Bok svima,
ako ima koja dobra dusa koja ima vremena i volje meni kao laiku objasniti kako se dolazi do ovakve cijene?
http://m.njuskalo.hr/auti/renault-4-gtl-oglas-8254017Znaci, automobil je kao novi kostao nekih 11000DEM iliti 5500EUR-a u danasnjim novcima. Danas nekih 23godine kasnije gazda ga cijeni 35% njegove inicijalne vrijednosti.
Mislim, znam da je rijec je o funcionalnom, low cost vozilu koje je vrlo upotrebljivo (u dolini neretve i danas ga mnogi koriste jer je idealan za poc u polje, natovarit ga sa 400-500kg mandarina ili cega drugog i sl.), ali wtf...ipak pricamo o najmanjem vozilu doticnog proizodjaca, jednostavne konstrukcije, vozilu napravljenom za mase, a ne nekom limited edition, vrlo rijetkom, ekskluzivnom vozilu. Da stvar bude bolja nedavno se jedan plavi sa >150000km prodavao za slicne novce. Defacto, ako je cetvorka iole dobra gazda trazi 1500EUR ili vise?
Ne kuzim tko je ovdje lud? Oni koji prodaju ili mi koji uopce gledamo takve oglase? Jasno je da svatko moze traziti onoliko koliko hoce, ali u slucaju cetvorke ove cijene su vise pravilo nego li iznimka...pa mi nije jasno zbog cega je tome tako?
Renault 18, slicnog stanja, godista, cak i manje kilometraze ide za polovicu tih novaca. Ona Z101SC sa foruma, u "mint" stanju ide za 5500kn, pa jos uvijek nije nasla kupca.
Hvala unaprijed.