga kupio)
Na oldtimerska okupljanja bih volio otici kad si autic malo sredim. (I oldtimeri se tuniraju 8) , zar ne)

2 Ivan L:
Jel tvoj bio crveni s natpisom 924 izmedu zadnjih svjetala? Vidio sam davno jedan u oglasniku. Imao je DU tablice

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #10 : 06 Travnja, 2007, 01:55:30 »
Nije. Bio crn i na ST tablicama i Dubrovnika nikad nije ni vidio jer bio me bilo strah da ce izdrzat put do Dubrovnika  :D  :D

Taj crveni na kojeg si naisao u oglasima bio je zvijerka prije 5 godina, ali od tada samo propda. To je 924 S sa 2.5 motorom i 163 KS, model za americko trtziste. Vozila ga je zena. Inace kad sam je zvao radi oglasa, uvijek je isticala: "Znate to vam je original Porsche motor, a ne onaj Audijev". Razumije se zena u Porsche :)  :) Trazila je za njega 6000 € i naravno nije ga prodala. Zadnji put sam ga vidio prije pola godine bez suvozackog sjedista, rastavljene konzole, ispucale instrumentne ploce...
Od tada mu se gubi svaki trag. Valjda nije zavrsio u presi za staro zeljezo jer bi znacilo da u Dubrovniku nema vise 924 (bar meni poznatih).
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline pepo

• Antique Member
« Odgovori #11 : 06 Travnja, 2007, 14:56:08 »
Citat: Mini Vlatko
Citat: pepo
...hebiga nemogu staviti upitnik imam neku sugavu tastaturu pa moram tockice...

:haha:  :haha:  :haha:

DA DA neznas ti kako je to,pises tekst 20min i onda stisnes shift pa ti se masina resetrira i ajd mujo ispocetka. :bzvz:

Da, moze se ici na oldtimer natjecanja iako auto nije originalan jedino moras biti clan oldtimer kluba,jedino ako ti je vazna pobjeda na takvim natjecanjima e onda auto mora biti komplet origigi.

Offline AlfaZD

« Odgovori #12 : 06 Travnja, 2007, 23:06:09 »
Porsche je dovoljno lijep sam po sebi, pa da mu ne bi kvario garazu, stavio sam nesto o
oldtimer susretima pod "opcenito o vozilima"
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #13 : 23 Travnja, 2007, 20:45:32 »
Evo stavljeni su plinski amortizeri, diskovi, plocice...
Uglavnom, auto je puno tvrdi sad i koci u pi*ku materinu :D  Nisam ga još isprobao na brdu jer nisam išao na optiku, ali mislim da ce razlika biti velika u odnosu na prije. Kocnice su odlicne (proklizali su mi prednji kotaci (nenamjerno) na ne baš jak pritisak papucice :o ) Mislim da mi sad gume širine 205 ne ginu.

ALI! Dodem pokupit auto kod majstora, a auto ne može upaliti. Kaže meštar da mi bravica ne valja. NIKAD DOSAD NISAM IMAO PROBLEMA S BRAVICOM!!! Uglavnom, sad cu probat s novom bravicom. Ako to ne pomogne, ocekujte oglas: porsche 924, puno novih dijelova, poklanjam :roll

Eto, toliko za sad. Uskoro dolaze slikice i filmic s brda

zaczg

• Gost
« Odgovori #14 : 24 Travnja, 2007, 08:53:23 »
ej..drz se ti tog auta.. .:) to mi je uz 911 jedan od najlijepsih modela..a i vidim da je tvoj mrak.. :)