Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227583 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline linoleumboy

Aparat za varenje
« Odgovori #315 : 17 Ožujka, 2012, 21:37:43 »
sve oviso koliko para mislis dat za aparat ali po meni einhel nikad nebi kupio
kao sto je dupli rekao motoric za zicu na mom varstroju je plasticni i to mi se nikako ne sviđa ali radi bez brige jedino sam ga jednom uspio pregrijat ali sam sigurno sat vremena i vise konstantno vario upalila se lampica malo se ohladio i deri dalje
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #316 : 17 Ožujka, 2012, 22:00:41 »
Citat: linoleumboy;301771
sve oviso koliko para mislis dat za aparat ali po meni einhel nikad nebi kupio
kao sto je dupli rekao motoric za zicu na mom varstroju je plasticni i to mi se nikako ne sviđa ali radi bez brige jedino sam ga jednom uspio pregrijat ali sam sigurno sat vremena i vise konstantno vario upalila se lampica malo se ohladio i deri dalje

Ma einhela sam gledao i nema sanse da ga uzmem ..samo varstroj mogu uzet jaš ću vidjet dali 1400 ili 1600 ili Telwin Bimax 162 Turbo moram još vidjet.
« Zadnja izmjena: 17 Ožujka, 2012, 22:08:07 Deno »

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #317 : 18 Ožujka, 2012, 12:24:24 »
[/URL]  Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
ljudi moji ovo je lincoln , ovako izgleda profi aparat  , a svi koji su jeftini  , imaju i jeftinije dijelove
 einhel co2 je vjerovatno kopija od varstroja , cak  ima duplo izolirane namotaje ,  ali nije sve u ovom  motoru  za vuc zicu  , transformator za balans  je vrlo bitan dio a kod jeftinih aparata je on losiji pa dolazi do prskanja i pucanja kod varenja
popravljao sam dosta razlicitih aparata za varenje a i zaposlen sam kao zavarivac , ap znam kako bi aparat trebao variti  , moje misljenje je da varstroj  nije (puno) bolji od einhela  kod co2 aparata , sve je vecinom isto  ,
inverteri od einhela su ziva katastrofa , nemojte ih kupovati ni pod razno  jer imaju neku cudnu kinesku elektroniku koja stalno rikava
Popravljam ono što nitko nemože

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #318 : 18 Ožujka, 2012, 16:27:06 »
Kolega dupli a kakva je razlika između varstroja 1600 za nekih 2500kn i telwina bimaxa 162 turbo 2600kn..koji je bolji i naravno kvalitetniji za te novce

Offline linoleumboy

Aparat za varenje
« Odgovori #319 : 18 Ožujka, 2012, 17:26:50 »
ma sve ovisi za sta on tebi treba i koliko mislis novaca dat
varstroj nije vise sto je nekad bio i nije kvalitetan ali evo moj radi bez greske kao i kod 4 ljudi sto znam da imaju isto 1805 i kazu da su prezadovoljni

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #320 : 18 Ožujka, 2012, 19:26:29 »
Citat: linoleumboy;301927
ma sve ovisi za sta on tebi treba i koliko mislis novaca dat
varstroj nije vise sto je nekad bio i nije kvalitetan ali evo moj radi bez greske kao i kod 4 ljudi sto znam da imaju isto 1805 i kazu da su prezadovoljni

A gle treba mi za na autu limariju malo radit i tak kod kuće potrebštine neke zavari ovo ono ali ništa neke extra debljine sve neke sitnarije..a za deblje imam elektrolučni aparat i jedan odličan inverter..pa me zato zanima koji je bolje uzeti do 2500kn varstroja ili telwina

Offline linoleumboy

Aparat za varenje
« Odgovori #321 : 18 Ožujka, 2012, 19:32:34 »
kao sto vidis kolega dupli je puno iskusniji od nas dvojice zajedno i on preporuca lincoln ali on i kosta....ja preporucam varstroj jer ga imam i dobar mi je
pa tako sam i ja uzeo za nesto tanje varit jer na ovaj varstroj mozes stavit 15kg zice i miran si a i on je namjenjen hobby poslovima
najbolje kad bi nasao neki polovni stariji a da je ispravan jer su oni najbolji

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #322 : 18 Ožujka, 2012, 22:13:06 »
linoleum  , ma nisam ja preporucio  lincoln , nego se bira od varstroja i telwina , ti si dobro rekao za zicu  , ovu od 15 kila  to je +
ja kazem da sam popravljao  varstrojeve  i u vecini slucajeva to nisu neki veliki kvarovi  , a telvine sam slabo popravljao  ali  njih ima puno manje pa nije ni cudo  ali ti mali co2 do180a vecinom su svi isti  , pa ja ni nemogu rec koji je bolji telwin ili varstroj  ,

deno , varstroj  ima jedan + sta moze ic na trofaznu struju  , i to je to  ,

Offline linoleumboy

Aparat za varenje
« Odgovori #323 : 18 Ožujka, 2012, 22:38:00 »
i da ovaj moj je 180a na trofaznu a ovako radi do 150 na mono

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #324 : 18 Ožujka, 2012, 22:47:45 »

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #325 : 18 Ožujka, 2012, 22:59:08 »
Citat: dupli;302043
http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-metala/aparat-zavarivanje-telwin-bimax-162-oglas-4524211

ma da ali ako varis na trofazno  , ljepse vari , manje prska

Kolega vidio sam tog telwina na njuškalu ali novog sam gledao u trgovini tu kod mene i ok mi izgleda i kolega koji radi tamo kaže da je dosta ok aparat i da je dobra marka a ja nemam pojma jer nisam nikad susreo sa telwinovim aparatima..a kako da varstroj vari na trofazno kad ima ovu običnu utičnicu..
A što se tiče pakovanja žice to mi ne igra toliko ulogu jer ne varim puno..

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #326 : 18 Ožujka, 2012, 23:12:22 »
pa na obicnu uticnicu se spoji trofazna preko adaptera jer vecinom svi varstrojevi co2 rade i na trofaznu struju  ( odnosno koriste 2 faze)
ali rekao sam vec da imam tig od telwina i jako sam zadovoljan s njim , negrije se a struja mu se da lijepo ustimat  ,
a ovi na oglasniku mi izgleda kao nov

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #327 : 18 Ožujka, 2012, 23:17:11 »
evo sad provjerio  , i u pravu si  ovi varstroj radi samo na jednofaznu struju

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #328 : 18 Ožujka, 2012, 23:21:50 »
Citat: dupli;302053
pa na obicnu uticnicu se spoji trofazna preko adaptera jer vecinom svi varstrojevi co2 rade i na trofaznu struju  ( odnosno koriste 2 faze)
ali rekao sam vec da imam tig od telwina i jako sam zadovoljan s njim , negrije se a struja mu se da lijepo ustimat  ,
a ovi na oglasniku mi izgleda kao nov

aha sad te kužim ovo za trofaznu jer imam kabal doma upravo tako napravljen..a ovaj telwin na oglasniku je ok ali novog uzmem u trgovini tu kod mene za 2500kn..e sad me zanima dali ovaj telwin co2 ima mogućnost isto varit i na trofaznu ili ne.

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #329 : 18 Ožujka, 2012, 23:29:55 »
ovi telwin radi isto na jednofaznu struju i nemoze na trofaznu