Na C20NE/XE/LET pase vise mjenjaca, ne samo iz MV6, pase iz obicne omege, i rekorda,nemora ni hidraulicno kvacilo stavljat...problem je u tome sto se mora rezati tunel za sve mjenjace osim rekordovog...a to covjek pretpostavljam nece. Makar je mjenjac sekundarna stvar.
Koji je to uopce motor,ne prepoznajem fiatove motore bas. Iz koje Lancie? Imas mozda sifru motora?
Makar...to sto se fiatovi motori rado vrte, i sto su veseli, je jako relativno i mozes dobiti subjektivni dojam da auto ide puno bolje nego sto stvarno ide. Isto tak, tome imaju prilagoden prijenos koji je na Fiatu ultra kratak, sto jos doprinosi osjecaju snage i brzine. Ja sam prije Kadetta bio nabrijan na Fiata Brava, vozio sam ga s 1.4 12v i 1.6 16v motorima, isto tak i Alfa 145 1.4 TS...imas osjecaj velike brzine ali u stvarnosti nije tako. Sad sam opet imao priliku voziti Brava nakon sto je Kadett vec isproban, i tek sad vidim stvarnu situaciju. Ta veselost i zivcanost Fiatova jako zezne covjekov um...tek pogled na brzinomjer koji se ne mice te vraca u stvarnost...prva,druga,treca do limitatora a ono brzinomjer na 70...uzas. Opelovi motori i prijenosi su slozeni potpuno suprotno Fiatu, imas osjecaj da se vozis sporije nego sto se ustvari vozis - isprobano i potvrdeno u puno prilika.
Ja isto inace volim Fiatove motore, ali kazem ti...taj subjektivni osjecaj kod njih je gadna stvar >:(
Jel to vec netko ugradivao u opela? Kak stoje stvari s nosacima motora i mjenjaca, karterom, kardanom i to sve?