Autor Tema: Zaštita ovjesa od hrde  (Posjeta: 4761 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline driver_8

Zaštita ovjesa od hrde
« : 23 Listopada, 2007, 14:01:57 »
Dakle s cime zaštititi elemente ovjesa da ne hrdaju? Tu bi trebalo nešto u što tanjem sloju u spreju, ne može se bitumenom po sponama i sl.  :haha:

Offline kile

Za
« Odgovori #1 : 23 Listopada, 2007, 14:25:55 »
Ja sam na goli lim stavio antikorozin, pa nitro temeljnu, pa crni mat lak.

Offline driver_8

Za
« Odgovori #2 : 23 Listopada, 2007, 14:58:39 »
Citat: kile

a doboše i klješta s cim to?

Offline kile

Za
« Odgovori #3 : 23 Listopada, 2007, 15:05:06 »
Bubnjeve sam obojao najobicnijim sprejom za visoku temperaturu, a sa time planiram obojat i klješta koja budem uskoro stavljao.

Inace ima za kupiti baš sprejeve namjenjene za bojanje klješta u raznim bojama.

Ne znam koliko ce sve to držati gore, ali da svakih godinu-dvije to malo pocistiš i posprejaš, opet bolje nego ovako kako je sad.

BTW, mini Filip je dao na svojem miniju klješta u powdercoating, pa bi trebalo vidjet kako je on zasad time zadovoljan.

To bi bilo najbolje, ako se pokaže izdržljivim.

Offline driver_8

Za
« Odgovori #4 : 23 Listopada, 2007, 15:12:53 »
Bubnjeve sam obojao najobicnijim sprejom za visoku temperaturu, a sa time planiram obojat i klješta koja budem uskoro stavljao.

Inace ima za kupiti baš sprejeve namjenjene za bojanje klješta u raznim bojama.

Ne znam koliko ce sve to držati gore, ali da svakih godinu-dvije to malo pocistiš i posprejaš, opet bolje nego ovako kako je sad.

BTW, mini Filip je dao na svojem miniju klješta u powdercoating, pa bi trebalo vidjet kako je on zasad time zadovoljan.

To bi bilo najbolje, ako se pokaže izdržljivim.

E to sam i ja napravio neki crni mat sprej za visoku temperaturu, al mi se cini da malo izbijaju smede tockice na dobošima,možda nisam dobro posprejao na tom mjestu... A vidio sam i te sprejeve u raznim bojama...

Offline driver_8

Za
« Odgovori #5 : 23 Listopada, 2007, 15:14:35 »

Antikorozin, mislim da to imam, je to onaj sprej kojim kad prešpricaš preko hrde hrda pocrni?

Offline kile

Za
« Odgovori #6 : 23 Listopada, 2007, 15:19:57 »
Ne znam jel ima u spreju.

To je uglavnom prozirna tekucina i koliko ja znam ostaci hrdje u kontaktu sa tom tekucinom pobijele, a ne pocrne.

Ima je za kupit u svakoj prodavaonici boja i lakova i košta 20-ak kn 0,5 l.

Ako budeš pjeskario djelove i u potpunosti skinuo hrdu, onda ti antikorozin i ne treba.