Gear: zasto se opterecujes diskovima iza? To je apsolutno nepotrebno. A i sto je najgore prlja felge :haha: Ja sam sad stavio na Kadetta zadnju osovinu koja ima vece tromle (kao rekord i ascone i mante 1,6...) i na njih sam morao stavljati redukciju jer su prejaki, a ionak kolko god kocio zadnje kocnice ti se nece ni pregrijat nit ce bit slabe.
A opcenito. Pronasao dosta toga za Opelove kocnice. Prednjim kocnicama s rekorda se dobiva jako malo a mozda i nista.
Kadett ima klipove u celjustima 48mm a za rekorda jos nisam nasao dali ima 48 ili 52 (ako je 52 onda je bio u kombinaciji sa tolko vecim glavnim cilindrom i nis se ne dobije), uglavnom i ako ima 52mm sa manjim glavnim, to je samo 15-ak% jace
Promjer diskova na kadettu je 238 a na jacima 246mm, a rekord isto 246mm, sto u najboljem slucaju znaci 5% bolje kocenje. Jedini plus je sto su diskovi ventilirani, ali neznam bas dal mislis tolko puno kociti...
Isto tako, ako nemam krive kataloge, svi ti stariji opeli imaju glavni kocioni cilindar 20,64mm znaci koji god stavili niste nis dobili.
A to je sve skupa jako malo. Najveca je stvar u SERVU
Preporucam svima da si izmjere svoj servo. Kadett je imao servo promjera 7'' i indeks pojacanja njegov je 2,05. Ali, servo od 8'' ima index pojacanja 3,8. Sto povecava silu 80%. Ja to neznam racunati, ali ocito se index ne povecava linearno sa promjerom membrane serva. Pa onda pretpostavite kolko pojacava servo od 9 ili 10''.
Ja sam nasao jedan servo od 8'', jos moram provjeriti dal je ispravan i to stavljam na svog Kadetta. Stavio bi i veci, nasao sam od 9'' ali mi ne stane veci zbog mulde...sugavi mali auti :o
Ako cete takvo nesto raditi, glavni cilindar ATE-ov pase na sve ATE-ove servo aparate, a GM-ov cilindar na GM-ov servo. Razlika je u razmaku rupa.
A sad dal je tih 80% istina...javim vam kad to slozim 8)