Autor Tema: oglasi  (Posjeta: 1499034 )

0 Članova i 12 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Odg: oglasi
« Odgovori #2595 : 30 Prosinca, 2015, 22:25:01 »
Pa gledaj ovi Kragujevački pokušaji da naprave auto za raju su sve samo ne auti, a pošto su se proizvodili na bazi Fiata 20 i više godina nakon što je Fiat prestao misliti o tim modelima, ne znam u koju bi kategoriju svrstao jednu 128 iz Zastave nego u jeftine drljačine. Da se radi o original Fiat 128, kapa dolje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemrem vejerovat da je netko u stanju nasrati tolike gluposti i neistine.

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #2596 : 31 Prosinca, 2015, 08:46:33 »
Ovo je bez konkurencije najpromašeniji post kojeg sam u dugo vremena pročitao na Oldschoolu, i najveća količina besmislenog blebetanja na jednom mjestu

Počevši od priglupog politiziranja - Hrvatska je uz Sloveniju bila industrijski najrazvijeniji dio ex-Yu. U planskom razvoju ndustrije nije joj dodijeljna autoindustrija, ne zbog nikakvog zatiranja ili „ustaštva“, nego upravo zbog - plana! Nije bila intencija sve locirati u jednoj republici, a ako po prirodi stvari Hrvatska ima praktički monopol na brodogradnju, nije li logično da se automobilsku industriju razvija drugdje? Da ne kažem da su industrije povezane s vozilima i te kako postojale i kod nas.

Po pitanju oldtimera - NAŠI oldtimeri su ponajprije automobili proizvođeni i sklapani u Srbiji, Sloveniji i BiH. Na njima su se naučile voziti generacije Hrvata i njihove uspomene valja očuvati. Zastava 128 jest dio naše kulturne i tehničke baštine, Fiat 128 pak to nije, odnosno jest u vrlo maloj mjeri.

Treće, nipodaštavanje Dokinga i pogotovo Rimca jest između budalaštine i bezobrazluka, govorimo o tvrtkama koje se trude napraviti nešto i koje su prepoznale povijesni trenutak promjene strukture automobilskog tržišta u kojem je možda čak i moguće uletjeti u priču i etablirati se. Što se u slučaju Rimca čini vlastitom pameću i patentima, koji su već prodani i dalje (Koenigsegg, Lykan), na čemu ponajprije treba skinuti kapu. Čak i uz upitnike oko inicijalnog porijekla imetka, uložen je u znanje i razvoj, što je vrlo rijedak slučaj.
Via Ciro Menotti 322

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #2597 : 31 Prosinca, 2015, 09:02:46 »
Neznam čemu toliko čuđenje u svezi a glede stava da je Zastava teško smeće? Treba shvatit da su generacije odrasle u socijalizmu odgajane na potpuno drugi, nekomercijalni, način i sa poštovanjem starina i vlastite proizvodnje. Danas klince odgaja pig smrader, fejsbuk i slične pizdarije i ikoliko nenose markirane odjevne predmete i nova super skupa kola (da, da uz svu lovu i modnu osvještenost auti su im i dalje kola) nisu kul i mogu se prijavit u ludaru. Ja sam ko balavander maštao o truloj Stojki, danas nisu ni punoljetni a vać maštaju o novom Bemveju i sličnim premijum pilama. Uostalom, i mediji i država se trude popljuvat sve što je u Jugi stvoreno (mada su od rasprodaje toga napunili džepove) i nahvalit svoju sposobnost za dizanje kredita.
Beverli hils, buraz, još samo fale ona alfa-beta-zeta bratstva u školama.  :russian_roulette:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #2598 : 31 Prosinca, 2015, 09:36:34 »
Istina je uvijek negdje u sredini, rekli bi neki mudriji i pametniji ljudi od mene!!  :hi: M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline berlingoman

« Odgovori #2599 : 31 Prosinca, 2015, 09:48:46 »
pardon, dupli post
« Zadnja izmjena: 31 Prosinca, 2015, 09:51:51 berlingoman »

Offline berlingoman

« Odgovori #2600 : 31 Prosinca, 2015, 09:50:46 »
Gle, ondašnja politika je "gurala" Fiat u Kragujevac, u Srbiju, mi hrvati u startu nismo imali šanse jer smo etiketirani svi odreda kao ustaše i fašisti i morali smo se "pokrit ušima i šutit".
Sad nakon toliko godina suradnje Zastave i Fiata logično je da Fiat nastavi sa Zastavom. Puno jednostavnije nego da npr, otvori novi pogon negdi di nije nikad postojala proizvodnja.
Šta se tiče Zastave 128, na njoj je toliko modifikacija čak i vizualnih napravljeno da je pitanje koliko to ima veze sa originalnim Fiatom 128 koji sigurno ima neku vrijednost i draž kao oldtimer.
Govorim o oldtimerima, a ne o jeftinim kanturinama za mlade entuzijaste koji ulaze u svijet auta. Mislim da bi te dvije kategorije trebalo razlikovat, pogotovo na ovom forumu,  di se traže rijetki primjerci auta iz automobilističke povijesti.
Smatram da "mrcvarenje" Fiata 128 u Zastavi i njihovi poluproizvodi nisu baš za pamćenje i da nisu cijenjeni kao originali od kojih izvorno potječu: Fiat.

A šta se tiče Dokinga i Rimca: pokušaji naših poduzetnika da zaplivaju u high-tech auto industriji, da "na brzinu upadnu u velike novce". Da je to čak i utemeljeno nebi ih "veliki igrači iz svjetske autoindustrije" pustili na tržište, a da ne govorim kako su ti njihovi "proizvodi" "lego kockice" od kineskih komponenata koje su svima dostupne (baterija, elektromotora, mikroprocesorskih kontrolera). Znači ništa revolucionarno, čak štaviše već viđeno u svijetu.
Ako te tiješi mogu ti reči da kupuj auto klub, pošto je u pretprošlom broju članak kako propada ovaj famozna Fiat-Zastava tvornica, jer jim je jedini proizvod Fiat 500 Xl ili kako se več zove neprodajan, pa su morali slati radnike na prisilni odmor.
Fiat im neda drugi model, tako ,da pitanje šta če bit.
Ako se dobro osiječaš, moglo bi biti tako i u hrvatskoj,
čak bi mogao ti biti sada na prisilnom odmoru doma i pisati takve budalaštine.

Odgovor zašto je Zastava radila automobile?
Pa bila je tvornica oružja i znala je raditi takve stvari i bila i centar bivše juge
i pisalo se g.1946, kad ljudi nisu imali ni hrane a kamoli za aute..
Mi slovenci isto nismo imali ništa auto industrije dok se nisu pametni ljudi sijetili,
pa su počeli otvarat auto servise koji su se kasnije razvili u tvornice.(Tomos,Cimos,IMV, Tam itd)
Ali pogledaj g.2015 odnosno 2016, ili je sve propalo ili su vlastnici stranci (rijetko)
Vijeruj, da bi bilo tako i u hrvatskoj, samo ste se riješili puno stečajeva i nezaposlenih...

A zašto g.2015/16 hrvatska nema nijednu tvornicu automobila,
to je pitanje za vlast iz te godine, a ne izpred 70 godina.

Dobar primer je npr. Slovačka, koja je među največim svijetsklim proizvođaćima automobila, a koje aute su radili prije 30 godina?
« Zadnja izmjena: 31 Prosinca, 2015, 09:52:33 berlingoman »

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #2601 : 31 Prosinca, 2015, 09:52:52 »
Istina je uvijek negdje u sredini, rekli bi neki mudriji i pametniji ljudi od mene!!  :hi: M.

U sredini je uvijek bila i ostala samo - osednjost. Iliti mediokriteti.
Via Ciro Menotti 322

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #2602 : 31 Prosinca, 2015, 10:46:13 »
I ode opet "fudbal" u kupus, po tko zna koji put........!!  :smajlold: M.

Offline chaos

« Odgovori #2603 : 31 Prosinca, 2015, 10:59:27 »
Kiseli kupus je ovih dana glavno sredstvo za čišćenje i savršen rad turba  :))
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #2604 : 31 Prosinca, 2015, 11:50:02 »
Kupus je navodno jako zdrav, pitanje je samo kako se uzgaja i tretira. Zapravo hrana se danas proizvodi  :))
Neide nama ni proizvodnja potomstva, a kamoli kupusa, automobila, drvenih kuća.....
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #2605 : 31 Prosinca, 2015, 12:21:43 »
On, off topic bih rekao:

"Niti je Alfa najbolji auto u povijesti a niti je Golf najgori auto u povijesti i obrnuto, istina je negdje u sredini i krajnje individualna, to je ljepota ljubavi prema autima i življenja općenito"

Off, off topic bih rekao:

"Svaka uspješna duhovna filozofija i svjetovna jednako tako kao ideal i ono čemu se treba težiti i NAJTEŽE je ostvariti jeste: sredina, balans, uravnoteženost, centriranost, skromnost u velikome ili kako već sve nije nazvano tako da jasno je svima koji hoće to gledat objektivno a ekstremi ili krajnosti svakakvih oblika znamo čemu su nas doveli e sad dali se usudimo i imamo snage, ustrajnosti, strpljenja, mudrosti, pameti........... za to, to je već individualna stvar i svakome treba ostaviti na izbor!!?? M.

P.S. Ne nasjedajte nikada na onaj kliše, kod komšije je trava uvijek zelenija jer je to najjednostavniji i najlakši način da donesete krive zaključke i prosudbe.....
« Zadnja izmjena: 31 Prosinca, 2015, 12:29:12 mpavluk »

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #2606 : 31 Prosinca, 2015, 12:54:21 »
Kaj nije ovo rubrika  "oglasi" ???

:hi:
marijanko

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2607 : 31 Prosinca, 2015, 13:21:07 »
Deda deda, na čemu si ti, ne valjaju ti amg felge na mercu w126, ne valjaju bbs ice na bmw kocki, a valja ti poluuradak poluproizvod iz Kragujevca iz 80-tih. Bilo je stojadina i stodvajstosme, nove, voziš iza u koloni, auto ostavlja 4 traga na cesti, ide ko rak, kriva šasija iz tvornice.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A ti kao znaš,imao si aute iz Kragujevca,pardon iz Juge,jer to nisu bili auti iz Kragujevca nego se sve radilo u cijeloj Jugi.
Ja sam ih imao nekoliko i nisam imao baš nikakvih problema sa njima,čak daleko manje nego frendovi koji su vozili tamo neke BMWe,Opele....
Joj lažem ko pas,imao sam onog prvog Juga 82g,majke ti mile,nije bilo toga na njemu kaj nije krepalo,a hrđao je na očigled,ali njega sam se otarasio za godinu dana.
Zato su ostali,Fičeki,Z101 bili savršeni i to u svemu,ništa bolji,ništa gori od svih ostalih francuza i das auto.Zato nemoj pričati neistinite priče,jer te aute smo mi radili,a ne neki švabo,francuz ili englez,za razliku od danas kad ne radimo ništa i o ničem pojma nemamo,čak ni tačke neznamo napravit i to moramo kupovati od kineza. veli:jedna lasta ne čini jato.

Offline Žein

« Odgovori #2608 : 31 Prosinca, 2015, 13:34:03 »
A ti kao znaš,imao si aute iz Kragujevca,pardon iz Juge,jer to nisu bili auti iz Kragujevca nego se sve radilo u cijeloj Jugi.
Ja sam ih imao nekoliko i nisam imao baš nikakvih problema sa njima,čak daleko manje nego frendovi koji su vozili tamo neke BMWe,Opele....
Joj lažem ko pas,imao sam onog prvog Juga 82g,majke ti mile,nije bilo toga na njemu kaj nije krepalo,a hrđao je na očigled,ali njega sam se otarasio za godinu dana.
Zato su ostali,Fičeki,Z101 bili savršeni i to u svemu,ništa bolji,ništa gori od svih ostalih francuza i das auto.Zato nemoj pričati neistinite priče,jer te aute smo mi radili,a ne neki švabo,francuz ili englez,za razliku od danas kad ne radimo ništa i o ničem pojma nemamo,čak ni tačke neznamo napravit i to moramo kupovati od kineza. veli:jedna lasta ne čini jato.

Deda moj,znamo mi tacke napravit samo nitko nema love za platit iste.

Jer lakse je djetetu da sasije loptu u vukojebini za 20lp nego nekome odraslom da isti posao napravi za 1kn

Zajeban je kapitalizam
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #2609 : 31 Prosinca, 2015, 13:57:16 »
Je je...tak su išli na šrek da ekipu Paliković-Nađ na Tour d europe '73 nije mogel skoro nitko preč. jbga bilo je valjda usko. Tak da su sa tom sirotinjom na rallyu od15 000km završili prvi u klasi 1300 ccm i samo 4. u ukupnom poretku.Istina bili su na jednoj dionici (prema Palikovičevoj izjavi Istambul-Krakov) brži od Porschea 911...kak bi tek prošli da je to bil malo bolji auto?Ko da slušam ekipu koja dela za gosn.PV tablice...
 :suicide: :suicide: :suicide:
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..