Autor Tema: C kadett<-->AR 75  (Posjeta: 9009 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« : 05 Listopada, 2007, 13:27:04 »
Dakle, komedija... Ja se jebem doma sa mostom prednjim i kocnicama i danas idem pogledat neke.. Pošto sam tu na forumu našao da na C-a idu kliješta sa Volva 240-244 na rukavac, a to isto sam procitao i na ARCCC-u... I sad, skinem sa 1.8 rukavca celjust, i sa 1.2 kadetta, i jednostavno ih ZAMIJENIM :D  Dakle, jebada manje.. Razlika je u 1 mm manjoj plocici na c kadettu... Još nisam izmjerio ali mislim da je i promjer klipa u celjusti jednak... Eto, i onda nek netko opet posumnja da Opel i Alfa nemogu skupa  :evil:

Offline kile

C kadett<-->AR 75
« Odgovori #1 : 05 Listopada, 2007, 14:01:54 »
Nisam skužio, jesi li zamjenio cijeli rukavac, pa ce sa njime sada ici i celjust i disk od alfe, ili si samo stavio celjust od alfe na rukavac od kadetta.

Ako je ovo prvo, to je onda pravo otkrice.
Samo me interesira koliki je promjer diska na alfi.
I brijem da onda ide i glavcina od alfe, a to znaci da prelaziš na rupe 4x98, jeli tako?

I daj baci koju slikicu.

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #2 : 05 Listopada, 2007, 15:10:42 »
Na kadettu sam prebacio kompletan rukavac od alfe na most od kadetta.. Ali sam danas gledao dali paše sama celjust sa Alfe na kadetta i obratno.. Jer na plavoj limuzini koja je završila na ciosu imam dobre celjusti i plocice, a na ovoj 1.6 su u kurcu plocice.. Dakle, dok ne skupim pare za komplet sredit podvozje na ovoj novoj alfi, imat cu kocnice od kadetta 1.2 naprijed...

A slike od alfinog rukavca na c kadettu sam brijem stavio u garažu.. I na njemu su mi sad rupe 4x98 i naprijed i iza...  
A ovo iz prvog posta znaci da na rukavac od C-a i ostalih sa tim rasponom rupa na celjusti pašu Brembo kliješta sa AR 75 TS.. A to su kocnice i pol.. A disk njezin ne paše jer ima 5x98.. Dakle, treba nac isti promjer diska kao i na TS Alfi.. Ona ima ventilirane, a promjer treba provjeriti

Offline kile

C kadett<-->AR 75
« Odgovori #3 : 05 Listopada, 2007, 15:39:45 »
Toga sam se i bojao.

Nije problem u celjustima, nego treba naci diskove koji imaju odredenu dubinu i promjer kako bi prolazili tocno kroz centar celjusti.

Bitno je da znamo da zasad na kadu idu celjusti sa rekorda 2.2, sa volva serije 240 i sa AR 75.

Sad samo treba diskove iskemijat za ovo zadnje dvoje.

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #4 : 07 Listopada, 2007, 20:32:40 »
Ako je netko ostavio original kocnice naprijed od C kadetta, a želi bolje plocice, može uzeti plocice od AR 75 1.6 od nekog boljeg proizvodaca, jer sam ja danas napravio obratno i u celjusti sa Alfe ubacio plocice od kadetta originalne.. Uglavnom, neki dan sam sjebao pri mjerenju, plocice su iste širine 8)

imported_Gear

• Gost
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #5 : 08 Listopada, 2007, 04:22:42 »
idu i od nekog bmw-a, jer su kod mene te celjusti, samo to nije zanimljivo jer nisu ventilirajuci, samo su malo vece celjusti pa ne stane 13 cola.

sto nebi pasali diskovi od rekorda 2.2 na te volvove i alfine celjusti?   predpostavljam da tih diskova jos ima za kupit.

Offline kile

C kadett<-->AR 75
« Odgovori #6 : 08 Listopada, 2007, 08:56:33 »
Ne znam jel problem u visini diska, pa ne prolazi kroz centar celjusti.
Ili je manji promjer diska, pa bi plocice grizle samo na pola.

Jedno od tog dvoje je sigurno. Mislim da je ovo drugo.

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #7 : 08 Listopada, 2007, 09:08:12 »
Po meni su celjusti sa 4 klipa prejake za auto tipa C kadett..  Treba naci disk sa TS-a i pogledat koji paše umjesto, jer od TS-a dvoklipne Brembo mi se cine boljim odabirom... Budem probao nabavit pa vam javim... Mislim da bi igralo sa Daewoo lanos 1.5 ventiliranim diskovima ali nisam još siguran :?

Offline Jaki

• Antique Member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #8 : 08 Listopada, 2007, 09:09:28 »
Sto se klijesta tice... stanu gore i klijesta od senatora B ... bez ikakvih
prerada...

Diskovi naravno ne pasu jel senator ima 5 rupa... ali ako bi se moglo
naci neki disk koji pase gore to bi bila zanimljiva kombinacija...

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #9 : 09 Listopada, 2007, 18:36:37 »
Ajde samo kad to vec radis, ako ti nije problem, izmjeri promjer diska i promjer klipova u celjustima, da nekako izracunamo dal se to sve isplati raditi

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #10 : 09 Listopada, 2007, 19:54:21 »
Pa ja ako cu i stavljat ventilirane diskove, neidem na ništa vecu dimenziju nego što sad kadett ima... Koji ce mi vrag kad i ovak dobro koci? Samo zbog hladenja idem na ventilirane... Puno toga se ne isplati slagat, pa je gušt kad vidiš da si neke i napravio.. Pa tako i sa kocnicama :D

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #11 : 09 Listopada, 2007, 21:14:12 »
Citat: Brlek
Pa ja ako cu i stavljat ventilirane diskove, neidem na ništa vecu dimenziju nego što sad kadett ima... Koji ce mi vrag kad i ovak dobro koci? Samo zbog hladenja idem na ventilirane...

To sam i ja mislio dok je kadett imao 55KS. Dobre su kocnice, ali kad se vozis preko 150 i trebas nekakvu ostriju reakciju ili nekakvo naglo kocenje, toga nema s njegovim originalnim kocnicama. A i moras imati jaku desnu nogu da bi stisnuo kocnicu kako treba.

Zato te i pitam koji je promjer klipova u celjustima, jer ako ostavis isti promjer diska a klipovi su veci, i s time si nesto promijenio.

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #12 : 09 Listopada, 2007, 22:08:34 »
Sutra mjerim... Ali ja sam išao po logici ako koci 75-icu sa 1050 kila, kocit ce i kadetta sa 800 kila :D Jer ja stavljam i servo sa Alfe i njene komplet pedale.. Kadettov je tak-tak... Za svoje konje dosta

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #13 : 09 Listopada, 2007, 23:22:29 »
A kolki je taj servo? Bus rezao muldu ili stane ovak?

Offline Brlek

• Veteran member
C kadett<-->AR 75
« Odgovori #14 : 10 Listopada, 2007, 07:57:06 »
Taj servo ce mi doc tamo di je inace posuda za vodu, za pranje stakla :D  Jer i pedale budu Alfine.. Kasnije cu izmjeriti, idem riješit neke papire na faks :cry: