Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227548 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

atx

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #195 : 18 Listopada, 2010, 21:27:27 »
Za varenje aluminija tig tehnikom treba imati zaštitni plin (argon),a alumini se vari izmjenicnom strujom (AC).Jos je bitno da je podrucje vara cisto i glatko inace gori i nece prebacuje "suzu".

Offline car f@n

• Veteran member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #196 : 01 Prosinca, 2010, 16:41:24 »
Često sam imao prilike vidjeti bilo u katalozima, bilo po dućanima da se nude neki inverteski aparati za zavarivanje. Koja je zapravo njihova primjena naspram tig, rel, i mag aparata za zavarivanje?

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #197 : 01 Prosinca, 2010, 18:46:12 »
Inverte znači samo da nema klasično napajanje s velikim transformatorom već napajanje slične tehnologije kao što imaju recimo osobna računala.
Glavna prednost takvih aparata je manja potrošnja struje u mirovanjui znatno su lakši od onih s tansformatorom što je dobro za terenske radove, a glavna mana je što je eventualni popravak iziskuje majstora elektroničara dok klasična napanaja mogu popraviti i oni s znanjem osnova elektrotehnike i mehanike.

Offline Wheeler

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #198 : 01 Prosinca, 2010, 22:10:01 »
Plus što je tehnologija relativno nova i radi toga su skupi u startu..
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Senad

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #199 : 01 Prosinca, 2010, 22:30:39 »
Ovaj je odličan.   http://www.cromatec.hr/mastertigMLS2330ACDC.php

Ja sam jako zadovoljan sa snagom i mogućnostima podešavanja a imaju i maske sa zatamnjenjem od 6-13

tesa

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #200 : 02 Prosinca, 2010, 18:45:50 »
kempi je dobar aparat a uljanik koristi isto kao i varstroj tehniku fabrike GYS inace francuska firma komplet su isti kao i gys aparati samo sto kasne jedno 7 generacija a sto se tice ac-dc hf-lift aparata nisu vise toliko skupi mogu da se nabave oko 160 ampera za cijenu od 800eur pa na dalje naravno bas ac-dc + elektro na njemu inverterski aparat tezak je svega 5 kg a tig aparati mogu da se nadju od 300eur pa nadalje. inace ako vas sta zanima oko varenja i ako vam sta treba javi te se meni radim to i uvozim i prodajem 4 god a inace otac mi je profesionalni varioc u swiss pa se dosta i ja kuzim pa zato ako sta treba javi te se bolje da se brze cu vam pomoci nego sto sami nadjete ...

Offline Wheeler

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #201 : 02 Prosinca, 2010, 20:14:28 »
Citat: tesa;198940
a sto se tice ac-dc hf-lift aparata nisu vise toliko skupi mogu da se nabave oko 160 ampera za cijenu od 800eur pa na dalje naravno bas ac-dc + elektro na njemu inverterski aparat tezak je svega 5 kg

Mislim da ovo nije baš neka mala cijena za nekog tko nema doma autolimarsku radionicu, tj način da isplati uređaj.
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Beri

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #202 : 02 Prosinca, 2010, 22:21:45 »
Kemppy sa sa cromatec stranice košta preko 20 000 kuna i vrhunski je aparat. Ja nisam našo nijedan kvalitetan ac dc tig aparat ispod 10 000 kuna. Ako se da nabavit za 800 € to je odlična cjena. Moram naglasit da je poanta ac dc tig aparata da mogu zavarivat aluminij i zato je cjena tolika.

tesa

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #203 : 03 Prosinca, 2010, 07:21:03 »
jest ali kaze da se ima nabavit za toliko novca a sto je dobro extra rade sto je mene iznenadilo ja mislim da ce kina majka zavladati sto se tice svega tog sve se sad pravi u kini....inace svaki taj aparat ima pulser sto je kod ovih  kvalitetnijih duplo skuplje moras da platis da bi imao pulser

Offline Risbo

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #204 : 14 Prosinca, 2010, 12:53:29 »
frend je uzeo AC/DC TIG za 5 kkn...
I radi čist ok i ima dosta podešavanja...
kinez, al radi....

fiki

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #205 : 14 Prosinca, 2010, 15:50:16 »
Pa kinezi su skroz dobri, nije ni to takav škart kak svi misle...evo npr. mi na poslu imamo jen kineski DC TIG inverter s kojim ja uglavnom radim i ni jedan problem zadnjih godinu i pol, a stroj redovito radi cijelu 8 satnu smjenu.

a112

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #206 : 14 Prosinca, 2010, 15:54:12 »
Rijetko što nije iz Kine ;)

fiki

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #207 : 14 Prosinca, 2010, 17:32:54 »
Citat: a112;201972
Rijetko što nije iz Kine ;)

i to kaj veliš :cool:

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #208 : 08 Siječnja, 2011, 21:51:43 »
Citat: tesa;198940
kempi je dobar aparat a uljanik koristi isto kao i varstroj tehniku fabrike GYS inace francuska firma komplet su isti kao i gys aparati samo sto kasne jedno 7 generacija a sto se tice ac-dc hf-lift aparata nisu vise toliko skupi mogu da se nabave oko 160 ampera za cijenu od 800eur pa na dalje naravno bas ac-dc + elektro na njemu inverterski aparat tezak je svega 5 kg a tig aparati mogu da se nadju od 300eur pa nadalje. inace ako vas sta zanima oko varenja i ako vam sta treba javi te se meni radim to i uvozim i prodajem 4 god a inace otac mi je profesionalni varioc u swiss pa se dosta i ja kuzim pa zato ako sta treba javi te se bolje da se brze cu vam pomoci nego sto sami nadjete ...

Možeš li mi nabaviti kvalitetnu samozatamnjujuću masku sa zatamnjenjem 6-14?

MR2GTI

• Gost
Žica s prahom!
« Odgovori #209 : 09 Siječnja, 2011, 12:34:23 »
Nabavio sam vani takav isti aparat ali nemam žicu,di ima za nabavit te žice koje pakovanje i koja cjena??