Autor Tema: Golf mk1-struja  (Posjeta: 6721 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brlek

• Veteran member
Golf mk1-struja
« : 06 Studenoga, 2007, 22:34:40 »
Ljudi pomagajte.. Frendu se otkvacila kilometar sajla na kecu.. Skinuo sam plocu sa prekidacima i kontrolnu plocu, piknio sajlu nazad i opet sve spojio.. E sad, ne radi mu display (sat) (ploca je sa mk2 16v, jer je taj motor bio unutra i ta instalacija je ostala zasad), što je manji problem, ali ne rade mu žmigavci Sva 4 normalno rade, ali lijevi-desni zasebno ništa.. Po rucicama nije ništa prckano, ni dole po kutiji osiguraca.. Jer bez kontakta pod lijevim žmigavcom normalno zapali lijevu poziciju te tako i na drugoj strani.. Dakle, rucica normalno funkcionira.. Ali zašto žmigavci ne rade više?
Di i kaj da prvo pogledam?
Hitno mi je :cry:

Offline turBina

Golf mk1-struja
« Odgovori #1 : 07 Studenoga, 2007, 08:47:12 »
Jel nema on posebni relej za lijevi i desni žmigavac? ili su spojeni sa relejom za sva 4? meni se cesto dogadalo da se gubio kontakt releja na ploci sa osiguracima pa mi nisu žmigavci radili..

Offline kile

Golf mk1-struja
« Odgovori #2 : 07 Studenoga, 2007, 08:52:33 »
Glupo pitanje, ali jesi li provjerio da nije pregorio koji osigurac?  :roll

Offline turBina

Golf mk1-struja
« Odgovori #3 : 07 Studenoga, 2007, 09:29:28 »
cekaj pa da ti nije možda otkopcan prekidac za sva 4 pa onda ne rade ni ovi??

Offline Nero

Golf mk1-struja
« Odgovori #4 : 07 Studenoga, 2007, 10:27:43 »
Ajme......meni se slicno desilo na bivšoj dvojci 8v,to mi je sve u magli sad,al sjecam se da rucica samo bira stranu,a sve opet ide preko prekidaca od sva 4....ja sam se dva sata gubija u žicama i tek onda sam opet spojija kako treba.....
.....if I go to hell,then I hope that will burn well......

mean Mini

• Gost
Golf mk1-struja
« Odgovori #5 : 07 Studenoga, 2007, 10:54:11 »
Upali levi ili desni zmigavac i onda stiskaj prekidac za sva 4,ali polako......verovatno da on negde gubi kontakt jer sve ide preko njega.Ako proradi zameni prekidac od sva 4,a ako ne onda je moguce da nemas struju na tabli osiguraca :o

Offline Brlek

• Veteran member
Golf mk1-struja
« Odgovori #6 : 07 Studenoga, 2007, 13:23:46 »
Stavio i drugi automat, i drugi prekidac od sva 4.. I nije pomoglo..
Zapalit cu ga upaljacem :zid:  Idem sad po žicama od sva 4, da nije možda negdje brikano bilo pa se odvojilo >:(

Offline Ziki

• Senior member
    • Autoservis Zagreb
Golf mk1-struja
« Odgovori #7 : 07 Studenoga, 2007, 18:56:10 »
mozda mu ide masa preko sajle na plocu :?
kao kod nekih auta.

pa je neki prekid na sajli.

probaj dovest masu na plocu.

Offline Brlek

• Veteran member
Golf mk1-struja
« Odgovori #8 : 07 Studenoga, 2007, 19:19:57 »
Riješeno, hvala na prijedlozima i pomoci.. Osigurace sam pregledao jucer, tako da ih danas nisam ni gledao, ali jucer nisam skužio da je sat (vrijeme) spojeno preko žmigavaca (?) .. Uglavnom, kad sam to sve jucer spojio, jedna žicica (koja je + ) je pala na masu skroz dole u armaturi i skurila mi osigurac.. Dakle, našao žicu (sasvim slucajno) spojio di ju je netko prije mene spojio, opet provjerio osigurace i sad radi.. Jao, yebem ti kemije sa strujom :D  Ko bi znao da je neka bitanga spojila sve na žmigavce, cak i radio :zid:

sony

• Gost
Golf mk1-struja
« Odgovori #9 : 07 Studenoga, 2007, 20:54:15 »
stari to bi si trebao prespojit posebno , radio preko zmigavaca i jos poneki potrosac na njima i moglo bi ti se dogodit sr...e . uzmi malo vremena unimer ak imas i probaj si to odvojit...  ;)