Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227443 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #375 : 09 Kolovoza, 2012, 11:05:22 »
baci oko ovdje...http://www.ipo-tools.hr/tehnika-zavarivanja/artikli/kategorija/mig-mag-zavarivanje/1
 ja kupio TIG 160DC i za sad sam skroz zadovoljan.... radio sam na njemu sa elektrodama - neprekidno zavarivanje od skoro 12 h i nema pregrijavanja, samo sam mjenjao elektrode...

Offline grafit

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #376 : 09 Kolovoza, 2012, 11:33:46 »
190 varmig je kod mene 3 god i najviše varim bravariju .Znači 2mm stjenke ,do sad mi se samo jednom  neki dan ugasio zbog pregrijavanja,ako si u dvojbi što da kupiš naleti kod mene u radionu i probaj kako vari:palac:

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #377 : 09 Kolovoza, 2012, 22:11:59 »
Ako sam vas dobro razumija, znači da su kod VARSTROJ Varmig modela bolji oni sa kraćom brojnom oznakom:
160 je bolje od 1600
180 je bolje od 1800.

Istina, od svih koje sam obaša u Zadru, Merkur ima najpovoljnije cijene.

Jedno ružno iskustvo, AutoHrvatska koja je generalni uvoznik za TelWin ono što je tvornički orginal u paketu (npr. maska ili manometar) prodaje i naplaćuje odvojeno!!
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline brzi68

• Senior member
  • Spol: Muški
Aparat za varenje
« Odgovori #378 : 10 Kolovoza, 2012, 10:08:04 »
Pa kolega mislim da je 165-s po nekim produžena ruka od 1800.... jer 1600 i 165s nisu isti modeli.  Razlika motor diesel i benzinac sport.

Offline vinc

Aparat za varenje
« Odgovori #379 : 11 Kolovoza, 2012, 00:34:51 »
ma gorenje varstroj polovni i aman..  imam jednog od 250 i jednog kojeg samo ja koristim onaj 160.-170 cini mi se oba su iz 89g mislim. i rade savrssenooo.  sara garda aparata i ima djelova ako kaj rikne
Panta Rei

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #380 : 19 Rujna, 2012, 15:53:36 »
Jel ima kakve veze sa kvalitetom zavara duljina kontaktne vodilice u pištolju?
Naime imam ESAB-ov pištolj i u pištolju koji sam kupio bila je kontaktna bakrena vodilica (izlazna rupica) promjera za žicu 1,2mm.
Kako mi je trebala kontaktna vodilica za rupicom za žicu 0,8mm, u željezariji sam kupio kontaktnu vodilicu sa tim promjerom ali je kraća za jedno 8mm, dakle sada mi je izlazna rupica daleko uvučenija u odnosu na komoru za 8mm.
Dakle duljina originalne bakrene kontaktne vodilice kada se našarafi na komoru u ESAB-a je 28mm, a ova koju sam kupio je duljine 20mm.
Da li ću pištolj morati držati bliže nego inače da mi ne dogori žica u tom slučaju, da li to znači da sa kraćom kontaktnom vodilicom ispada kao da zavarujem sa veće distance?

Offline ivmatic86

Aparat za varenje
« Odgovori #381 : 19 Rujna, 2012, 17:50:13 »
Ima veze. Jednostavno kupi vanjsku sapnicu koja je kraća, primjerena toj kontaktnoj vodilici. Ako toganema,morat češ malo kemijat :vecernji:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #382 : 19 Rujna, 2012, 18:27:47 »
Onda ću probati podmetnuti nešto na navoj između kontaktne vodilice pa makar se drži na zadnjem navoju jer je navoj dovoljno dugačak, to mi je jednostavnije, a kad se potroši ova kontaktna vodilica slijedeći puta ću obratiti pažnju na duljinu.

Offline deda

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #383 : 19 Rujna, 2012, 18:32:32 »
Ne tako,jer će se previše zagrijavat i gubit kontakt, mora biti stegnuta jer će sama odpuštat,jednostavnije i sigurnije je skratit difuzor,odnosno sapnicu,nabavi nove po mjeri,jer i to je ionako potrošni dio kao i dizne.

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #384 : 19 Rujna, 2012, 18:39:30 »
Probat ću staviti ljepilo protiv samoodvrtanja vijaka, a distanca će biti komad šupljeg aluminijskog profila, od direktora/reflektora stare zemaljske antene. Aluminij je dobar vodić.

Šteta mi je piliti vanjsku komoru jer je nova.

A koliko je uopće standard duljine kontaktne vodilice sa M8 navojem, a koliko sa M6 navojem?

Ili svaki proizvođač štiti sebe i stavlja svoju proizvoljnu duljinu?

Jel može netko izmjeriti duljinu svoje kontaktne vodilice?
« Zadnja izmjena: 19 Rujna, 2012, 21:12:34 PREDSJEDNIK »

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #385 : 19 Rujna, 2012, 23:28:12 »
Zar nije jednostavije kupiti vodilicu za ESAB-ov gorionik (pištolj)???

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #386 : 20 Rujna, 2012, 22:02:08 »
Ipak sam kupio ESAB-ovu kontaktnu vodilicu. Tko još uopće osim ESAB-a ima tako dugačku kontaktnu vodilicu?
Standard je ova od 20mm koju sam kupio u željezariji, sada mi je višak.

Offline dupli

• Senior member
Aparat za varenje
« Odgovori #387 : 30 Rujna, 2012, 13:42:24 »
stanite ljudi   , kontaktna vodilica , ili popularno zvana dizna se kupuje prema potrebi odgovarajucih dimenzija zavisno o debljini zice , polozaju zavara , vrsti materijala .itd , zeljezo trpi sve , sto znaci  mozes koristit bilo kakvu  diznu  , ako ti je zica 0.8  slobodno mozes koristiti diznu 1.0 cak ce ti i duze trajati  , bitno ti je samo da ti  zica na izlazu  ne kruzi nego  ravno izlazi tako da mozes kontrolirat varenje , a sto se tice duzine  te dizne , to  ti je kao i sa elektrodama , za neke matrijale potrebno je dogrijavati elektrode , za to  postoje peci  za elektrode ( ne govorim o susenju elektroda ) tako da se zavaruje s elektrodama koje zu zagrijane na 150-300 st. c ,isti taj efekt dobijes i sa kracom diznom , u pravilu takvo varenje s malo kracom diznom je i lakse a i kvalitetnije jer od dizne do luka ti se grije zica za varenje pa logicno da zavarivas sa vec dogrijanom zicom , a ako je to tako znaci  da ce se zica lakse taliti  i zavar ce biti kvalitetniji

ALI kod tako tankoh materijala i malih struja se nemoze puno osjetiti ta razlika  , tako da slobodno varis sa diznom koja je kraca  , a ako nemozes naci esabovu odgovarajucu diznu  , zatrazi od campija jer su   njihovi standardi  jednaki , razlika je jedino u vanjskom obliku dizne sto je nebitno  , jos nesto  vrlo bitno  za kraj   , mig-mag varenje je specificno  bez obzira koji plin koristite , ( co2 ili mjesavinu ) i ovisi o pripremi  ,  i najmanja necistoca ili prljavstina se primjeti kod varenja a i vidi kod vec gotovog zavara ,zato  treba biti sve obruseno do cistog i bez prasine ,  

nadam se da sam uspio pomoci  , a ako nekog jos nesto zanima slobodno nek mi se obrati  

dupli na usluzi
« Zadnja izmjena: 30 Rujna, 2012, 13:45:01 dupli »
Popravljam ono što nitko nemože

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #388 : 02 Listopada, 2012, 01:46:52 »
Zanima me još presijek kvadrature žice mrežnog kabela. Moj aparat od 350A koristi tri faze i uzemljenje. Mrežna naponska žnora koja izlazi iz aparata je četverožilna kvadrature žice 4mm^2 oko 5m dužine. Da bih bio mobilniji sa aparatom oko kuće, nabavio sam produžni kabel 20m iste kvadrature žica i sad se pitam je li to bilo pametno ili sam možda trebao uzeti malo veću kvadrauru žice recimo 6mm^2 da smanjim gubitke radi dužine?
Ima li neko pravilo da npr. kod dužine kabla do 10m ne treba deblja kvadratura, da preko 10m dužine treba veća kvadratura, preko 30m neka druga još veća kvadratura...ima li neka formula/pravilo?

Zatim kod industrijskih trofaznih okruglih utikača i utičnica ima dvije veličine veća i manja dimenzija, kada ide koja, do koje amperaže?

Još jedan problem kod mene je da trofaznu struju uzimam iz kuhinjske utičnice, a njene žice su presijeka svega 2,5mm^2 što je premalo i ovdje će sada vjerojatno biti dodatni problem.

Ja bih sada iz razvodnog ormarića sam izvukao direktno žice od 6mm^2 i stavio industrijsku utičnicu ali neznam da li to smijem sam ili elektra mora drugačije postaviti limitatore i ostale stvari, neznam može neka informacija u svezi toga?
« Zadnja izmjena: 28 Listopada, 2012, 14:31:37 PREDSJEDNIK »

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #389 : 02 Listopada, 2012, 01:47:27 »
...
« Zadnja izmjena: 02 Listopada, 2012, 01:52:20 PREDSJEDNIK »