Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227539 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

MR2GTI

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #210 : 09 Siječnja, 2011, 12:51:19 »
Citat: PREDSJEDNIK;73697
Evo ga,Herkules,danas sam vadio jedan hrdavi puknuti vijak pa sam zavario maticu sa stražnje strane na ostatak vijka i odšarafio sa stražnje strane,malo sam vježbao i skužio da cesto treba kefati taj prašak koji se nakupi na varu da bi se uspostavio kontakt...treba vježbati.

Komande na njemu su;donji desni žuti prekidac je za ukljucivanje,lijevo do njega je bijeli prekidac MIN/MAX s kojim se biraju od dvije jacine struje za zavarivanje,lijevo gore je okrugli crveni potenciometar za regulaciju brzine izlaženja žice za zavarivanje iz pištolja,desno je mjerni instrument.
Crvena LED prikazuje ukljucenost uredaja,žuta LED se pali kada pregori osigurac.

Može li mi ko reći di i ma žice za taj aparat kplko košta? Nabavio sam si takav aparat jeftino al vidim da ima dosta mana

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #211 : 09 Siječnja, 2011, 13:53:55 »
Ima u bauhausu. Poprilično je skupa, kolut PPŽ od pola kile je nekih 100kn kolko se sjećam. Za tu lovu dobije se 5kg pune žice od 0.8mm
Aparat sa slike je više za bravariju i terenski popravak poloprivredne mehanizacije nego za auto limariju.

MR2GTI

• Gost
žica s prahom
« Odgovori #212 : 09 Siječnja, 2011, 16:46:20 »
E vidis lik meni kaže u trgovini nemogu nabavit pa onda vidjet cu,pa kaže 620kn paket od 4,5kg srecom da nisam otišao kupit,zamalo me dobro zajeba:aa: Vjerujem da je moguče kvalitetno variti autolim ako imaš ruku za to! Koliko uopče sad stoji takav aparat u hr? Srećom pare su u još đepu kad ti ima ko pomoć:bravo::bravo:

Offline Denis

• Veteran member
Aparat za varenje
« Odgovori #213 : 09 Siječnja, 2011, 17:23:19 »
U bauhausu takav košta oko 1100kn

MR2GTI

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #214 : 09 Siječnja, 2011, 17:27:58 »
Koma je zapinje žica kina-shit:subi:

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #215 : 09 Siječnja, 2011, 18:20:59 »
To i jest cijena PPŽ, a kolko znam aparat koji imaš nije za punu žicu za koju je zaštitni plin obavezan i u njega ide samo kolut od pola kile, a ovaj od 5kg ne stane unutra. Al možda se varam što se tiče veličine koluta koja stane u tog herkulesa.
Vjera i znanje su obrnuto proporcionalni. Za autolimariju (lim 0.8mm)  se inače koristi puna žica 0.6 + zaštitni plin.
PPŽ od 0.9mm je za limove iznad 2mm debljine. Pogotovo sa aparatom od 1100kn.

Citat: MR2GTI;207572
E vidis lik meni kaže u trgovini nemogu nabavit pa onda vidjet cu,pa kaže 620kn paket od 4,5kg srecom da nisam otišao kupit,zamalo me dobro zajeba:aa: Vjerujem da je moguče kvalitetno variti autolim ako imaš ruku za to! Koliko uopče sad stoji takav aparat u hr? Srećom pare su u još đepu kad ti ima ko pomoć:bravo::bravo:

To možda ima veze sa znanjem/vještinom. Možda je stvar u tome kako držiš  gorionik ili ti polikabel nije dovoljno ravan, a može biti i da ti je  kolut sa žicom prezategnut.

Citat: MR2GTI;207587
« Zadnja izmjena: 09 Siječnja, 2011, 18:28:23 sportiva.t35.com »

Offline ed-gst

• Veteran member
Aparat za varenje
« Odgovori #216 : 09 Siječnja, 2011, 20:24:04 »
jel zna netko di ima za uzet dobar dobar polovni co2 aparat,bocu i sve imam
ali ovaj moj me zafrkava i zafrkava i spreman je za smece :(

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #217 : 09 Siječnja, 2011, 20:27:49 »
Citat: MR2GTI;207587
Meni nije jasno zašto si išao to kupovati, a lijepo sam napisao sve mane i još si me quotao?!:aa:

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #218 : 09 Siječnja, 2011, 20:37:25 »
Citat: sportiva.t35.com;207602
To i jest cijena PPŽ, a kolko znam aparat koji imaš nije za punu žicu za koju je zaštitni plin obavezan i u njega ide samo kolut od pola kile, a ovaj od 5kg ne stane unutra. Al možda se varam što se tiče veličine koluta koja stane u tog herkulesa.
Vjera i znanje su obrnuto proporcionalni. Za autolimariju (lim 0.8mm) se inače koristi puna žica 0.6 + zaštitni plin.
PPŽ od 0.9mm je za limove iznad 2mm debljine. Pogotovo sa aparatom od 1100kn.

To možda ima veze sa znanjem/vještinom. Možda je stvar u tome kako držiš gorionik ili ti polikabel nije dovoljno ravan, a može biti i da ti je kolut sa žicom prezategnut.

Ma kakvi, sve sam već isprobao; malo jače dotegnuti, pa slabije...jednostavno pogon je preslab, a žica sa pahom je puno žilavija od obične.

Ako hoćeš prodam ti ga za 300KN samo da ga više ne gledam. Sve što vrijedi je bio sprej da se ne love prskotine u komoru poštolja kojeg sam dobio u kutiji zajedno sa njim.

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #219 : 09 Siječnja, 2011, 21:39:08 »
za 300kn ga ja uzmeme. čisto da ga istestiram :D

Citat:
Sve što vrijedi je bio sprej da se ne love prskotine u komoru poštolja kojeg sam dobio u kutiji zajedno sa njim.

Moj Lincoln ima specidičnu šobu koja se namontira kad se koristi PPŽ bez plina.
« Zadnja izmjena: 09 Siječnja, 2011, 21:44:04 sportiva.t35.com »

Offline catch

Aparat za varenje
« Odgovori #220 : 09 Siječnja, 2011, 23:46:12 »
pa sto ti herkules uredaji su takva koma?
jedno vrijeme sam razmisljao uzeti takav u bauhausu buduci da stvarno nisu skupi;
« Zadnja izmjena: 09 Siječnja, 2011, 23:51:07 catch »

MR2GTI

• Gost
CO2 je zakon!
« Odgovori #221 : 10 Siječnja, 2011, 02:33:06 »
Imao sam taj aparat još prije ove teme malo sam ga koristijo al nakon kratkog vremena mi se počelo isto dešavati kao i kod kolege prjecjednika i to kod mojeg je samo druga marka i boja ostalo isto sranje:mad: Preporučujem ti bilo koji Co2 zakon za limariju bjezi od kineza:fool:

Offline Žein

Aparat za varenje
« Odgovori #222 : 10 Siječnja, 2011, 04:17:27 »
Maknut se od Herkulesa pod hitno.

Imao sam njihov aparat ali na elektrode,

Dobar je punih 7 minuta i onda se pregrije pa moras cekat 30min da se ohladi-katastrofa
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Dr.Zlo

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #223 : 31 Siječnja, 2011, 22:46:40 »
eto da probam ovdje pitat, vidim da ima ljudi koji se kuze

dakle odlucio sam se na nabavku nekog rel aparata, uzeo bin tig/rel al ispada da su preskupi, bar oni koji nesto vrijede

1. u dilemi sam dal transformator ili inverter
2. dal uzet nesto tipa varstroj ili pak bauhaus/einhel i sl

za što mi treba
pa za neke ograde, stupove i sl. znači nešto deblje cca 2, 3 mm

pa eto ako netko ima volje posavjetovat me
i ako tko zna za kakvi polovni aparat da je isplativo

Offline covjek

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #224 : 01 Veljače, 2011, 08:59:16 »
Po meni ti je najjeftinija i najjednostavnija opcija transformatorski aparat,bilo novi bilo rabljeni.Inverteri jesu zgodni za montažne radove ali za radionicu je transformator sasvim u redu i veliki mu je plus što na njemu nema puno toga za potrgati.Bježati od Bauhaus i Pevec aprata ko vrag od tamjana pošto je to roba u najmanju ruku loše kvalitete.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.