Ovaj GYS je od onih u Dugoj resi, ne?
Nisam ih koristil, ali nisam ni čul neke pohvale od onih koji ih jesu...
Ovaj drugi je kinez...taj stroj sam videl već pod 10 različitih proizvođača, kinezi rade i svaki stavi svoj logo gore i prodaje pod svoje, npr. isti je takav i od Iskravar
http://www.iskravar.si/html/ang/osnovna.htmlGle, svi ti strojevi budu radili i obavili svoj posel, na Iskravar čak dobiš 2 god garancije mislim...par sati na dan je solidna satnica za aparat za zavarivanje
Za početnika su sve to dobri aparati da se nauči, a sad je pitanje kaj i kolko misliš raditi kasnije i dal ti se isplati početno uložit koju tisuću više ili ne...i ja sam počel prvo sa drekecom nekim(ne moj nego u firmi u kojoj sam radil), i aparat je krepal za 4 mjeseca, kupljen nov.
Ali dok sam probal recimo varstoj posle, osnovni model, nebo i zemlja...točno se vidi razlika u kvaliteti zavara odnosno najvažnije u sposobnosti aparata da održava stabilan elektroluk.
Na kraju se svodi na to kolko para imaš i kolko ti se žuri da počneš učiti...moram napomenuti da TIG postupak nije za svakoga i definitivno trebaš nekog iskusnog da ti pokaže jer nije baš princip uperi i deri kak recimo kod MIG/MAG :)