Autor Tema: farbanje plasticnih dijelova  (Posjeta: 5017 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sepra

farbanje plasticnih dijelova
« : 05 Prosinca, 2007, 09:05:14 »
ovak, spremam se pošpricati 205-icu kroz par dana i sad me muci slijedeca situacija:

htel bi pošpricati i branike i one bocne plastike, zanima me koja je optimalna kombinacija da to bude super trajno i kvalitetno izvedeno.

Problem je kaj su te plastike hrapave i nemrem ih brusiti :unsure:

Dakle, kak se to onda radi? Neki posebni filer, neka temeljna? :blink:

Ovaj lakirer kaj ce mi pošpricati auto je zaista odlican limar i oldskul majstor ali kao i svaki drugi moraš ga pošteno nadgledati i paziti na korake.

Boja auta ce biti crna kao i sada i plastike ce biti kao i serijala znaci neka antracit siva.
Nerast

Offline Sepra

farbanje plasti
« Odgovori #1 : 05 Prosinca, 2007, 09:11:10 »
dakle radi se ovakvim branicima i bocnim plastikama

Nerast

Offline kile

farbanje plasti
« Odgovori #2 : 05 Prosinca, 2007, 09:18:30 »
Ako se ne varam, na golu i ocišcenu plastiku prvo ide plastic primer.
Na njega onda ide filer s kojim ceš (ako je potrebno i u 2-3 TANKA sloja) zapunit hrapavu površinu.
Filer se pošlajfa fino na vodu (dok površina nije glatka kao staklo) i to je spremno za lakiranje.
Ako ima kakvo oštecenje na plastici, to možeš nakon primera zapunit sa finim kitom.
Po meni je i bolje što su plastike hrapave, jer se primer bude bolje primio na hrapavu površinu.

Nek me netko ispravi ako sam pogriješio u postupku.

Offline Sepra

farbanje plasti
« Odgovori #3 : 05 Prosinca, 2007, 09:21:32 »
a ak bi htel da ostanu hrapave?

znaci cisto farbanje, nema oštecenja odnosno potrebe za korekcijom/brušenjem
Nerast

Offline kile

farbanje plasti
« Odgovori #4 : 05 Prosinca, 2007, 09:26:46 »
Tanki sloj primera i tanki sloj filera.
Filer onda ne treba šlajfat.
Ali bojim se da ce vec to donekle zapunit hrapavu površinu.
Još kad dode baza i bezbojni lak, hmm, bit ce možda hrapavo ali sigurno ne kao prije.

sony

• Gost
farbanje plasti
« Odgovori #5 : 05 Prosinca, 2007, 09:39:45 »
ima za kupit bumper paint koji je hrapav kad ga pospricas ... moze bit i za plastike u unutrasnjosti i imas ih u bojama ( crna , siva , bijela ..) kosta ti nekih 100 kn kila al ja sam popizdio dok nisam naso crni .. inace za ovu farbu ne treba primer jer ga ima u sebi jedino sto treba je zamatirat povrsinu sa finijim brusnim papirom i dobro ocistit od masnoce za sto ti pak postoji silicone remover koji je nekih 30kn/litra ...

Offline Trazitelj

• Veteran member
farbanje plasti
« Odgovori #6 : 05 Prosinca, 2007, 22:53:30 »
Citat: sony
ima za kupit bumper paint koji je hrapav kad ga pospricas ... moze bit i za plastike u unutrasnjosti i imas ih u bojama ( crna , siva , bijela ..) kosta ti nekih 100 kn kila al ja sam popizdio dok nisam naso crni .. inace za ovu farbu ne treba primer jer ga ima u sebi jedino sto treba je zamatirat povrsinu sa finijim brusnim papirom i dobro ocistit od masnoce za sto ti pak postoji silicone remover koji je nekih 30kn/litra ...

Gdje si kupio crni?

sony

• Gost
farbanje plasti
« Odgovori #7 : 06 Prosinca, 2007, 15:23:58 »
u sesvetama neznam kak se ducan zove tam je kad prodjes san antionio i one birceve na zeljeznickoj stanici i vozis kao da ces ic na glavnu van prije semafora s glavnom 50 m prije s desne strane

Brutalac

• Gost
farbanje plasti
« Odgovori #8 : 09 Prosinca, 2007, 00:13:53 »
Citat: Sepra
a ak bi htel da ostanu hrapave?

znaci cisto farbanje, nema oštecenja odnosno potrebe za korekcijom/brušenjem

Cek...ne kuzim...hoces polakirati branike a hoces da ostanu hrapavi???

Offline pepo

• Antique Member
farbanje plasti
« Odgovori #9 : 09 Prosinca, 2007, 19:40:22 »
pa kad su hrapavi, puca farba zato smirgl u ruke i deri,primer itd...
Life is to short to drive a new car.