Autor Tema: Aparat za varenje  (Posjeta: 227339 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #420 : 28 Studenoga, 2012, 12:02:41 »
Jel to dobro ili loše?

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #421 : 28 Studenoga, 2012, 12:09:35 »
Citat: dupli;353907
to se moze napraviti , sve zavisi sta je otislo , 100-400 kuna , mozes poslikato elektroniku da vidim kako izgleda pa ti mozda mogu objasniti kako bi ti to sam mogao popraviti

predsjednik , autolimari koriste zicu od 0.6 do 1.0 , ako si pocetnik u varenju preporucam ti sto tanju zicu dok se ne uvjezbas , ja varim s zicom 1.2 ali ja radim kao zavarivac vise od 15 godina , a varenje se uci praksom a ne skolom , sta se tice struja za zavarivanje tu postoje tablice s parametrima koje te mogu zbuniti jer su parametri od do , pa opet nemozes ustimati aparat kako treba , aparat se stima prema materijalu , iskustvu i sposobnosti zavarivaca , tako da nijedan varioc nestima parametre kako pise u knjigi , nego kako njemu najvise odgovara
co2 aparati se vecinom stimaju po voltazi a ne po amperazi jer voltaza je ta koja siri var pa sto je god veca to je i var siri ,
materijal koji varis nesmijes forsirati i ona tamna boja oko vara ti neznaci nista , ako sporije vuces var ona ce biti veca a ako brze ona ce biti manja sto neznaci da je var losiji , ako te jos sta zanima samo pitaj

Koliko sam ja shvatio i ako sam dobro shvatio kod dobrog vara sa suprotne strane mora se obavezno nazirati dodani materijal koji hoće proći na suprotnu stranu, a opet ne toliko da ne kapa sa donje strane jer jedino je tako sigurno da je došlo do dobre penetracije dodanog materijala u osnovni materijal, bi bilo tako nekako?

PREDSJEDNIK

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #422 : 28 Studenoga, 2012, 12:09:57 »
Citat: dupli;353907
to se moze napraviti , sve zavisi sta je otislo , 100-400 kuna , mozes poslikato elektroniku da vidim kako izgleda pa ti mozda mogu objasniti kako bi ti to sam mogao popraviti

predsjednik , autolimari koriste zicu od 0.6 do 1.0 , ako si pocetnik u varenju preporucam ti sto tanju zicu dok se ne uvjezbas , ja varim s zicom 1.2 ali ja radim kao zavarivac vise od 15 godina , a varenje se uci praksom a ne skolom , sta se tice struja za zavarivanje tu postoje tablice s parametrima koje te mogu zbuniti jer su parametri od do , pa opet nemozes ustimati aparat kako treba , aparat se stima prema materijalu , iskustvu i sposobnosti zavarivaca , tako da nijedan varioc nestima parametre kako pise u knjigi , nego kako njemu najvise odgovara
co2 aparati se vecinom stimaju po voltazi a ne po amperazi jer voltaza je ta koja siri var pa sto je god veca to je i var siri ,
materijal koji varis nesmijes forsirati i ona tamna boja oko vara ti neznaci nista , ako sporije vuces var ona ce biti veca a ako brze ona ce biti manja sto neznaci da je var losiji , ako te jos sta zanima samo pitaj

Koliko sam ja shvatio i ako sam dobro shvatio kod dobrog vara sa suprotne strane mora se obavezno nazirati dodani materijal koji hoće proći na suprotnu stranu, a opet ne toliko da ne kapa sa donje strane jer jedino je tako sigurno da je došlo do dobre penetracije dodanog materijala u osnovni materijal, bi bilo tako nekako?

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Aparat za varenje
« Odgovori #423 : 28 Studenoga, 2012, 14:35:21 »
Evo jos nisam resil lulicu na pistolji pa sad imam neke nove ideje

Znaci otfikaril sam taj gornji komad u koji ide dizna i sad sam mislio na taj navoj (oznacen strelicim) nasarafat onaj dio(neznam kak se zove) u koji se sarafi dizna i na koji ide sapnica . Problem je kaj na lulici imam normalni desni navoj, a to kaj bi ja htio nasarafit ima levi navoj. Bio sam u siku-tehu i u samoboru u nekom servisu za varaparate i svugdje imaju samo te sa levim navojem pa me zanima dali uopce postoje ti vrhovi sa desnim navojem.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Aparat za varenje
« Odgovori #424 : 28 Studenoga, 2012, 15:04:54 »
mislim da u tom navoju kod mene ako se ne varam stoji samo feder i nabije se cahura gore.al ne drzite me za rijec
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Aparat za varenje
« Odgovori #425 : 30 Studenoga, 2012, 02:00:50 »
Jep al taj feder ti je na tom komadu koji se nasarafi na ovaj navoj o kojem ja pricam.

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #426 : 04 Prosinca, 2012, 19:10:36 »
Citat: PREDSJEDNIK;355185
Jel to dobro ili loše?

Tehnika "guranja" se kosti kod tanjih materijala da se izbjegne progaranje. To se može radit samo s punom žicom, sa punjenom ne, jerbo onda šljaka ostaje "zarobljena" što daje porozni zavar.

Citat: PREDSJEDNIK;355189
Koliko sam ja shvatio i ako sam dobro shvatio  kod dobrog vara sa suprotne strane mora se obavezno nazirati dodani  materijal koji hoće proći na suprotnu stranu, a opet ne toliko da ne  kapa sa donje strane jer jedino je tako sigurno da je došlo do dobre  penetracije dodanog materijala u osnovni materijal, bi bilo tako  nekako?

Nije problem ako "procuri" na drugu stranu, to se  pobrusi. Treba pripazit da ne progori osnovni materijal jer onda ostaje  rupa koju treba popunit.
« Zadnja izmjena: 04 Prosinca, 2012, 19:13:26 sportiva.t35.com »

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #427 : 18 Prosinca, 2012, 18:38:05 »
Eto na, i Varstroj gasi proizvodnju - nemreš više ništa od njih naručiti.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #428 : 18 Prosinca, 2012, 20:14:46 »
Europa će biti jedna ljepa zelena oaza,a šljakali budu samo crnci i kosooki,a mi ostali skladišni radnici,konobari i kurve.

Offline sportiva.t35.com

Aparat za varenje
« Odgovori #429 : 18 Prosinca, 2012, 21:39:14 »
Kupih nedavno Iskrinu brusilicu MADE IN CHINA...

Offline deri valdez

• Antique Member
Aparat za varenje
« Odgovori #430 : 18 Prosinca, 2012, 21:44:48 »
Citat: deda;359283
Europa će biti jedna ljepa zelena oaza,a šljakali budu samo crnci i kosooki,a mi ostali skladišni radnici,konobari i kurve.

I onda cemo svi pjevat IMA KURVI NEMA PARAAAAAA

Sasa

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #431 : 15 Siječnja, 2013, 17:41:51 »
Evo i moje priče oko aparata za zavarivanje: Dakle i ja sam odlučio kupiti MIG/MAG stroj za zavarivanje. Iako nisam nikada ovom tehnikom zavarivao, smatram da bi mi dobro došao ovakav stroj (od sitnica u kućanstvu, do  autolimarije). Čitajući forum, kako ovaj, tako i ostale forume, a i po usporedbi tablica intermitencija (kao i mogućnosti nabave rezervnih dijelova), prekrižio sam einhela, gude, lux... Izbor je pao na Varstroj Varmig kao best buy. Ajde kada već kupujem uzimam onaj malo jači. Obzirom da mi merkur trgovine i nisu baš na ruku, jer sam u Slavoniji, a u Pevecu Osijek je varstroj ipak skuplji skoro 1000 kn, našao sam traženu robu u web shopu markov.hr. Cijena pristojna, za Varmig 1600 Profimig 1999,99 kn (Varmig 142s 1399,99 kn). Dostava u roku 2 dana. Zatražim od gore navedenog shopa ponudu, (u petak), vjerojatno zbog vikenda dođe mi odgovor sa isprikom u ponedjeljak, a obzirom da sam čekao 3 dana na ponudu, isti su mi odmah ponudili i besplatnu dostavu. Jako lijepo i poslovno od njih, ja zadovoljan. Navedeni stroj uplatim, pošaljem kopiju uplatnice na mail, munjevito dobijem odgovor da se roba već pakira i da je očekujem za 2 dana. Nakon 2 dana zvoni telefon, dostavljač dolazi, iz kamiona vadi kutiju, na kutiji piše Varstroj Varmig 1600, ja sretan kao malo dijete, ali zvono u glavi zvoni na uzbunu. Nešto ne štima. Nekako mi ne izgleda kao da je novo iz trgovine, čovjek stavlja kutiju pred mene, nešto mi je i dalje čudno, nema ljepljive trake kao da je bilo otvarano, mislim si možda su račun i otpremnicu ubacili pa nisu zaljepili. Ajde da pogledam u kutiju, kada u njoj.... 7-8 betonskih cigli. Da mi srce nije otkazalo kada sam otvorio. Dostavljač gleda isto sav u čudu, kaže nije mu se ovo nikad dogodilo. Sreća pa sam pred čovjekom otvorio, rekoh mu vraćaj ovo nisam naručio cigle!!! Čovjek sav u čudu, zove odmah svoju centralu, kažu mu ljudi piši zapisnik i vraćaj robu. Dostavljač napisao zapisnik, ja se tresem od bijesa netko mi maznuo stroj, preuzeh zapisnik, ali znam dobro je, nisam robu preuzeo, sreća pa sam bio kod kuće i pogledao odmah u kutiju. Ništa, čovjek odvezao paket nazad, ja telefon u ruke zovem markov d.o.o., ispričam mu, čovjek s one strane zbunjen, maksimalno ljubazan, kaže odmah ćemo vam organizirati dostavu novog aparata, oprostite, dostava direktno od merkura preuzima robu, ma ne znam što bih vam rekao. Zovu malo kasnije iz dostavljačke kuće, pitaju šta se dogodilo, isprike dobivam i od njih. Svima je to nemili događaj. Sutradan mi dolazi na mail i pismena potvrda od @markov web shopa, dostava novog aparata je u tijeku. I evo ga napokon kod mene. Kabel gorionika 3 metra duljine.  

Sada još moram nabaviti bocu. Pa ću vas onda cijenjeni forumaši udaviti pitanjima kako ovo i kako ono, obzirom da se nisam nikada koristio MIG aparatom.

Offline YUGOABARTH

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava Yugo, Renault 4 TL
Aparat za varenje
« Odgovori #432 : 21 Veljače, 2013, 15:34:30 »
Ljudi može mala pomoć,naime odlučio sam da bi uzeo neki aparat za varenje jer bi mi trebo pošto stalno nešto krpam i zabavljam se, našao san na njuškalu jedan koji mi se čini po cjeni i kako san čitao po drugim iskustvima za mene bi bio taman. Šta vi mislite,jeli to dobra cjena,se isplati to uzimat??
http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-metala/co2-aparat-varenje-oglas-7146984
ili bolje ić na varstroj  http://www.njuskalo.hr/rucni-strojevi-alati/co2-aparat-varenje-oglas-6812873
Hvala na savjetima unaprijed :palac:
« Zadnja izmjena: 21 Veljače, 2013, 16:48:37 YUGOABARTH »

Offline chaos

Aparat za varenje
« Odgovori #433 : 21 Veljače, 2013, 23:22:16 »
onaj prvi plavi - po pričama i iskustvima drugih je nekvalitetno bačen novac  onaj drugi žuti - za igru i više nego dovoljan (mana su mu jedino kratki kabeli)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

SCARY

• Gost
Aparat za varenje
« Odgovori #434 : 21 Veljače, 2013, 23:48:48 »
imam varstroj koji je konstrukcijski vrlo sličan ovom einhelu plavom, i jako sam zadovoljan s njime...
jedini slučaj kad mi je termička zaštita izbacila je bilo zavarivanje tokom ljeta na +35, aparat je stajao na suncu i zavarivao sam kontinuiranim zavarom s najvećom strujom u jednom prolazu pločevinu od cca 3,5mm...
velika je prednost što je lagan i mobilan - staviš ga pod jednu ruku, pod drugu staviš bocu i nosiš kud hoćeš;) prednost je da se mogu zavarivati i tanji limovi sa žicom 0,6mm
mana je što mu možeš staviti samo kolut žice od 5kg... i malo osjetljiviji pogonski kotačići - čim ti žica prokliže moraš ih očistiti i onda dalje bez problema...

imam einhell elektroaparat - zadnje smeće... te se pregrijava nakon jedne elektrode, te varira luk kak njemu paše, 3 gladne godine treba da se ohladi... čak sam na njemu radio i prisilno hlađenje - jedva malo je pomoglo...
tak da einhell ne smatram nekom ozbiljnom firmom za ozbiljnu upotrebu...
možda samo za staviti na policu da nije prazna:lol: