Autor Tema: Dilema oko auspuha  (Posjeta: 10762 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Dilema oko auspuha
« : 30 Srpnja, 2007, 20:56:52 »
Uskoro cu dat radit auspuhe za svoga, ukupno su 2 grane od pocetka pa do kraja, znaci 6 lonaca ukupno. Izradija bi cijevi od inoxa (al tu me jedan meštar upozorija da se inox grije, šta je loše za izolaciju??? :shock: ) A nekako bi ih opet radije, nego željezne. Srednje lonce bi isto od inoxa (postoji li razlika jer cujem izraze protocni, normalni, poluprotocni :shock: ) a zadnje sam mislija stavit od remusa ili neke takve slicne. Koliko bi me to sve došlo otprilike i na šta trebam pripazit???
I did it my way 😎

Offline pepo

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #1 : 30 Srpnja, 2007, 21:43:45 »
Pa najbolje bi bilo dati napraviti auspuh od austenitnog visoko legiranog celika,sporo se hlade tako da ispusni plinovi zadrzavaju veliku brzinu izlaska van,hehe za cijenu nemoj niti pitati a i neznam da bas tko to radi u HR.

Postoje refleksijski,apsorpcijski  i restrikcijski lonci.Aps. ili protocni se rade uglavnom radi dobivanja na performansama i ugraduju se u sredinu,odnosno prije zadnje spule.

Pazi da ti lukovi budu vareni na cijevi a ne da ih spigaju i smanje poprecni presjek i time opet smanjuju protok ispusnog plina.

Kolektori bi opet trebali biti sto bolje dimenzionirani a tesko da mozes ovak to od oka napraviti,tu bi valjci dobro dosli pa sati i sati nastimavanja ka boljem.

Mozes staviti i aluminizirane auspuhe...ili obicne inox pa sa onom keramikom obloziti.

Sto ce ti 6 lonaca,stavi neki performans kolektor,jednu granu i 2 auspuha,puno manje love ce te doci.

Lastovcic je jeftin i dobro radi.

Sve to mozes doma napraviti ako znas variti ;)

ae bok
Life is to short to drive a new car.

Offline kile

Dilema oko auspuha
« Odgovori #2 : 30 Srpnja, 2007, 22:51:21 »
Ja sam radio kod Lastovcica i sve je ok, osim one stavke piganja cijevi.

To je dosta loše odradeno i na nekim djelovima je dosta smanjen presjek cijevi.

Inace cijena je povoljna.
cca 1000 kn, izrada kolektor 2-1 i cijelog ispuha do kraja, sa dva lonca (poluprotok i full protok).
Zadnji je lonac od inoxa, a sve ostalo od aluminiziranog celika.

Lastovcica preporucam jedino ako se ne gledaju detalji i ne ide se na max. performanse.
Dobar omjer uloženo-dobiveno.

Offline Gorki

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #3 : 31 Srpnja, 2007, 13:52:43 »
Citat: pepo

Sto ce ti 6 lonaca,stavi neki performans kolektor,jednu granu i 2 auspuha,puno manje love ce te doci.

Lastovcic je jeftin i dobro radi.

Sve to mozes doma napraviti ako znas variti ;)

ae bok

U mene je V6 i ima tvornicki 2 grane. Znaci da napravim srednje protocne? Jel to puno minja zvuk? Jel svida mi se kakav je trenutno, samo bi da je malo dublji.
I did it my way 😎

Offline pepo

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #4 : 01 Kolovoza, 2007, 00:09:45 »
probaj sa poluprotocnim srednjim a full protocnim zadnjim loncem.
ako ti je do performansi onda ti negine ici na valjke sa svakom modifikacijom i tako par puta dok nades najbolji setup.
za dublji zvuk se igraj sa usisom,a i imas V6 pa vjerujem da ima ionako odlican zvuk.
Life is to short to drive a new car.

Offline kile

Dilema oko auspuha
« Odgovori #5 : 01 Kolovoza, 2007, 08:00:41 »
Atmosferac po meni ne smije imati skroz protocni srednji lonac.
Mora postojati odredeni podtlak.
Ja sam stavio poluprotocni srednji.

Offline DS71

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #6 : 01 Kolovoza, 2007, 10:28:18 »
ja imam na trkacem jugi samo jedan lonac..i taj je skroz protocni...in ne gubi snagu...
...ja bi stavio dva protocna..jedino je pitanje kolko ce smetati okolini  :o ...
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Gorki

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #7 : 01 Kolovoza, 2007, 13:28:18 »
Citat: DS71
ja imam na trkacem jugi samo jedan lonac..i taj je skroz protocni...in ne gubi snagu...
...ja bi stavio dva protocna..jedino je pitanje kolko ce smetati okolini  :o ...

Plan i je plašit ljude po ulici, pogotovo one babetine kojima treba pola dana da pridu pješacki :haha:  :haha:  :haha:
I did it my way 😎

Offline sale

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #8 : 01 Kolovoza, 2007, 13:28:27 »
ja imam srednji prazni, znaci full protocni, zadnji imam protocni,  zvuk je katastrofa, auto se nemoze vozit iznad 3.5k .. kad dode sa lakiranja to cu sredit, srednji ide van, a zadnji ce ic poluprotocni..

nadam se ugodnom rezulatu. :)

Offline DS71

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #9 : 01 Kolovoza, 2007, 14:22:25 »
..ako se smatra ful protocnim prazni lonac onda ja nemam takvog..al mislim da to ne postoji..ja imam skroz perforiranu cjev..bez barikada..
..bezveze imati samo prazan lonac..zbog cega?? onda boje staviti samo cjev bez lonca...

a na V6 bi ja stavio dva odvojena sistema..levi i desni..i one zmija izduv grane.. :evil:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline turBina

Dilema oko auspuha
« Odgovori #10 : 01 Kolovoza, 2007, 14:59:50 »
A znate kako se razlikuju muški i ženski auto? Ženski ima jedan spuh, a muški dva! :D  :D  Sorry na OT!

Offline sale

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #11 : 01 Kolovoza, 2007, 17:32:08 »
Citat: DS71
..ako se smatra ful protocnim prazni lonac onda ja nemam takvog..al mislim da to ne postoji..ja imam skroz perforiranu cjev..bez barikada..

ne ne, ne smatra se..  ali idemo na samo znacenje rijeci "protocni" onda moj srednji je protocni.. kako bi drugacije rekao :)

Offline Tookie

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #12 : 03 Kolovoza, 2007, 10:52:18 »
roadkiller...

ja sam stavio 2 protocna i iza nista pa ipak tako ne valja zvuk je dobar ali dok se ne digne u visoke obretaje tj vec na 3000 pocine se ruzno jako cut... tako da cu ic dat da mi stavi i zadnji lonac kakav koji i ostalo ni sam ne znam...

..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline DS71

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #13 : 03 Kolovoza, 2007, 12:30:17 »
šta nije to polaprotocni..fulprotocni ima ulaz i izlaz u centru  :?

Offline Gorki

• Antique Member
Dilema oko auspuha
« Odgovori #14 : 03 Kolovoza, 2007, 21:06:39 »
Citat: Tookie
roadkiller...

ja sam stavio 2 protocna i iza nista pa ipak tako ne valja zvuk je dobar ali dok se ne digne u visoke obretaje tj vec na 3000 pocine se ruzno jako cut... tako da cu ic dat da mi stavi i zadnji lonac kakav koji i ostalo ni sam ne znam...

Od cega su ti ti lonci i koliko su te koštali ako se može znat??? Inace, imaš samo srednje lonce, i to protocne, mora zvuk bi preglasan :haha: Kad staviš zadnji/e lonac onda triba cut zvuk :bye:
I did it my way 😎