Autor Tema: Diskovi Taunus  (Posjeta: 11947 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« : 29 Listopada, 2007, 20:52:47 »
Dal netko ima kakvih iskustava sa promjenom prednjih kocionih kliješta i diskova na Taunusu 1970-75?
Prema nekim informacijama trebale bi pasati kliješta za samoventilirajuce diskove od Ford Granade, i diskovi od Peugeota 406...
Dal je tko radio nešto takvoga?

Evo slika:

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #1 : 10 Prosinca, 2007, 16:00:05 »
ja bi isto nešto stavio al vidim da nitko nema pojma..pa necu ni otvarat temu budem se švercao..meni je desna blokirala ne da se ni kompresorom van..jel imaš koju celjust viška i lajtung ...u biti više mi treba celjust...ako si montirao od peugeota ..moglo bi pasati kad ima iste rupe kao taunus 4x108...ja bi ostavio stare na 1,6 mislim da su dovoljne u kombinaciji sa servom...

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #2 : 10 Prosinca, 2007, 21:51:07 »
Nisam stavljao ništa od peugeota, jer nemam kliješta od granade, a i na kraju sam odustao od toga za sada...
Nažalost nemam ti celjust, a i ove moje treba reparirati, baš sam neki dan kupio u Auto Kreši set gumica za njih...
Probaj uzeti nekakav glavni kocioni cilindar, blokiraj sve izvode osim jednog, na toga spoji tu celjust koja je zablokirala, ulij ulje i pumpaj...  :jak:  :evil:
Kompresor ti nema dovoljan pritisak da istjera klip van...

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #3 : 11 Prosinca, 2007, 10:43:14 »
pametno..vidiš tog se nisam sjetio imam od alfe 33 od yuga jedan možda bude pasao samo cu prebrikat crijeva...ako ne izade ni tad van onda cu ga sa brusilicom na pola..ispolirat kanale i onda žvakom zaljepit mamu mu jebem...inace jer se polira samo kanal ili normano i klip prdeš sa vodobrusnim? ako dodem do tog dijela..stavio sam nove zadnje klipice samo taj deni prednji mi malo blokirao a to ne volim..inace na taunusu sve radi kao od prvog dana i taj auto ide od mene samo kad umrem svi drugi dolaze i odlaze...

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Diskovi Taunus
« Odgovori #4 : 11 Prosinca, 2007, 10:57:01 »
Zadnji kocioni su vam 20 e komad u motomobila, pa vidite, ja kupujem sve novo , kocnice su zadnja stvar s kojima bi kemija.
I did it my way 😎

Offline živac

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Granada MK2 2 door /Sierra Cosworth 2WD
Diskovi Taunus
« Odgovori #5 : 11 Prosinca, 2007, 14:38:43 »
Citat: roadkiller
Zadnji kocioni su vam 20 e komad u motomobila, pa vidite, ja kupujem sve novo , kocnice su zadnja stvar s kojima bi kemija.

80 kn u autovolanu  :bye:

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #6 : 11 Prosinca, 2007, 17:18:17 »
brusna ploca 5kn i paket žvaki 3,55  :D   ...kog briga za zadnje ko da ih i nema prednji su problem ...

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #7 : 11 Prosinca, 2007, 21:22:19 »
Ni ja necu kemijat nekaj kaj nije sigurno...
Kak doci do ovog crnog diska?

http://www.oldtimercentrum.abc24.pl/default.asp?kat=28635&klucz=&wlk=&nr_str=3&r=

Offline Tookie

• Antique Member
Diskovi Taunus
« Odgovori #8 : 11 Prosinca, 2007, 21:38:19 »
ajme spasia si me...

imao sam tu stranicu i zbrisao mi se Bookmarks i nisam ju vise mogao nac...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #9 : 11 Prosinca, 2007, 21:41:54 »
Super!
Sad ti spasi mene, pa mi reci kak naruciti nešto sa te stranice!

Offline Tookie

• Antique Member
Diskovi Taunus
« Odgovori #10 : 11 Prosinca, 2007, 21:47:51 »
e to sam htjeo prostudirat i ja pa mi se zbrisala stranica...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #11 : 11 Prosinca, 2007, 22:51:30 »
šta ceš s karbonskim diskom?  ...daj kad staviš karbonske daj meni prodaj svoje hrdave..vidio sam slike ima posla al je u dosta dobrom stanju za restauraciju...prvo stavi motor niz brdo možeš kocit i štapom  :D

sony

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #12 : 12 Prosinca, 2007, 10:45:14 »
ovi crni diskovi su vam black diamond kak se i vidi na stranici , imaju oni svoju web stranicu , a imas i plavih zimmermanovih ( onako ledeno plava boja) i nisu bas ubojstvo skupi ...

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #13 : 12 Prosinca, 2007, 15:09:09 »
jel to tko uzimao kod nas jel jesu karbonski i jel se da to nabavit kod nas ?

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #14 : 12 Prosinca, 2007, 15:29:57 »
Citat: marac
šta ceš s karbonskim diskom?  ...daj kad staviš karbonske daj meni prodaj svoje hrdave..vidio sam slike ima posla al je u dosta dobrom stanju za restauraciju...prvo stavi motor niz brdo možeš kocit i štapom  :D

Nema problema, ja ga gurnem nizbrdo, al ti dodi, imam jedan lijepi veliki štap pa ceš ti kociti!  :haha:  :haha:  :haha: