Autor Tema: Oglasi/oglasnici...  (Posjeta: 3208 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Oglasi/oglasnici...
« : 12 Rujna, 2007, 16:30:55 »
Mozda bi ovo trebalo ici pod ponuda/potraznja, ali za sada sam postavio ovdje, mozda spada i pod kulturu trgovanja. A na kraju krajeva, mozda bi nekakva terminologija mogla biti posebno istaknuta. Za sada...

Oglasnici su izvoriste odlicne zabave. Svako malo kada naidjem na “interesantan” oglas, dodjem u iskusenje da to objavim na forumu, a onda si pomislim da mozda nije u redu covjeku upropastiti posao, a onda si opet pomislim da je mozda bolje obznaniti nesto takvo, nego da ko zna koliko ljudi mora platiti put da bi pogledao vozilo, a kada dodje na mjesto prebivalista vozila vidi hrpetinu smeca, a ne ono opisano preko telefona ili oglasa.

Ili primjerice ovako nesto:
Vozilo xy prodaje vlasnik, vozilo ima tablice jedne drzave, a nalazi se u drugoj drzavi, (u prilogu slika auta bez ikakvih tablica J
Ili
Vozilo xy restaurirano, a na slici se vec vidi kit i bezbroj, ne razlicitih nijansi, nego razlicitih boja.
Ili
Vozilo xy, prodajem znancu.

A bilo je i ovakvih oglasa:
Prodajem auto, prekrasan, zanimljive crvene boje
ili
Ispod oglasa covjek postavi slike vozila koje se prodaje iz tvornickog kataloga (valjda da onaj koji ne zna sto se prodaje niti ga upoce ne interesira sta se prodaje i zna kako je doticno vozilo nekada izgledao)

Zbog raznih (necu koristiti ruzne rijeci) oglasa i prodavatelja sam odlucio postaviti nekoliko karakterizacija tako da se koristi ispravna terminologija. Iako vidim da vecina ljudi ovdje zna sta je sta, ali za one koji ne znaju ili tek ulaze u ovaj nas svijet raznih krama.

Vozilo starije od 30 godina nije oldtimer. To je staro vozilo. Staro vozilo ili ukoliko je ocuvano u izvornom obliku jest oldtimer ili restauracijom moze postati oldtimer

Staro vozilo NEMA vrijednost oldtimera, te se stoga NE MOZE cijeniti kao oldtimer. Za svaki slucaj ponavljam. VOZILO KOJE JE STARO NIJE OLDTIMER. VOZILO KOJE JE STARO NE MOZE KOSTATI KAO OLDTIMER.
VOZILO KOJE JE STARO UGLAVNOM IMA MALU ILI SKORO NIKAKVU VRIJEDNOST (pogotovo ako su ga razni “znalci” popravljali)

Prerada: moze biti ukusno i tehnicki ispravno vozilo koje uglavnom rade vlasnici zbog svojeg gusta, moze imati veliku vrijednost, ovisi koliko i kako je u njega ulagano, ali prerada zasigurno nije vozilo s djelomicno nakalemljenim dijelovima koji su se nasli pri ruci

Oldtimer je sacuvano ili restaurirano vozilo u njegovom IZVORNOM obliku (boja, limarija, mehanika…)

Ocuvan: vozilo koje je preslo malo kilometara, garazirano i tijekom njegovog zivota odrzavano s originalnim ili zamjenskim (ne pripasanim) dijelovima, te uslijed toga ostalo u prvobitnom, tvornickom stanju. Vozilo koje stoji pod drvetom na zemlji, ne zasticeno od raznih atmosferilija tesko moze nakon trideset godina biti ispravno i ocuvano

Restauriran: znaci obnovljen s originalnim ili odgovarajucim zamjenskim dijelovima (ne dijelovima drugog vozila) i doveden u prvobitno, tvornicko stanje. Restauracija nije jeftina, nemojte nasjedati na pricu jeftino vozilo koje je restaurirano! Restaurirano vozilo je skupo!
Mnogi ljudi popravljeno, prepravljeno, pokitano, polimareno… zovu restaurirano. TO NIJE RESTAURIRANO.

Popravljen: Vozilo koje je dovedeno do voznog stanja i koje u najmanju ruku moze proci tehnicki

Vozno stanje: vozilo koje se moze dokotrljati do kraja ulice i ne puno dalje. Ako je vozan, mozda mozda samo vozi i ne moze stati :-)

Uredjena limarija: ne znaci restauriran, to moze znaciti polimaren, pokrpan, pokitan

Manji kvar: pa stari moj ako je manji kvar onda ti nije bed popraviti ga! Zasto prodajes malo pokvareni auto, platis tih stotinjak kuna za otklanjanje manjeg kvara i dobiti ces soma eura vise od sljedeceg kupca.

Garaziran: znaci cijeli zivot u suhoj garazi, ne zadnjih dva mjeseca pod platnenom strehom!

Ispravan s manjim kvarom: Sta je majmune, ispravan ili pokvaren!

Papiri: Misli se na dokumente koji glase na prodavatelja, a ne kupoprodajni ugovori s carinskom deklaracijom koji glase na susjeda iz druge ulice koji je bas slucajno na poslu.

Originalno stanje-uredjen kao original tvornicki

Originalno stanje-“nitko takvog nema, sam sam ga slagal”

Jedini u hrvatskoj: I moj romobil je taj jedini u hrvatskoj, kod susjeda je nastancan drugaciji broj.

Atraktivno uredjen: Sta mu je mozda atraktivno ispiljen krov i zadnja desna vrata?
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline Renegade

Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #1 : 12 Rujna, 2007, 18:01:31 »
----
« Zadnja izmjena: 22 Svibnja, 2010, 15:17:30 Renegade »
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #2 : 12 Rujna, 2007, 22:22:28 »
Citam ja tako plavi oglasnik na netu, i vidim oglas:

"Mondeo 2,0 16v Ghia, 2001 god, srebrni, full oprema, 10500€ fixno (nemam razloga za spuštanje cijene)"

:zid:  :zid:  :zid:

imported_Gear

• Gost
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #3 : 12 Rujna, 2007, 22:38:18 »
oglasnici di se stvari prodaju bilokome su uvijek takvi, vecina ljudi hoce izvuc sto vise novaca i pise gluposti, ja te stvari uopce ne citam. zato je uvijek daleko najbolje kupiti auto preko necijeg glasa "susjed ima xzj u stali, smeta mu i oce prodat"   ili pak preko foruma ili kluba gdje se ljudi ipak donekle poznaju pa nemaju obzira lagat.

ja sam preko foruma (ne ovog)  kupio jako puno raznih stvari, od citavih autiju, do evo nedavno domace salame i nikad do sad me nitko nije zajebao.

svoj prvi auto sam nasao u oglasniku, kad sam zvao i pitao za limariju, covjek je rekao nije nigdje trula, samo je malo nesto doradjivana.    ispalo je da auta skoro uopce nema, krpan je zakovicama, plastikom, limom od konzerva, novinama, pur pijenom, katranom, kitom, silikonom za prozore i nekim stvarima za koje nikad nisam saznao sto su.

pitam se pitam

• Gost
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #4 : 12 Rujna, 2007, 22:47:57 »
Citat:
covjek je rekao nije nigdje trula, samo je malo nesto doradjivana. ispalo je da auta skoro uopce nema, krpan je zakovicama, plastikom, limom od konzerva, novinama, pur pijenom, katranom, kitom, silikonom za prozore i nekim stvarima za koje nikad nisam saznao sto su.

ALI glavno da nije bila trula :haha:  :haha:  :haha:

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #5 : 12 Rujna, 2007, 22:55:34 »
Iskreno, sve sto sam kupio uglavnom je bilo preko oglasa i dobio sam ono sto sam ocekivao +- nesto ocekivano. Mozda sam imao srecu da sam naletio na koliko-toliko ok ljude. Ali zvao sam na hrpetinu oglasa, odlazio sam pogledati hrpu stvari nakon cega sam razmisljao i rekao sam sebi: drugi puta nazovem, i kazem covjeku: dolazim sa skvadrom i ako nije kako si mi rekao lomim tebe, rusim kucu itd.
Ali ima i masa smijesnih oglasa koji se nalaze po oglasima koje nitko normalan ne bi niti nazvao. E to su oglasi koje treba stavljati na posebnu oglasnu plocu (stup srama) tako da se ljudi malo kultiviziraju.
Pa ljudi dragi, pogledajte samo danasnja 4kotaca ili auti.hr.
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

imported_Gear

• Gost
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #6 : 12 Rujna, 2007, 23:47:06 »
kad se sjetim bube koja mi je zbrisala pred ocima,  67. godina, crvena, garazirana, ali stvarno garazirana, jos je imala originalne gume s bijelim zidovima, prvi lak, sjajni ko da je danas lakirana, apsolutno nova novcata buba, stari deda prodavao, nije imao kome ostavit, davao ju za 1000 eur.  ja nisam imao odmah i prodana je mjesec dana prije nego sam dosao po nju s parama.

takvih prilika nikad nema u oglasniku, to bas moras cut od nekog da ima negdje nesto u garazi i da se prodaje za djabe.

Offline kile

Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #7 : 13 Rujna, 2007, 09:18:19 »

pitam se pitam

• Gost
Oglasi/oglasnici...
« Odgovori #8 : 13 Rujna, 2007, 12:19:51 »
koji LIK :haha:  :shock:  :haha: ...STRASNO 8)