Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227484 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brzi68

• Senior member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #360 : 27 Srpnja, 2012, 17:03:24 »
Tako je SCARY al, da neplašim kolegu nek pripremi kapi za oći te nek nevari kad želi pogledati neki dobar film.

Offline brzi68

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #361 : 27 Srpnja, 2012, 17:04:53 »
Tako je SCARY al, da neplašim kolegu nek pripremi kapi za oći te nek nevari kad želi pogledati neki dobar film. Predložio bi nabavku dobre maske iz predhodnih postova...

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
Aparat za varenje
« Odgovori #362 : 27 Srpnja, 2012, 21:41:27 »
Hvala kolege na uputstvima,bumo probali ,danas stigla puna boca ,manometar i maska za varenje,slike kompletirane opreme sutra.Inače prvi put sam švasal (hrvatski naziv za varenje)  1971 godine ,poslije toga vrlo malo ,moral si bum uzeti par sati obuke.Sreća kaj imam starih blatobrana i dijelova pa bum njih prvo krpal dok ne postignem kozmetika varenje,pozzdrav!
:gosp::vecernji:
marijanko

Offline oldaudijaner

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #363 : 28 Srpnja, 2012, 12:30:58 »
Eto kompletirao opremu za varenje.Još da nije tako vruće probao bi variti,ali subota je tko radi u subotu iza 12 sati.
Da boca od 10 kgje prevelika i nespretna za njega ,morati ću staviti sa strane.Što se tiče  mase ili  minusa ,to ću produljiti na 4 metra ,a gorionik na 3 metra sa euro priključkom (cca 600 kuna).Kolege koji prodaju aparate i dodatnu opremu kažu da je za ovaj moj aparat  3 metra granica radi motorića pa im vjerujem.
marijanko

Offline oldaudijaner

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #364 : 28 Srpnja, 2012, 12:31:33 »
Eto kompletirao opremu za varenje.Još da nije tako vruće probao bi variti,ali subota je tko radi u subotu iza 12 sati.
Da boca od 10 kgje prevelika i nespretna za njega ,morati ću staviti sa strane.Što se tiče mase ili minusa ,to ću produljiti na 4 metra ,a gorionik na 3 metra sa euro priključkom (cca 600 kuna).Kolege koji prodaju aparate i dodatnu opremu kažu da je za ovaj moj aparat 3 metra granica radi motorića pa im vjerujem.
marijanko

Offline oldaudijaner

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #365 : 28 Srpnja, 2012, 12:36:02 »
Maska za varenje je oldtimer maska .Stajala je od 1972 godine kada je stigla iz Kanade, je made in USA proizvela ju je firma utemeljena 1905 ,Pit to Ti je Amerika.
marijanko

Offline Wheeler

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #366 : 28 Srpnja, 2012, 14:12:30 »
Jel samozatamnjivajuća maska? Ako nije toplo bi preporučio nabavku iste ako si u mogućnosti (košta cca 100E), jer je radit sa takvom maskom pjesma.. obje ruke slobodne uvijek!
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline oldaudijaner

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #367 : 28 Srpnja, 2012, 16:27:08 »
Citat: Wheeler;331347
Jel samozatamnjivajuća maska? Ako nije toplo bi preporučio nabavku iste ako si u mogućnosti (košta cca 100E), jer je radit sa takvom maskom pjesma.. obje ruke slobodne uvijek!

Nije samozatamnjivajuća neznam dali su ih 1972 proizvodili ,ako jesu koštale su bogatstvo.Ima samo preklop za otvoriti normalno bijelo staklo.Nadam se nabavci samozatamnjujuće dok malo ojačam u varenju, a dotle ću polako i koristiti samo jednu ruku,pozzdrav!
marijanko

Offline linoleumboy

Aparat za varenje
« Odgovori #368 : 28 Srpnja, 2012, 18:31:55 »
ako si pocetnik kao ja kupi si masku puno je lakse...ja sam platio 500kn prije 3godine i odlicna je

i ja imam veliku bocu ali sam je stavio tamo gdje mi ne smeta i stavio 15m crijeva tako da samo aparat vucem po garazi
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline i šime

Aparat za varenje
« Odgovori #369 : 28 Srpnja, 2012, 19:20:12 »
Citat: oldaudijaner;331326
Eto kompletirao opremu za varenje.
Da boca od 10 kgje prevelika

Nebre biti prevelika, stavi ju na dugi šlauf i nekam u čoš.Ume 30 kg.
Buzir netrebas produzivat, jedino ako ne mislis radit bravariju.
Uvijek mozes pistoljom malo pribliziti aparat.:D

Offline oldaudijaner

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #370 : 28 Srpnja, 2012, 20:25:04 »
Citat: i šime;331392
Nebre biti prevelika, stavi ju na dugi šlauf i nekam u čoš.Ume 30 kg.
Buzir netrebas produzivat, jedino ako ne mislis radit bravariju.
Uvijek mozes pistoljom malo pribliziti aparat.:D

Čuj si Ti na godišnjem?A kaj sam ja napisal nego da ju bum stavil sastrane,bez šlaufa na daljinski kak mikrofon.;)
Aparat Te čeka da ga isprobaš ,odmori se zaslužio si,pozzdrav!
marijanko

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #371 : 01 Kolovoza, 2012, 22:48:40 »
Može li mi netko detaljnije objasniti što kod MIG-MAG aparata znači da omogućuje "stanje kaljenje i zakivanje"?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #372 : 08 Kolovoza, 2012, 22:55:11 »
Već par dana po Zadru obilazim trgovine u potrazi za novim MIG-MAG aparatom.
Izbor nije velik, ali cijene mi nemaju logiku.

Npr.

*  "PoluProfi" Iskra-Varenje MIG 1900 Ecoline 3.750 kn (nemam nikakvih informacija da li to išta valja, na službenim stranicama ima samo novija linija)

* Varmig 180S 3.750 kn

* Telwin Bimax 182 Turbo 5.200 kn

* Varmig 1600 2.700 kn

* Telwin Bimax 162 Turbo 3.300 kn

Aparat ne koristim profesionalno, obično je to 1-2 dana u tjednu, ali kad se uvatim nečeg onda ne stajem.

Pitanje: Kako se kreću cijene po drugim gradovima? I što bi mi vi savjetovali da uzmem od ovog "bogatog" izbora ?

Hvala! :gosp:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Deno

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #373 : 08 Kolovoza, 2012, 23:21:46 »
Kolega preporučio bih ti Merkur trgovinu..jer sam tamo Varstroja našao po naj jeftinijoj cijeni za razliku od drugih trgovina..
Telwin 162 sam mislio i ja uzet ali dobro da nisam jer mi je kolega rekao da nije dobar da se stalno gasi zbog pregrijavanja..
Ja sam u Merkuru u ZG uzeo Varstroj 142S i prezadovoljan sam aparatom ali ako imaš mogućnosti uzmi Varstroja 180 A čisto radi euro priključka pištolja i jačine samog aparata ako ćeš nešto malo deblje varit..
Sa Iskrom sam vario kod kolege i mogu reći da nije uopće loš aparat..Ali po meni je Varstroj zakon i imaš 2god garancije..ovaj moj 142s vari stalno i tanke i debele materijale i još ni jednom se nije pregriao..
Varstroj 180A u merkuru je bio 3000kn kad sam ja svoga uzimao.:palac:

Offline brzi68

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #374 : 09 Kolovoza, 2012, 10:40:13 »
Kolega "chaos" ne samo da si profić već kupuj pravi stroj pošto radiš tim trempom. Probaj vidjeti  -Varostroj 165s- Pevec (2750 kn)... zbog samog pregrijavanja bit će bolji od samog 1600 dok u prvu ruku  izgledaju isto. Slažem se Deno, čak ima merkur-zadar pa nek kolega traži varostroj-varmig....   V-165 s možeš variti žicom s prahom.