Autor Tema: JEDNO TURBO NEPOZNANSTVO??  (Posjeta: 3098 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

valentin

• Gost
JEDNO TURBO NEPOZNANSTVO??
« : 26 Listopada, 2007, 23:20:53 »
ovak na motor od mante bi stavljo turbo !! i naso sam dva turba. jedan je od alfe neznam koje. a drugi je od fiat dukata 2.8!! ta turbina od alfe ima mi malo lufta . a ta od dukata nema lufta( pazite od dizela je naravno) e sad ja bi da kupim tu od disela zato sto nema tolko lufta kao od alfe !! i taj turbo bi mi iso na benzinca naravno 2.0 od omege( odma da pitam kolko moze bara jel tko zna izdrat motor da se  ne mjenja dihtun glave i smanjuje kompresija)  i  zanima me kak bi saad taj turbo sljako na benzincu jel bi to radilo i do kolko bi se to moglo vrtit ! i  SVE INFORMACIJE OD KORISTI HVALA :?

Offline kile

« Odgovori #1 : 27 Listopada, 2007, 10:16:31 »
0,4-0,5 bara bez smanjivanja kompresije.
Ja bi cak i manje.
Sa debljim dihtungom otprilike do 1 bar.
To su cifre kojih bi se ja držao.
Za više od toga, preinake na motoru.

Nisam siguran za ducatovu turbinu.
Ovu od alfe nemoj nikako uzimat, ako ima lufta.

Evo jedne turbine koja bi u tvojem slucaju mogla ja mislim biti OK
http://www.quartermile.ws/forum/viewthread.php?tid=5204

Ako treba mogu covjeku poslat p.m. i pitat ga za mišljenje.
Mislim da je jedan od kompetentnijih za odgovor, dali je ta turbina dobra za tvoj motor.

valentin

• Gost
« Odgovori #2 : 27 Listopada, 2007, 21:01:25 »
e kile bio bi ti zahvalan da ga pitas za jos informacija al daj ga pitaj u vezi turbine od iveca jel ona mi je onak jako bolja nego od alfe !! da se nebi zajebo pa ju bezveze uzeo hvala

sira

• Gost
« Odgovori #3 : 28 Listopada, 2007, 08:22:08 »
Pa nije stavljanje turba tek tako, koja je elektronika na autu?

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #4 : 28 Listopada, 2007, 10:14:30 »
2 Sira:
C20NE
Bauform: R4
Steuerung: OHC
Anzahl der Ventile: 8
Bohrung (mm): 86,0
Hub (mm): 86,0
Volumen (cm³): 1998
Leistung (kW bei min-1): 85 / 5400, 85 / 5200 (Calibra, Frontera A, Omega A ab MJ91, Vectra A)
Drehmoment (Nm bei min-1): 170 / 2600, 170 / 3000 (Ascona C, Kadett E)
Verdichtung: 9,2 : 1
Motormanagement: Bosch Motronic ML 4.1, ab MJ90 Bosch Motronic M 1.5, Astra F Bosch Motronic M 1.5.2

2 Valentin: Ako je to taj motor, dakle sa oznakom C20NE, upiši u guuglo C20NET i potraži malo.. Ima dosta primjera di su na NE stavljali turbine..

sony

• Gost
« Odgovori #5 : 29 Listopada, 2007, 17:56:48 »
disel turbina bu izgorila brzo od ispusnih plinova visoke temperature kao sto benzinski motori razvijaju za razliku od disela koji ima dosta manju temperaturu is. plinova tako da pizd....a , dalje ako i hoces stavljat bas disel turbak ima par nacina da se smanji temperatura kao sto su turbularne ispusne cijevi(one zapetljane a petljaiz motora ide prvo gore onda koljeno i povrat nazad dolje pa onda imas punjenje nasjeda ventila kao i samih ventila natrijem ( snizuje se temp i do 100 - 150 stupnjeva ) i ostalih bezbroj stvari.dalje kompresiju obavezno spustiti jer ce ti auto letit prvih 100m onda ga bog vise nece satstavit da radi opet . mozes to napravit debljim dihtungom ( topic o frajeru koji radi dihtunge ti je tu nsforumu ) il tokarenjem  klipova ( ako omas mesa za to ).onda tek imas problem jer imas elektroniku  ( motronica ) koja se neda programirat treba stavljat drugi cip koji se moze isprogramirat za nove mape goriva ( cijena skupa ) , dize za gorivo bi trebalo vece posto neznam tocno okji je motor pa da ti znam rec koje zapremine su ti sprice a ako je C20NE motor onda moras stavljat druge diznenadam se da nisam nes ispustio ako se neceg sjetim napisat cu ti .