Autor Tema: Opel Manta B: Sa indekšna na karb???  (Posjeta: 3648 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MarinKT

• Senior member
Opel Manta B: Sa indekšna na karb???
« : 29 Srpnja, 2007, 11:50:36 »
Jucer je na mojoj benzinskoj poceo raditi novi kolega. Prva stvar je ta da vozi crnu MantuB, 2.0 indekšn motor.
Neki njegov kolega mu je umjesto indekšna pripasao karburator od Kadetta E 1.6, a on nije baš zadovoljan pa bi ubacija nešto konkretnije. Neki dupli Weber ili tako nešto. Pošto ovdje ima ekipe koja ima full iskustva sa time molio bih savjet: Koji karb bi bio ok za takvu mašinu? Zahvaljujem!

Pozdrav!!!

P.S. - Odmah smo konstatirali kako se parking na benzinskoj ubrzano puni starim "kršinama"  :D  :D  :D  :D  :D  Moj Kadett, njegova Manta, još jedan kolega trenutno vozi Jugica......  :haha:

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Opel Manta B: Sa in
« Odgovori #1 : 29 Srpnja, 2007, 11:56:04 »
Sa rekorda 2.0 ili mante 2.0 carb, mislim da su isti motori. To ti je dupli weber 32/34 ili 32/36. Kile ili netko ce znat tocan model. Inace može ubacit 2 dupla al treba ti usisna grana nova za to i još par prerada...
I did it my way 😎

Offline kile

« Odgovori #2 : 29 Srpnja, 2007, 11:58:49 »
Rekord 2.0 ima varjet II karb koji je sranje.
Treba stavit webere, delorte ili solexe.

Sad je jedino pitanje.
Za neku normalnu vožnju jednog uspravnog dupljaka nor, weber 32/36 (može i polegnutg npr. weber 40 DCOE ali je teško za nabavit granu), a za malo bolje performanse dva dupla polegnuta.

SSD (single side draft)

a112

• Gost
« Odgovori #3 : 29 Srpnja, 2007, 12:43:58 »
Moj buraz ima na kadettu Varajet 2 koji radi bez problema.
Jedina stvar je sto ima jako velik drugi karburator u odnosu na prvi,pa ima jak udar kad uhvati,ali zna i trosit.
Kaze buraz da ga je ustelavao oko 2 mjeseca dok ga je dobio,ali kad kad ga ustelas nemas s njim nikakvih problema i ide kao lud,na prvom leptiru trosi 8 L a kasnije ne pitajte :D
Uvijek je naravno bolje stavit 4 Webera   :D

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
« Odgovori #4 : 29 Srpnja, 2007, 14:39:17 »
Ford 1.6 ili 2.0 iz taunusa, sierre, caprija, granade ima webera 32/36 dgav- mislim da bi ti odgovara na mantu.
I did it my way 😎

Offline MarinKT

• Senior member
« Odgovori #5 : 30 Srpnja, 2007, 06:08:34 »
Krasno!!!

Puno hvala na odgovorima, idem kod bake u garažu provjerit... ima neki blok od Renaulta 16 TS (87ks), na njemu je dupli Weber... pa da vidimo jel paše.
Javim kaj bude. Pozdrav!!!!!
 :bye:  :bye:  :bye: