Autor Tema: 50% MINUS;  (Posjeta: 5272 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

opelGT1973

• Gost
50% MINUS;
« : 04 Svibnja, 2007, 19:36:36 »
Isto tako želja nam je, obavijestiti Vas, o popustu osiguranja koje se primjenjuje od 15.04.2007. godine za starodobna vozila –oldtimere.

U nastavku ovog dokumenta nalazi se prijepis izvoda OSIGURANJA AUTOMOBILSKE ODGOVORNOSTI;  

E) Osiguranje starodobnih vozila

„ Definicija starodobnog vozila iz Pravilnika o kategorizaciji, ocjenjivanju, klasificiranju, bodovanju i evidentiranju starodobnih vozila Hrvatskog oldtimer saveza glasi: „Starodobno vozilo je priznato povijesno vozilo, mehanicki pokretano, izradeno prije više od trideset godina, ispravno, ocuvano ili ponovno sastavljeno u istovjetnom stanju kao i izvorno vozilo, a koje služi njegovanju kulturnih i tehnickih tekovina“. Starodobno vozilo dokazuje se rješenjem koje izdaje povjerenstvo koje obavlja pregled i ocjenu. Starodobno vozilo, za koje je izdana knjižica i plocice, vodi se u jedinstvenom registru starodobnih vozila za Republiku Hrvatsku pri Hrvatskom oldtimer savezu (HROS).

Starodobna vozila osiguravaju se prema TPS AO kao i ostala vozila uz popust na premiju osiguranja od 50%. Vlasnik mora dokazati da mu starodobno vozilo ne služi u svakodnevnom životu, što znaci da osim tog vozila posjeduje i drugo vozilo za svakodnevne potrebe.

U slucaju da starodobno vozilo služi u svakodnevnom prometu ne može se odobriti popust od 50%. „

- Obavještavamo Vas da ce povjerenstvo HROS-a izdavati potvrde o osiguranju automobilske odgovornosti sa popustom od 50%. Potvrda ce se izdavati i za uvoz oldtimer vozila sa evropskim porijeklom koja su po carinskoj tarifi oslobodena placanja carine.

:)  :haha:  :jak:  :bye:

Offline TheBIG

50% MINUS;
« Odgovori #1 : 05 Svibnja, 2007, 14:04:02 »
asti ludila

imported_Gear

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #2 : 05 Svibnja, 2007, 22:25:07 »
wooooooo!!!   :piva:  :to:  :lizi:  :yah:

Offline dr_t

• Antique Member
50% MINUS;
« Odgovori #3 : 06 Svibnja, 2007, 09:16:43 »
hmmm onda moj kadett 77 jeje oldtimer ili nije?
Svijetom vladaju.... pitate se tko??...Oldschool pile!!!

opelGT1973

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #4 : 06 Svibnja, 2007, 10:58:32 »
pimpmythaliapimpmytavriapimpmyflorida

jeje oldtimer ti je i to opasan  :agressive:  :evil:  :haha:

pitam se pitam

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #5 : 16 Srpnja, 2007, 23:27:26 »
evo da obnovim temu sa pitanjem:Jel ima kakav popust za izdavanje probnih tablica :o  :o ???

muma

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #6 : 19 Srpnja, 2007, 11:20:03 »
prijateljica mi radi u jadranskom pa san se malo raspita

radi se o 50% popusta, a ne o 50% bonusa ako je kome nejasno

iduci tjedan registriran auto i platicu pola pune cijene, a na polici koja mi je prva koju radin imat cu 5% bonusa, dogodine 10% itd.

i nije potriba imat vec policu na svoje ime (vezano za ovo gori da se auto ne koristi svakodnevno tj. da je drugo auto u vlasnika) nego se i na prvu policu koju radiš dobija 50% popusta

javin iduci tjedan kako je sve prošlo

sira

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #7 : 20 Srpnja, 2007, 17:35:16 »
Znaci ako imaš bonus 50% onda još dobiješ i popust 50% ili ti ga 25 % prave cijene?

Offline AlfaZD

50% MINUS;
« Odgovori #8 : 20 Srpnja, 2007, 22:07:05 »
Citat: sira
Znaci ako imaš bonus 50% onda još dobiješ i popust 50% ili ti ga 25 % prave cijene?

upravo  tako. :bye:
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

muma

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #9 : 23 Srpnja, 2007, 19:49:19 »
ajmo mala pomoc

di izvadit ovu potvrdu da mi je auto oldtimer

ako triban bit uclanjen u neki klub koji je klub najbliži šibeniku ako ko zna i koja je procedura, može li se ta procedura riješit telefonski

zahvaljujem

Offline AlfaZD

50% MINUS;
« Odgovori #10 : 23 Srpnja, 2007, 23:19:27 »
Zadar ti je najblizi, ima dva kluba, javi se meni na PM, i sve cemo rijesiti.   :D

muma

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #11 : 01 Rujna, 2007, 20:58:44 »
evo proša tehnicki prije par dana

uredno dobija 50% popusta na policu

napravija mi na tehnickom eko test i to naplatija
još san mora platit neke gluparije za okoliš iako san ima i potvrdu koju mi je posla alfazd da oldtimer to placa po povlaštenom koeficijentu šta izlazi oko 10 kuna, a ja platija 130

kad san pita u cemu je kvaka, receno mi je da kad oni na tehnickom ubace u kompac podatke o autu automatski im iz centrale u zagrebu dolazi šta sve to auto mora proc i kolko se naplacuje

reka san im za ovaj slucaj, a oni ce na to da je to novi zakon i da to još nije u sistemu

pa jebatga

popušija 200 kn

ubuduce ko bude iša neka unaprid rece onima za šalteron kako to ide, a opet možda san i ja nešto krivo skužija

baj, baj :bye:

Offline AlfaZD

50% MINUS;
« Odgovori #12 : 02 Rujna, 2007, 10:35:26 »
umjesto tih 130 kuna za okolis, uz potvrdu si  trebao  platiti 13 kuna, tu su te presli.
a ekotest svakako placas, cim ti je auto 1970god. ili mladje.
treba im odmah, unaprijed, mahati potvrdama. a zakon o povlastici za naknadu za okolis nije novi, ima bar tri godine da je izasa.

muma

• Gost
50% MINUS;
« Odgovori #13 : 02 Rujna, 2007, 23:16:56 »
nema veze, ionako bi mi pare ošle na kavu i duvane

još jednom fala alfazd na potvrdi

oce li bit kakav susret oldtimera uskoro

Offline AlfaZD

50% MINUS;
« Odgovori #14 : 03 Rujna, 2007, 11:28:56 »
da, slijedi Oldtimer rally Omis 2007, 29.-30.09.2007.
stavicu detaljniju obavijest