Autor Tema: ajnspric-kvarspric  (Posjeta: 10150 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zamantan

• Gost
ajnspric-kvarspric
« : 18 Rujna, 2007, 20:13:33 »
Par naivnih pitanja..
U autu mi je L jetronic sa pripadajucim ECU , mogu li ga testirat u opelovom servisu? (staro auto brate..)
Kako bi moga resetirat (ECU) i kakve se ruzne posljedice kriju tj. sta moze poc po zlu?

P.S ide mi na kuac ovaj ajnspric!!

imported_Gear

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #1 : 18 Rujna, 2007, 22:37:15 »
neznam za servis, ali mozes ga resetirat tako da odvojis kleme akumulatora na 30 minuta.  nuspojave su moguc malo nemirniji rad do zagrijavanja.   ako neces einspritz, najlakse ti to sve pocupat, gore frga ili jos bolje frge i rjeseno.

Online YeLLOw_1

• Antique Member
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #2 : 18 Rujna, 2007, 23:08:06 »
Nisam siguran da uopce Jetronic mozes spojit na tester ili ne. Ali u svakom slucaju neces tamo nista pronaci jer sve greske koje se tamo javljaju su drukcije prirode. A elektronika samo podesava mape kao posljedice gresaka koje su ti se tijekom godina namnozile na motoru i oko njega.

Prvo i osnovno nesmije nista pustati, znaci usisna i ispusna grana moraju biti aposolutno zabrtvljene, isto tako nesmije bit trulo crijevo od mjeraca mase zraka. Dalje, na mjeracu mase zraka tome, na mjestu gdje radi na leru se nakon puno vremena potrosi taj sloj na plocici i pocne zezat.
Moze zezat i peti injektor, onaj za hladni start, ili njegov senzor. Potenciometar zaklopke, i ona dva vijka za smjesu, ako ti je netko prckao po tome onda sigurno ne radi kako treba. Pa imas regulator tlaka goriva za injektore. Hall senzor u razvodniku.......svi ti elementi stare i vrlo vjerojatno te neki od njih zeza, a mozda i kombinirano vise njih. A za to nema pomoci s testerom, nego isprovjeravati sve komponente.

Kad ce imati sve fizicke parametre na mjestu, tek onda ce elektronika imat sve preduvjete za normalan rad..

Offline kile

ajnspric-kvarspric
« Odgovori #3 : 18 Rujna, 2007, 23:15:07 »
Blaženi bili karburatori.    :haha:

Online YeLLOw_1

• Antique Member
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #4 : 18 Rujna, 2007, 23:38:13 »
Citat: kile
Blaženi bili karburatori.    :haha:

:haha:  Ma sve ti to dodje otprilike na isto, posebno oni karburatori kompliciraniji koji su bili zadnji prije injection-a. Samo su ti karburaotri imali sve te komponente na sebi, i isto su za vecinu majstora bili komplicirani ko i injection.

Ne stojim ja ni na jednoj strani, ali oboje trazi podjednako zahtjevno odrzavanje ako oces da uvijek funkiconira bez greske.

zamantan

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #5 : 19 Rujna, 2007, 12:15:07 »
Hebe me samo u niskin okretajima, ko da ga gushi, kad stisnen gas momacki zagushi ga sekundu a onda auto poleti kako bi i triba i bez toga. Znakovito je sta gusenje/trzanje nije uvik prisutno, zavisi od  paljenja do paljenja auta!!
Inace mi ajnspric nije pri srcu jer je osjetljiv ko srednjoskolka prid maturalni ples, mislim da bi ima manje problema sa karburatoron iako neznan koliko bi trosio dupli npr.
Manta je jedino prevozno sredstvo koje iman, trenutno trosi oko 10litara gradske te 7-8 cestovne. Sta bi mi bilo pametno?

Online YeLLOw_1

• Antique Member
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #6 : 19 Rujna, 2007, 12:46:16 »
To sto ne prima odmah gas je uglavnom zbog nekog propustanja, ili ako mu fali goriva. A ovu potrosnju sto si naveo...pa to je super za taj stari injection...takve brojke sigurno neces dobiti s nijednom frgom...a kamoli s dve  :D

zamantan

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #7 : 20 Rujna, 2007, 15:07:09 »
Koliko bi trosio sa karburatorom, 2.0 je motor? Ako se radi o par litara (2-3) ozbiljno bi razmislio..

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #8 : 20 Rujna, 2007, 19:07:31 »
Citat: zamantan
Koliko bi trosio sa karburatorom, 2.0 je motor? Ako se radi o par litara (2-3) ozbiljno bi razmislio..

Ako je dobro naštelan, troši malo više od injectiona kad je normalna vožnja, medutim kad nabiješ gasa, stvari se mijenjaju drasticno :D Al kad se otvara ono duplo grlo, zvuk je cista erotika 8)
I did it my way 😎

Online YeLLOw_1

• Antique Member
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #9 : 20 Rujna, 2007, 23:25:41 »
Istina. Samo je problem ako sam neznas, ko ce ti to napraviti i postelati. Performanse ostaju tu negdje, ali racunaj na 12-15l ako ces se ganjat i ako vozis puno po gradu

zamantan

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #10 : 21 Rujna, 2007, 00:53:15 »
Pretpostavljan da bi odredjene preinake tribale bit na motoru prilikom ugradnje karba..?
Koliko bi love (otprilike) tribalo, novi karb+ preinake+stelanje karba. Morat cu ultrazvucno ocistit sprice pa ako to ne rijesi problem morat cu razmotrit alternativna rijesenja...
Zivila cista erotika

Offline kile

ajnspric-kvarspric
« Odgovori #11 : 21 Rujna, 2007, 08:07:43 »
Ono što ce ti sigurno trebati, to su druge usisne grane.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #12 : 21 Rujna, 2007, 10:46:33 »
Treba struju prilagodit, možda saug, usis...Najjednostavnije ti je nac na otpadu ili negdi drugo 2.0 od opela s karburatorom pa sve poskidat sa njega šta ti triba.
I did it my way 😎

sira

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #13 : 25 Rujna, 2007, 02:22:55 »
Citat: YeLLOw_1
Nisam siguran da uopce Jetronic mozes spojit na tester ili ne. Ali u svakom slucaju neces tamo nista pronaci jer sve greske koje se tamo javljaju su drukcije prirode. A elektronika samo podesava mape kao posljedice gresaka koje su ti se tijekom godina namnozile na motoru i oko njega.

Prvo i osnovno nesmije nista pustati, znaci usisna i ispusna grana moraju biti aposolutno zabrtvljene, isto tako nesmije bit trulo crijevo od mjeraca mase zraka. Dalje, na mjeracu mase zraka tome, na mjestu gdje radi na leru se nakon puno vremena potrosi taj sloj na plocici i pocne zezat.
Moze zezat i peti injektor, onaj za hladni start, ili njegov senzor. Potenciometar zaklopke, i ona dva vijka za smjesu, ako ti je netko prckao po tome onda sigurno ne radi kako treba. Pa imas regulator tlaka goriva za injektore. Hall senzor u razvodniku.......svi ti elementi stare i vrlo vjerojatno te neki od njih zeza, a mozda i kombinirano vise njih. A za to nema pomoci s testerom, nego isprovjeravati sve komponente.

Kad ce imati sve fizicke parametre na mjestu, tek onda ce elektronika imat sve preduvjete za normalan rad..

Jetronic ima tester, ali ga sigurno neceš pronaci, jer je to Analogni ECU koji ovisi o hrpi parametara.

zamantan

• Gost
ajnspric-kvarspric
« Odgovori #14 : 26 Rujna, 2007, 19:09:19 »
Ma nabijen ga...
Zao mi je sta san totalni tukac za motor inace bi ga raskopa bez milosti...Ovako dignen haubu i blejin ko tele u grpu zica i gumica. Pa ipak san prateci ovaj forum naucio bar 100 posto vise negoli san prije zna  :o