Anketa

Koji je motor bolji?

ttov
24 (52.2%)
ankelov
22 (47.8%)

Ukupno Glasova: 101

Autor Tema: Wankel-ov motor  (Posjeta: 14889 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline turBina

Wankel-ov motor
« Odgovori #15 : 19 Studenoga, 2007, 16:25:11 »
Motori sa unutrašnjim izgaranjem su prošlost! Samo to netko mora objasniti rulji koja drži naftu.

Offline chaos

Wankel-ov motor
« Odgovori #16 : 19 Studenoga, 2007, 17:38:06 »
Citat: turBina
Motori sa unutrašnjim izgaranjem su prošlost!

Eto, ja se kladim u 1 kunu da ce ta izreka trajati bar još 100 godina.
Zašto?
Jer ni jedna tehnologija se ne baca u smece dok se ne isplati.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

sony

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #17 : 19 Studenoga, 2007, 18:00:01 »
moj glas jos uvijek ce dobit otto ... ako zbog niceg onda zbog toga sto je otto motor nesto sto poznajem i po meni manje komplicirano od wankel motora ... inace wankel motor je vw otkupio (licencu) kao primarni motor za golfa druge generacije samo su shvatili da bi cijena koju bi morali platiti za razlike u konstrukciji samog auta pa onda pogona bila malo previsoka .
wankel motor kao principijelno graden motor za velike snage a male kubikaze je tipicno japanska spika mali motor puno konja i tako neko vrijeme... a sto se tice zastarijevanja motora sa unutarnjim sagorijevanjem imam samo jednu izjavu NEcU VOZIT JEB..I AUTO NA STRUJU i to je to.

Offline turBina

Wankel-ov motor
« Odgovori #18 : 19 Studenoga, 2007, 18:44:20 »
Citat: chaos
Motori sa unutrašnjim izgaranjem su prošlost!

Eto, ja se kladim u 1 kunu da ce ta izreka trajati bar još 100 godina.
Zašto?
Jer ni jedna tehnologija se ne baca u smece dok se ne isplati.

misliš dok se isplati? ja to gledam sa logicke strane.. samo kad pogledaš kakav je napredak tehnologija doživjela u zadnjih 100 godina nije li apsurdno da je princip rada otto motora ostao isti? sigurno postoji još x alternativa za pokretanje vozila al baš kak veliš, dok god se nekome isplati ovaj nacin, tankat cemo bengu.

Mephisto

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #19 : 19 Studenoga, 2007, 19:45:30 »
Nisam vozio wankela pa mogu do sutra teoretizirati koji je komplicirianiji/trajniji. Mislim da postoji dobar razlog zasto wankel nije masovno zazivio, a glavni auto igraci sigurno to znaju bolje od nas.

U principu se otto motor nije mijenjao od kad je izumljen, samo se smanjuju gubici energije i slazem se da je zastarjela tehnologija, samo nekome nije u interesu da se promjeni glavni izvor energije.

I ove fore sa ekologijom su teski bulsit, nit se vozim na ekologiju, nit mi auto zagadjuje vise od umjetno uzgojene krave.

Kad smo kod ne-otto motora, sto je sa turbinskim? Isto kao wankel, kako doslo tako oslo.

Offline turBina

Wankel-ov motor
« Odgovori #20 : 19 Studenoga, 2007, 20:39:37 »
Ja cu si ugraditi gravitacijski motor, cim krene u serijsku proizvodnju i bude izmišljen...i cim pojam gravitacije bude do kraja znanstveno definiran. 8)

W123

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #21 : 19 Studenoga, 2007, 22:51:51 »
Motori sa unutrašnjim izgaranjem su prošlost! Samo to netko mora objasniti rulji koja drži naftu.

Amen

:bye:  :bye:

40% iskoristivosti je jaaaaaaaaaaako malo.....

W123

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #22 : 19 Studenoga, 2007, 22:53:47 »
Citat: Mephisto

Kad smo kod ne-otto motora, sto je sa turbinskim? Isto kao wankel, kako doslo tako oslo.

mudro zboris...

ajde kad nadjes malo vremena opisi nam turbinski motor.....

fala...

Mephisto

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #23 : 19 Studenoga, 2007, 23:13:56 »
Turbinski motori funkcioniraju na nacin da sagorjevanje goriva ekspandira zrak, koji prolaskom preko lopatica turbine daje rotaciju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_turbine

Najcesce se koriste u avionima (mlazni) i helikopterima, ali bilo je i auta sa tim pogonom (cak i wartburg). Razlika izmedju "mlaznog" motora na avionu i ovog za aute, lokomotive i helikoptere je u tome sto mlazni ganja potisak, a ovi turbinski imaju getribu koja hvata rotaciju sa glavne osovine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Turbine_Car

Taj nije jedini....
Na jednoj od emisija o hot rodovima na discoveryu neki lik je slozio pick up sa Rolls Royceovim turbinskim motorom, ima oko 3000 konja, u leru se vrti na 200 000 okretaja a temperatura hladjenog ispuha mu je oko 600 stupnjeva celzija
 :evil:

Postoji i "jet powered bike", Y2k se zove , Jay Leno je nekom liku spalio prednji branik kad mu se naguzio na semaforu.

2turbina: Nadam se da ce me unuci zicat 200kn za tetrahadronski multiplikator prije nego u subotu odu s trebom na Titan  :D

a112

• Gost
Wankel-ov motor
« Odgovori #24 : 20 Studenoga, 2007, 13:33:48 »
Citat: sony
sto je otto motor nesto sto poznajem i po meni manje komplicirano od wankel motora

U samom pogledu koncepcije bas mi se i ne cini tako.

Inace,mnogi kazu kako je wankel novije generacije,tzv. Renesis motor u RX8 puno losiji od starih Madzdinih 13B motora.

Takodjer vlasnici RX8 su cesto puta neke zenske koje ne znaju odrzavati takav motor,i kupe automobil jer im je "bas lepi".

Offline turBina

Wankel-ov motor
« Odgovori #25 : 20 Studenoga, 2007, 14:04:44 »

Offline turBina

Wankel-ov motor
« Odgovori #26 : 20 Studenoga, 2007, 14:06:08 »
jednom sam cuo da su starog Wankela koknuli jer je napravio predobar motor..... i to na satu tehickog u osnovnjaku. :D

Offline Kas

• Oldschool rookie
    • http://www.go-drift.com
Wankel-ov motor
« Odgovori #27 : 20 Studenoga, 2007, 22:14:39 »
Kak može Wankel valjati???
Fren je PRVI vlasnik Mazde RX 8, i motor je umro na 48000 km.

One price da generalka košta 20000 kn....... je..... je.... vali da mu je sad vidit prodavaca koji je to tvrdio.
Zaboravio sam kooliko košta slaganje, ali nešto strašno.

A troši...........kad ga pazi, 17 - 18 po gradu + do litru ulja.

Offline Ivan_R5

Wankel-ov motor
« Odgovori #28 : 20 Studenoga, 2007, 23:23:10 »
O tome im i govorin - u praksi je motor smece, bar ovaj u rx8

Offline sale

• Antique Member
  • Spol: Muški
Wankel-ov motor
« Odgovori #29 : 21 Studenoga, 2007, 00:22:33 »
moze pitanje?
a sto to tolko rikava na wankelovim motorima nakon nekog vremena?
gdje im je slaba tocka?
pocnu previse ulja gutat, potrosnja se drasticno poveca ili?