Autor Tema: Varenje aluminija ...  (Posjeta: 4372 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

meshin

• Gost
Varenje aluminija ...
« : 07 Svibnja, 2007, 13:09:51 »
Tko bi mi mogao zavariti aluminij /celik...  ali na autu.. zaliti sa necime u komplet da drzi pritisak ulja

Napuklo mi je odvod ulja iz bloka prema kileru ulja... i siklje ulje van kao blesavo.

Mala napuklina, ali dovoljna da ulje siklje van.

Problem je da bi se to trebalo variti na autu, na dizalici. Odozdola je pristupacno dosta...    ali ne mogu skinuti taj dio dole jer je u cjelini sa blokom.

Pomoc ...  :?

Offline Renegade

Varenje aluminija ...
« Odgovori #1 : 07 Svibnja, 2007, 15:32:48 »
----
« Zadnja izmjena: 22 Svibnja, 2010, 14:53:24 Renegade »
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Ivan_R5

Varenje aluminija ...
« Odgovori #2 : 07 Svibnja, 2007, 17:54:27 »
Ne znan o cemu je rijec, ali da li si pokuša za prvu ruku tekucim metalom proc?

Offline Renegade

Varenje aluminija ...
« Odgovori #3 : 07 Svibnja, 2007, 21:35:49 »
----
« Zadnja izmjena: 22 Svibnja, 2010, 14:53:07 Renegade »
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Varenje aluminija ...
« Odgovori #4 : 07 Svibnja, 2007, 22:46:15 »
Daj napraviti Al piksu sa navojem koju ces usarafiti u blok i zavariti a na drugoj strani nek bude navoj u koji ces usarafiti crijevo ;)

Offline Ivan_R5

Varenje aluminija ...
« Odgovori #5 : 08 Svibnja, 2007, 00:41:47 »
Citat: Renegade
Nemoj niti pokusati s tekucim metalom jer ces otezati posao variocu. Tekuci metal jednostavno ne moze dovoljno dobro "uhvatiti e da bi zaustavio pucanje metala tamo gdje je vec poceo pucati, kao i pritisak koji se tu razvija. Moja iskustva s tekucim metalom i pritiskom ulja - nisu dobra. Zavari, danas se to lijepo zavari, narezi novi navoj i - stvar rijesena. Uostalom, sto ne upichis koju sliku te pokazes sto, gdje i na kojem autu se desiilo, meshin? ;)

Ne znan, meni recimo tekuci metal drži magnet woofera za košaru ( i to samo tanki sloj na rubu tj spoju košare i magneta)... Al rekoh, bolje da stavi sliku pa da se tocno vidi situacija  ;)

meshin

• Gost
Varenje aluminija ...
« Odgovori #6 : 08 Svibnja, 2007, 23:49:44 »
Bio proucavao manual i moze se odsarafiti i to bez nekih problema.

To je dio u koji se zasarafljuje filter ulja ( i kod mene jos lajtung kilera ulja)...  aka Oil Filter Bracket.

Pokusat cu nabaviti polovni novi dio i samo zamjeniti... ako ne uspijem ide potrgani dio Maligecu na varenje.

Ne treba mi navoj, nemam potrebu skidati taj saraf, moze sve zavariti do kraja.