Nije isti, "Volvo" motor je OHV, ima fiksne stubline i baziran je na drugom Renault motoru.
Nisam nikad čačkao originalni motor iz GTT-a, ali B18FT jesam. Ne mogu ih stoga porediti, ali mogu reći da su internali vrhunski urađeni a elektronika kontrole paljenja, ubrizgavanja i turbine je vrlo napredna za godine kad su se ti auti pravili, u odnosu na konkurenciju.
Volvo 460t ludački ide s tim motorom. 120ks je patka, ima on blizu 140 i ima baš puno momenta za toliki motor. Serijski motori sa nekim nizozemskim čipovima idu blizu 200ks, ali tu je kapak, Garett T2 gubi dah i ranije i bezveze grije zrak, a Jetronic im je toliko specifičan samo za taj auto da se ne isplati natezati s tim i izmišljati toplu vodu ve odmah ići na standalone, što je većini ljudi ili skupo ili ih plaši ili oboje, a veća turbina ubije duh tog motora malo jer sa T3 ili nećim većim ne'š majci paliti gume u trećoj sa 2000 obrtaja...i tako.
Apelujem na renolaše da ne kolju taj auto, ako treba nađem vam ja B18FT, 480 je već strašno rijedak sam po sebi, turbo pogotovo, mislim da ih ima na prste jedne ruke registrovanih u HR, uključujući atmosferce...