Autor Tema: 2 Duple Frge na VW Scirocco 1.8 16v  (Posjeta: 12037 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sfinga

• Junior member
  • **
2 Duple Frge na VW Scirocco 1.8 16v
« : 24 Travnja, 2007, 16:57:14 »
Pozdrav

Evo mog problema :?
Imam Scirocca 1.8 16v sa KR-Jetronicom 139 kobila i auto ide relativno ok ... ali ovaj injection je sta se mene tice uzas jer mu svaki k.... smeta i sad me zanima jel moguce cili injection pocupat i bacit ca i stavit 2 duple frge?

Sta bih sve trebao nabavit za ovo napravit i koliko para odprilike?

Offline Sfinga

• Junior member
  • **
« Odgovori #1 : 24 Travnja, 2007, 17:34:36 »
Ovakvo nesto mozda  :shock: ?

Tracker

• Gost
« Odgovori #2 : 24 Travnja, 2007, 20:03:57 »
Naravno da je moguce.
Trebaju ti dva dupla karburatora,usisna grana za dva dupla karburatora i poželjno elektronska pumpa goriva i regulator pritiska benge.
Skinut staru usisnu sa svom elektronikom,stavit granu i karbove,dobro uštelat i vozi :)

Troši kolko stisneš,al kad stisneš onda trga

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #3 : 24 Travnja, 2007, 20:47:09 »
I did it my way 😎

Offline Doktor

« Odgovori #4 : 27 Travnja, 2007, 13:02:37 »
Tebi bi vjerojatno najjednostavnije bilo nabaviti Webere DCOE 40 ili 45.
To sam vidio da se najcešce stavlja u Golfove I & II generacije, ako se ide na karburator konverziju.
Preporucam ti da na kioscima potražiš casopise tipa VW Speed i VW Scene, dosta je toga bilo u njima, iako nemam niti jedan clanak po principu "How to". Zato si obavezno pogledaj link koji ti je postao Roadkiller.

Good luck. :P

Offline Sfinga

• Junior member
  • **
« Odgovori #5 : 27 Travnja, 2007, 16:24:51 »
Ma pogledao sam link i fino dobijem sve sto mi treba ali mi je malo previse 1000 ojro :/ jer za te pare sam imao puno boljih ponuda od stavljanja karburatora umjesto injectiona.

Mislim da mi je povoljnije kupit kakve webere 45 za 400-450 eura a ostalo sam napravit.

Neznam jedino za usisnu jel mora ona bash bit odljevak tj od jednog komada? Radija bi je ja od par elemenata pa bi zavaria i obradia na glodalicama posto radim u firmi za strojnu obradu materijala.

Ja san to zamislija na nacin da na laseru okinem od lima nije sad bitno recimo 6 mm plocu istog oblika ka brtva za sist na motor i onda bi to na glodalicu obradija da savrseno sida na brtvu i tako bi isto napravia s druge strane za karburatore ... uzea bi otisak sa njih kako triba sist na tu moju usisnu i onda opet na laser okida plocu i onda bi samo za sredinu otokaria ova 4 tunela za usis i zavaria ih za ove 2 ploce.
Malo me je.. teorija jer neznam kakvi idu kanali unutar usisne ... promjer je valjda ko na karburatoru onda?  ... duzina usisne? ... ako je kao ova na slici onda je to dosta kratko .. mozda 60-70 mm :?

Neznam eto moja prva iskustva sa karburatorima i usisnim granama  :?
Potrazit cu kakvu literaturu na kiosku il na netu al uvik zavrsim na neke njemacke stranice pa samo blejim u slike >_<

hvala a savjetima

Pozdrav

Offline kile

« Odgovori #6 : 27 Travnja, 2007, 19:52:12 »
Možeš složiti granu ovako kako si rekao.

Qky

• Gost
« Odgovori #7 : 28 Travnja, 2007, 01:55:28 »
Ja sam sa svog ljubimca skinuo k-jetronick ili ti K-glavu!
Reci mi jeli i kod tebe dizna od k-jetronica u glavi (u usisnom kanalu 30-40mm od stabla usisnog ventila)?

Moja ti je preporuka da uzmes karburatore sa motora i to 4kom!
Ja sam ih uzeo sa Yamahe nisam siguran koja je bila oznaka motora, ali u glavnom motor je bio od 1100ccm!

Konkretno:
Najmanje ces se zezati oko stelovanja, znaci prosti su kao ekser!
Imaju stelovanje zazora leptira gasa, bypass kanal ili ti ga ler i to je to!
Rade na principu vakuma koliki vakum napravi motor toliko oni otvore grlo i toliko daju goriva.

Sematski prikaz:

Usisna je jos prostija ide ti ploca koju montiras na glavu, na njoj navarene cevi dimenzije otvora koliki su ti i usisni kanali!
Na sve to idu jos gumena creva i na njih montiras karburatore!

Sve to bi trebalo ovako nekako da izgleda:

Offline kile

« Odgovori #8 : 28 Travnja, 2007, 10:44:25 »
Jeben koncept :palac:

Vidao sam vec ovakve prerade.
Neki stavljaju i throttle bodies.

Definitivno mi se cini da je jednostavno za ugraditi, ako se radi grana sa ovim gumenim cijevima

Evo dvije slike na koje sam jednom prilikom naišao na drugom forumu.

TB sa suzukija (gornji) i honde (donji)

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #9 : 28 Travnja, 2007, 13:25:59 »
Na fordovom forumu ima jedan slovenac šta je karburatore od yamahe R1 cini mi se pribacija u mondeo mk1 i po njemu sve funkcionira i ide puno bolje :dance:
I did it my way 😎

Qky

• Gost
« Odgovori #10 : 29 Travnja, 2007, 00:43:11 »
Moze i TB sa 4 leptira gasa!
Jako mi se svidja ta varijanta!
Tu je onda fora podesiti ubrizgavanje goriva i paljenje!

Ma kako god da krenes treba razdvojiti usisne kanale tj. napraviti ram idukciju!
Cime ces smanjiti otimanje cilindara za vazduh i max. Nm preseliti u vise obrtaje!
Bilo kako bilo sve jedno je dali 4 ili 2 dupla karburatora bitno je da ide jedno grlo na jedan cilindar

Offline Sfinga

• Junior member
  • **
« Odgovori #11 : 29 Travnja, 2007, 11:40:12 »
Evo sad dosa sa 402 i odma puna glava projekta haha ... al nema drzim se ovih oldschool principa :)

Ova sema sa 4 karburatora od motora mi se jako svidja :) ... e sad jedino me muci kakva bi razlika bila izmedju njih i 2 dupla webera 45.

Idem sad nac koju sliku mog motora pa ti postam ovdje da vidis kako je meni a ovo za vakume nisam bash 100 % siguran da bi radilo.

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #12 : 29 Travnja, 2007, 20:26:26 »
To sa vakuumskim fergama funkcionira odlicno ;)

Offline sale

• Antique Member
« Odgovori #13 : 29 Travnja, 2007, 22:05:35 »
i kolko bi dosli para takvi jedni "obicniji" karbovi sa motora? npr. ovakvi kakve je Qky stavljao..

i kolko losije/bolje ide od npr. nekog dellorta 40?

Qky

• Gost
« Odgovori #14 : 30 Travnja, 2007, 01:18:06 »
Uuuu... tesko pitanje!
Znas kako nikad ga nisam tera na dyno, tako da ti ne mogu garantovati da je ....

Znaci po mom nekom osecaju isli su tu negde!
S' tom razliko da je sa Solex-ima imao vise snage na malim obrtajima!

Kada podvucem crtu mnogo bolje mi je bilo sa Mikunijevim karburatorima!
Ceo proces ubacivanja i stelovanja sam zavrsio za 10dana, dok sam Solex-e radio ceo mesec!

Ima jedna interesantna stvar kod Mikuni karburatora ili ti svakog karburatora sto ide na motor, ovako imaju vakum mehur u samom vrhu karburatora koji usled vakuma koji proizvodi motor podize vakum klip unutar grla karburatora cime se povecava poprecni presek usisa, a na kraju klipa se nalazi igla koja oslobanja glavnu diznu za gorivo tako da dobijes (sto se svih karburatora tice) najbolji odnos potrosnje i snage.

To je mene ubijalo mesec dana dok sam radio Solex-e!
Nikad ih nisam ustelovao da trose koliko su i ti mikunci trosili!

Jedina mana Mikuni karburatora je to sto na njih ne moze plin da se montira!
Jer se podmazivanje vakum klipa unutar karburatora vrsi preko goriva!!!