Imam jedan problem sa alternatorom. problem je u tome sto ne znam sta je koji izvod iz alternatora. plus i minus naravno znam, ali zbunjuju me jos 2 izvoda. po mojoj logici jedan ide na kontrolku a drugi je plus ali nisam siguran sta to tocno znaci. e sad, nakon dugo muke shvatio sam da je problem u tome sto negdje dolazi do prekida izmedju jednom od ta 2 kontakta. (to su 2 kontakta u jednom komadu plastike). naravno prvo sto sam promjenio bili su kablovi ali i dalje isti problem. sad sumnjam da mi je kontakt u alternatoru los. pa molim ako mi itko moze objasniti princip rada te dvije zice, zasto je jos plus dolaz kad ec jedan ima. u voznji mi se ni lampica ne pali kad je kontakt otvoren nego samo izuce svu struju u 2 min i se kazaljke padnu na nulu, i onda odjednom opet puni i tako se ponavlja. i ako ugasim auto u krivom trenu, sranje. ja sam to pokusavao sa ugasenim autom pod kontaktom, kad se otpoji kontrolka ne reagira, a kad je spojen ona svijetli dok u voznji kad se spoji blicne na sekundu. trenutno sam ju nastimao tako da zablica i treperi po nekoliko sekundi ali se nikad potpuno ne otpoji. ali to mi se lose odrazava na svjetla i radio.