Autor Tema: Diskovi Taunus  (Posjeta: 11968 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kile

Diskovi Taunus
« Odgovori #15 : 12 Prosinca, 2007, 15:37:13 »
Citat: marac
pametno..vidiš tog se nisam sjetio imam od alfe 33 od yuga jedan možda bude pasao samo cu prebrikat crijeva...ako ne izade ni tad van onda cu ga sa brusilicom na pola..ispolirat kanale i onda žvakom zaljepit mamu mu jebem...inace jer se polira samo kanal ili normano i klip prdeš sa vodobrusnim? ako dodem do tog dijela..stavio sam nove zadnje klipice samo taj deni prednji mi malo blokirao a to ne volim..inace na taunusu sve radi kao od prvog dana i taj auto ide od mene samo kad umrem svi drugi dolaze i odlaze...

Klipic treba obavezno ispolirat sa vrlo finim šmirglom.
To je cak i bitnije od kanala, jer je klipic taj koji klizi kroz "O" ring (gumicu).

Napomena; kad klipic zacvika (zapece) ni slucajno ne špricati sa WD-om jer se od njega napuhne "O" ring i onda klip ide još teže van.

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #16 : 12 Prosinca, 2007, 17:11:18 »
Malo sam gledao slike celjusti od taunusa, pa sam došao na jednu ideju...
Taunus ima dva klipa, i celjust se može rastaviti na dva dijela...
Ako stavim ventilirajuci disk od Peugeota, on je deblji, pa mi celjust ne paše...
E, sad ideja je ovakva: napraviti na glodalici umetak koji bi se stavio izmedu lijeve i desne strane celjusti, i staviti duže vijke koji to drže skupa...
Koliko je to sigurno, to je malo upitno.  ;)
Da cujem komentare...

sony

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #17 : 12 Prosinca, 2007, 18:23:58 »
Citat: marac
šta ceš s karbonskim diskom?  ...daj kad staviš karbonske daj meni prodaj svoje hrdave..vidio sam slike ima posla al je u dosta dobrom stanju za restauraciju...prvo stavi motor niz brdo možeš kocit i štapom  :D

pa samo ako potrazis po netu naci ces da se prodaju i to po dosta popularnim cijenam pa tako bas i nemoze bit keramicki.. ne to kaj je crn je samo jedno tretiranje gusa protiv hrdanja al opet ti kad kocis on dobije sjajnu povrsinu samo ono ostalo kaj hrda nebu zahrdalo tak brzo ko kod obicnog diska... to ti je cijela razlika...

sony

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #18 : 12 Prosinca, 2007, 18:28:07 »
Citat: Trazitelj
Ako stavim ventilirajuci disk od Peugeota, on je deblji, pa mi celjust ne paše...
E, sad ideja je ovakva: napraviti na glodalici umetak koji bi se stavio izmedu lijeve i desne strane celjusti, i staviti duže vijke koji to drže skupa...
Da cujem komentare...

upravo to sam radio neki dan na frendovom autu .. samo se na jedno pazi a to ti je prolazi od ulja jer ti ulje ide iz jednoig klipa u drugi kroz klijesta sto je u pravilu lose zbog zagrijavanja kocione tekucine al sta je tu je pa samo pazi da ti se rupe koje ces izbusit na umetku poklapaju sa kanalima ulja i to sto posto .. moze ti mozda bit malko veca rupa la nikako nesmije bit manja ili pomaknuta pa da ti ometa tok kocione tekucine...
sve u sveku go for it  :D

marac

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #19 : 12 Prosinca, 2007, 18:37:01 »
malo sam ga našpricao wd-om jebi ga prekasno sam procitao da se ne treba..al svejedno cu morat bacit celjust il cu dat nekom da pokuša nekom prešom il nešto..znaci da skratimo pricu oni diskovi su bez veze crni samo pofarbani i to spadne i bacio si pun k..para više za ništa ako sam dobro skužio  :D

Offline kile

Diskovi Taunus
« Odgovori #20 : 12 Prosinca, 2007, 18:55:01 »
Citat: Trazitelj
Da cujem komentare...

Izmedu dvije polovice celjusti na mjestu gdje se spajaju kanali, upušteni su dosjedi u kojima su male gumice koje dihtaju taj spoj.
Ako budeš radio umetak morat ceš na njemu s obje strane napravit iste takve dosjede i nabavit još tih gumice.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Diskovi Taunus
« Odgovori #21 : 13 Prosinca, 2007, 11:32:44 »
Mogu ti nabaviti kit za prosirenje celjusti za ventilirani disk.
Kosta oko 100EUR za obje celjusti

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #22 : 20 Prosinca, 2007, 22:38:23 »
Citat: kile
Izmedu dvije polovice celjusti na mjestu gdje se spajaju kanali, upušteni su dosjedi u kojima su male gumice koje dihtaju taj spoj.
Ako budeš radio umetak morat ceš na njemu s obje strane napravit iste takve dosjede i nabavit još tih gumice.

Kupio sam set za reparaciju celjusti, al te gumice nisam dobio unutra...
Samo dvije za klipove i dvije one vanjske sa metalnim osiguracima te jednu za odzracnik...
A da se stave bakrene plocice izmedu, umjesto tih gumica?
Jel znaš gdje bi bilo za kupiti samo takvih gumica?

Offline kile

Diskovi Taunus
« Odgovori #23 : 20 Prosinca, 2007, 22:46:51 »
Nazovi u

Guma Metal,
01/2317-691 ,
Šulekova ulica 18, Zagreb

i pitaj jel bi ti prodali te gumice.
Oni se inace bave reparacijom celjusti i sigurno imaju tih gumica, samo je pitanje prodaju li ih ovako sastrane.

Ali te gumice te ne trebaju brinuti. One su najcešce dobre.
Pogledaj kad razdvojiš celjust jeli gumica OK.
Ako je, stavi je ponovno.

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #24 : 20 Prosinca, 2007, 23:04:09 »
Ok! Budem nazval...
Jer i da jesu dobre, svejedno mi ih još treba ak budem stavljal umetak za proširenje...
Sad još samo trebam saznati debljinu umetka...
Mislim da su i na granadi 2.8 iste takve celjusti samo sa tim umetkom unutra, pa ak netko ima da mi to izmjeri...

Offline kile

Diskovi Taunus
« Odgovori #25 : 20 Prosinca, 2007, 23:09:42 »
Pa vrlo jednostavno odrediš debljinu umetka.
Debljina ventilirajuceg diska - debljina obicnog diska.

I to je to, što bi reko duro iz "durinih kucnih carolija"  :haha:

Offline Trazitelj

• Veteran member
Diskovi Taunus
« Odgovori #26 : 20 Prosinca, 2007, 23:13:26 »
Citat: kile
Pa vrlo jednostavno odrediš debljinu umetka.
Debljina ventilirajuceg diska - debljina obicnog diska.

I to je to, što bi reko duro iz "durinih kucnih carolija"  :haha:

Imaš pravo ! ! !    :o  :o

Offline Risbo

• Antique Member
Diskovi Taunus
« Odgovori #27 : 26 Prosinca, 2007, 01:00:29 »
Ja sam pokusao kupiti gumice (par komada) za glavni kocioni cilindar u gumametalu i lik mi nije htio prodati (gazda) jer kao nemre garantirati ako ja ugradjujem i bez obzira na to da sam mu ja objasnjavao da mi ne treba garancija nego gumice nije dao  >:(

sony

• Gost
Diskovi Taunus
« Odgovori #28 : 26 Prosinca, 2007, 17:01:52 »
Citat: Risbo
Ja sam pokusao kupiti gumice (par komada) za glavni kocioni cilindar u gumametalu i lik mi nije htio prodati (gazda) jer kao nemre garantirati ako ja ugradjujem i bez obzira na to da sam mu ja objasnjavao da mi ne treba garancija nego gumice nije dao  >:(

pa normalno nece covjek losu reklamu kad se ovijes oko stupa negdje a ono slova ko kuca "gumimetal ne koci bas najbolje "

:haha:  :haha:  :haha:  :haha:  :haha:

Offline Risbo

• Antique Member
Diskovi Taunus
« Odgovori #29 : 27 Prosinca, 2007, 13:58:23 »
Radilo se o glavnom kocionom za nasu formulu i nisam mu mogao dofurati cijeli cilindar jer ga nismo mogli izvaditi a gumica sam trebao nekoliko setova  :)