Autor Tema: Rollcage Yugo  (Posjeta: 6219 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan

• Gost
Rollcage Yugo
« : 22 Srpnja, 2007, 22:54:44 »

evo ovo sam naso na YFC,mislim da ce zanimati BalkanBoya

Offline Balkan Boy

• Senior member
Rollcage Yugo
« Odgovori #1 : 22 Srpnja, 2007, 23:11:35 »
Tako nekako želim ojacat , pokušat cu nabavit OMP-ov  rollbar , ako ne nadem onda ce mo krojit sami po autu, a mulde bi ojaca sa jednom cijevi izmedu kapa amortizera, ispod kartera dolaze gradela koja mogu ici sa polija i naravno sve varove dobro ponovit i izbacit gumice sa balans štange
AKO NEMAŠ KOME DOĐI SEBI

Offline sale

• Antique Member
  • Spol: Muški
Re: Rollcage Yugo
« Odgovori #2 : 23 Srpnja, 2007, 00:31:05 »
.. stavit plasticne, da  :)

kolko se ja razumim u to, nisam to nikad radio, nit planiram stavljat roll cage u auto, po meni bi i bilo bolje da radis u autu nego uzimat OMP-ov..
zasto? pa zato sto vjerujem da to radis prije da bi ucvrstio karoseriju, a tek onda zbog sigurnosti..  pa kolko znam kad stavljas gotov cage u auto cijevi neidu uz karoseriju zbog toga sto se nebi moglo namontirat unutra, vec je nesto manji.. e pa kad bi radio cage sam, stavljao bi cijevi uz karoseriju i na nekim mjestima cage spojio sa karoserijom zbog ukrucivanja iste.. nisam sad 100% siguran gdje tocno bi bilo najbolje za spojit ih, mislim da kod B stupova..

ako ti treba shema sa kriticnim mjestima, gdje se treba ponovit var, mogu ti dati..

a112

• Gost
Rollcage Yugo
« Odgovori #3 : 23 Srpnja, 2007, 11:54:06 »
E sad sta mene zanima,vec me to pitanje muci jedno vrijeme ali nikako da pitam.Kako ekipa koja ima homemade roll cage,znaci varen od cijevi u kucnoj radinosti,prolazi tehnicki.Ne znam kako je s homologacijom,ali znam da ju za tehnicki treba imat,pa po tom pitanju imat rollcage sa TUV cert. i sam taj rollcage na atestu upisat.Kako onda s homemade,jel tu mozda igra ulogu Fran Mazuranic  :P

Offline kile

Rollcage Yugo
« Odgovori #4 : 23 Srpnja, 2007, 13:21:23 »
Jesi siguran da ti auto može proci tehnicki i sa atestiranim rolbarom?

Mislim da bez obzira što je atestiran, moraš ici prvo na homologaciju, što je malo apsurdno (naši daju atest na nešto što je vec atestirano), ali dosta sam siguran da je tako.

Što se tice hommade rolbara, naravno isto mora ici homologaciju, ali može jedino proci ako je raden prema nekim standardima i ako ga je vario atestirani zavarivac.

Neki proizvoljni rolbarovi, cijev simo, cijev tamo i ostale kemije, ne mogu proci homologaciju.

a112

• Gost
Rollcage Yugo
« Odgovori #5 : 23 Srpnja, 2007, 14:50:32 »
To sam i rekao,kada je rollbar vec atestiran,mora ici kod nas na atest i upisivanje u knjizicu,ali moje je pitanje bilo.Vidim neki imaju rollbar koji izgleda da je pravljen u kucnoj radinosti,na primjer,mnogi u yugichima,na crofiat forumu isto,Stole ima u 128,pa me zanimalo kako izlaze na kraj sa zakonom.

Offline DS71

• Antique Member
Rollcage Yugo
« Odgovori #6 : 23 Srpnja, 2007, 15:13:22 »
o tome bilo je vec nekoliko diskusija po forumovima..pa ajmo još jednom.. :D
..ne znam vaše zakone..al od prilike osim engleske,mislim da nigdje nije rollcage dozvoljen kao street legal...
...može se vozilo homologirati kao specialno vozilo=za trkace svrhe..a verovatno kao tako nije dozvoljeno za svakodnevnu upotrebu...
...a jedna stvar koju zagovaram od uvjek..rolbar bez trkacih sjedala,H pojasa i kacige na glavi je igranje vlastitim životom!!!
Necu pisati zašto i kako..napisao sam vec previše puta...al ako malo razmislite kako je lupati glavom po onim cjevima...možda znate o cemu govorim... ;)
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

a112

• Gost
Rollcage Yugo
« Odgovori #7 : 23 Srpnja, 2007, 15:19:03 »
Sto se tice street legal zakona kod nas,moze se imati ako je homologiran,to sam vidio na par auta vec i sve je uredno po zakonu,ali mene zanima zajebavaju li na tehnickom ove s homemade rollbarom u autu.
Naravno,treba popratit rollcage sa sjedalom i H pojasom,slazem se.

Offline Balkan Boy

• Senior member
Rollcage Yugo
« Odgovori #8 : 23 Srpnja, 2007, 19:33:53 »
nisam tija radit sam rollbar upravo zbog tih problema sa atestima , pa san mislija da cu sa gotovim i holomogiranim rollbarom to riješit lakše i jednostavnije, a ako ne nadem ništa šta mi odgovara nema mi druge nego ukrast nekom bauštelcu skelu i uzet u ruke blic i aparat pa šta bude. ako imate koju skicu ili dimenzije dobro bi došlo, unaprid fala. :D
AKO NEMAŠ KOME DOĐI SEBI

Pegla

• Gost
Rollcage Yugo
« Odgovori #9 : 09 Veljače, 2008, 15:24:23 »
jel zna tko kako se rade gradele i ojacanja koša?
i krate poluosovine?
ako ima netko tko to radi, koliko naplacuje???

crank

• Gost
Rollcage Yugo
« Odgovori #10 : 09 Veljače, 2008, 16:08:02 »
kakve ba cijevi od skele ,jesi ti poludio ,zelis sam sebe da ubijes???
napisao sam ti koje cijevi se koriste za izradu roll cage-a
pisao sam na yugo forumu i na blindman ,gdje su jugine kriticne tacke i grdje treba pojacati,nikakvo varenje spojeva i gluposti ne pomazu ,skoljka ne smije biti prekruta,sto je kruca to sve vise puca ,nadam se da ste shvatili....