Autor Tema: motor od comodora 2.8  (Posjeta: 3881 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« : 11 Studenoga, 2007, 18:58:32 »
kao sto ste culi kupio sam motor od comodora 2.8 i doma se ubacuje doso sam do problema mkoji neznam kak rijesit?? KATRER orginalni karter je okrenut da je grba prije mosta posto motor guram u kabinu nemoze mi karter ostat naprijed nego bi moro poslije mosta kak ga okrenut kak ga odrezat kak ga pripasat??? imal tko kavu ideju ???  a od 1.6 motora grba je nazad pa mozda sam onaj karter produziti al neznam jel mi pase na polutke nije mi skinut pomocccc :?  :?  :?  :roll

Offline Brlek

• Veteran member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #1 : 11 Studenoga, 2007, 20:06:35 »
A nemožeš ovaj karter odrezat bocno? Dakle, kako kad otvaraš konzervu? Pa samo okreniti i opet zavariti.. A za uljnu pumpu trebaš iskombinirat dužu cijev da sito opet bude sa druge strane, ako je ovo gore moguce za izvest ;)

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #2 : 12 Studenoga, 2007, 11:50:08 »
a neznam bas za to to je malo tesko jel polutke ona udubljenja nisu ista pa nemoze a mozada bi se imoglo treba sve dobro odmjerit jel ak posnem rezat a nemoze upsssss sta onda !!???? al pokusat cu nesto smislit

Offline Jaki

• Antique Member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #3 : 12 Studenoga, 2007, 16:32:57 »
ako je karter od zeljeza vrlo lako se preradi... dva reza fleksom na oba
kraja i okrenes grbu na drugu stranu... evo ti i slika kako izgleda moj karter.
navaris si jos i cijev za mjerenje ulja posto ti vjerojatno orginalana nece
vise pasati.
prilikom montaze dobro sam rubove napacao sa dihtmasom i za sada nigdje
ne pusta :D

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #4 : 12 Studenoga, 2007, 20:13:44 »
dobro to al taj mi u paintu povuci crte gdje si rezo i sta si okreto jel bojim se rezat da nebi bilo poslije nepase ovo nepase ono i cim si to vario ??? sta si iznutra namazo diht mason da ne curi vani ?? ili si zapunjavo necim ?? ili si vario rupicu po rupicu

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #5 : 12 Studenoga, 2007, 20:29:12 »
malo sam gledo i razmisljo i skuzio da ti to nisi mogo napravit od jednog kartera jel to napravljenmo mozda od dva kartera jel nevim drukcije objasnjenje nemoguce da si to napravio od jednog kartera radi ovi udubljena sta nalijezu jedan na uljnu punpu a drugi tam gdje je getriba  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Offline Brlek

• Veteran member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #6 : 12 Studenoga, 2007, 20:36:21 »
A zašto ga ovako ne odrežeš naokolo? pa zarotiraš? Pogledaj ako to možeš napraviti..

Nemam nigdje original sliku, pa sam jakijevu posudi.. Placam copyright
 :haha:

Offline kile

motor od comodora 2.8
« Odgovori #7 : 12 Studenoga, 2007, 21:58:56 »

Evo ti slike oba kartera (nebitno što je za 4 cilindra)
Nekak mi izgleda da ne bi baš hodalo rezanje po gornjoj slici, zbog razlicite visine ovih zaobljenih djelova.

Moj prijedlog je da prvo na neku dasku ušarafiš karter kroz sve rupe na dosjedu, kako se ništa ne bi pomaklo kod rezanja i da kasnije imaš tocnu mjeru.
Razmisli još, ali mislim da bi bilo najbolje rezat 1-2 cm ispod ruba (crvena crta) i cijeli donji dio napravit drugi od lima.

Izrežeš si prvo šablonu od kartona, a onda iz lima.

Offline Brlek

• Veteran member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #8 : 12 Studenoga, 2007, 23:42:20 »
Pa režeš ispod dubljeg zaobljenog dijela u ravnini sa dosjedom na blok..... Ma igra to, karter je najmanji problem po meni..  Daj sliku kartera iz profila, ali da se vidi dublji luk.. Išlo bi 90°% :D

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #9 : 13 Studenoga, 2007, 21:22:42 »
evo sta smo napravili od kartera tj. kak smo ga odrezali???  :o  :o   evo motor unutra spusten
E SAD IMAM JEDAN PROBLEM S MOTOROM PRILIKOM SKIDANJA KARTERA NASO SAM NESTO U KARTERU I ST BI TO MOGLO BITI ( dva komada zatezaca ili klizaca lanca ) pa sad jel bi se dala skinut uljna pumpa a da ne zajebem dihtung glave ikak bi to mogo skinut??

Offline Brlek

• Veteran member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #10 : 13 Studenoga, 2007, 21:51:00 »
Daj slike tih komada?
A i daj bolje poslikaj uljnu pumpu.. Jer ovo na slici je kucište vodene pumpe.. Je da je uljna na istoj osovini kao i frtajler, ali daj to malo bolje poslikaj :?

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #11 : 13 Studenoga, 2007, 22:08:58 »
ma definitivno su od zatezaca lanca a sta da ti kazem pa mora se skidat i kuciste vodene pumpe pa je onaj mali dio gore gdje nalijeze glava i kuciste vodene punpe to me muci jel ono je brtvljeno sa dihtungom glave !!??? cudno kak nije zvrco ili se cuo lanac kad je to puklo nisu veliki komadi vjerovatno ima dobru uljnu pumpu pa pumpa dobro i spana jako pa niti ne osjeti da je puklo??? al puklo je bas  gdje je prolazi saraf kroz zatezac pa bi ja to promjenio al se bojim tog dihtunga glave ?? a i duhtung sam naso za 700kn a sad

Offline Brlek

• Veteran member
motor od comodora 2.8
« Odgovori #12 : 13 Studenoga, 2007, 23:05:29 »
Neznam, ali, prije da je klizac, nego zatezac.. Jer se lanac nije cuo ništa..  
Javim ti sutra, dok pogledam neke

Offline kile

motor od comodora 2.8
« Odgovori #13 : 14 Studenoga, 2007, 08:06:10 »
Možeš skinut kucište, a da ne skidaš glavu.
Skini poklopac ventila iliti ventildekl. Imaš dva imbus šarafa koji prolaze kroz glavu u kucište lanca. Izvadi ih i naravno sve šarafe s kojima je kucište ušarafljeno u blok.
Inace ovaj dio brtve glave koji spaja glavu i kucište nije pritegnut velikim pritiskom, tako da samo dobro ocisti sve od masnoce, kasnije  malo namaži diht masom i to ce biti OK.
Brtvu izmedu kucišta i bloka možeš i sam odrezat od kartona ili klingerita.

I napomena. Daj si ovaj dosjed od kartrera zašarafi na neku dasku kako sam ti rekao, jer ce ti se kasnije kod varenja popigat od topline i moci ceš sve bacit u smece.

I još nešto. Na bloku bi ak se ne varam tamo gdje ti je izvod za štangicu ulja, 20-ak cm udesno na istoj toj poziciji trebao biti tvornicki uprešan cep.
Njega bi trebalo izvaditi i tu stavit štangicu.

No jednostavnija varijanta ti je da napraviš kao i Jaki, cijev za štangicu koja ide direktno u karter.
Pazi samo da pogodiš duljinu, jer ti inace ne bude pokazivalo tocan nivo ulja.

valentin

• Gost
motor od comodora 2.8
« Odgovori #14 : 14 Studenoga, 2007, 12:08:18 »
hvala kile na savjetima al sta bi to moglo bit sta je puklo kad samo ga upalili nije se cuo lanac nista!! a jel bi mi pasali ti zatezaci i klizaci od starog motora 1.6 ili 1.9??     A naravno da cu to zasarafit u plocu a neznam dal da ja to varim sa co2 jel nevjerujem da bi sve uspio popunit rupice , i da vio sam da imam jos jednu rupisu pored stange za mjerenje ulja budem ju sam prebacio  nebudem vario to mi je neprecino ovak sam sto posto siguran!!!    al ak postoji rupice predvidena onda postoji i karter kojem je grba od iza ( za sestaka) sam neznam od kojeg auta ??? :o