Autor Tema: Moment-kljuè  (Posjeta: 14405 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chaos

Moment-kljuè
« : 04 Siječnja, 2008, 19:17:20 »

Došlo vrime da se kupi novi, ali neman pojma koji model i od kojeg proizvodaca. Poznavajuci stanje na našem tržištu di još uvik vlada fušeraj bilo bi lipo da mi kažete kakva su vaša iskustva s tim kljucevima i što bi bilo poželjno i dobro imati od toga?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

crank

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #1 : 04 Siječnja, 2008, 21:43:36 »
nisu losi ovi ,ja sam imao hazet i bio sam zadovoljan ....al ukradose mi...

Offline covjek

• Senior member
Moment-kljuè
« Odgovori #2 : 04 Siječnja, 2008, 23:20:09 »
Nemreš fulat sa Hazet,Gedore ili USAG.Ja osobno koristim Gedore.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

Offline chaos

Moment-kljuè
« Odgovori #3 : 04 Siječnja, 2008, 23:33:30 »
Jednom mi je netko rekao da je kod pravih meštara Hazet na 1. mistu.
Naša san njihovu internet stranicu www.Hazet.de , ali me zanima tko to prodaje u HR.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Ivan_R5

Moment-kljuè
« Odgovori #4 : 05 Siječnja, 2008, 02:19:28 »
šta fali ovom proxxonu gore?

maxi Tuba

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #5 : 05 Siječnja, 2008, 09:14:30 »
Citat: chaos
Jednom mi je netko rekao da je kod pravih meštara Hazet na 1. mistu.
Naša san njihovu internet stranicu www.Hazet.de , ali me zanima tko to prodaje u HR.

Mi u radioni imaomo Hazet-ov alat,definitivno No1.Deri peri :)
Zastupnistvo Hazeta i ostalih dobrih marki alata na;http://www.crom.hr,samo
pazi da ti ne pocnu jako curit sline.
 :bye:  :bye:

Offline covjek

• Senior member
Moment-kljuè
« Odgovori #6 : 05 Siječnja, 2008, 09:19:51 »
Ne znam za kilo-kljuc,ali racne su im totalni drek.Imao sam set njihovih "gedora" i racna mi je preskocila pri pritezanju.Samo da kažem da susret moje šake i ispušne grane nije nešto što bi radio svaki dan :haha: .
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

imported_Gear

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #7 : 05 Siječnja, 2008, 18:18:31 »
Hazet je super, ali je skup u ondosu na Proxxon koji ima odlican omjer  Cijena - Kvaliteta.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Moment-kljuè
« Odgovori #8 : 06 Siječnja, 2008, 17:20:34 »
Takodjer glasam za Proxxon, ali koristio sam dosta Wisent i skroz sam zadovoljan a najjeftiniji je od ovih do sada navedenih

sony

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #9 : 07 Siječnja, 2008, 18:52:48 »
i ja imam wisent-ov kljuc i isto sam zadovoljan s njim , al inace skoro sav alat mi je uniorov..

Gabriel Dark

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #10 : 15 Travnja, 2008, 22:23:15 »
Da li je tko cuo za KS Tools?

Vrijedi li to ista?

pitam se pitam

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #11 : 16 Travnja, 2008, 03:44:16 »
moze pitanje :o ??zasto biste koristili torque tj.moment kljuc prilikom popravljanje auta kad nigdje(koliko ja znam :? )nema nekakvih uputa koliko stegnuti koji saraf...
-u zrakoplovstvu je to osnovni alat jer za sve ima napisano u raznim manualima koliko mora biti stegnuto...
-inace dobra stvar za koristiti,treba paziti jedino na jedinice u kojima se mjeri tj.bazdari uredaj i na to da se glava kontra ne okrene jer onda  momont kljuc ne kvrcne pa moze doci do pucanja matica...

imported_Gear

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #12 : 16 Travnja, 2008, 07:17:51 »
nema za sve, al nema ni potrebe za sve,  al nemozes glavu stezat na blef,  za to uvijek postoji podatak, kao i klipnjace, bregasta, itd...

imas program autodata,   tamo su pokriveni takvi podaci za vecinu vozila 50tih - danas,  al ima toga i u manualima.

igor

• Gost
Moment-kljuè
« Odgovori #13 : 16 Travnja, 2008, 07:26:27 »
kako nema.....u autodati, po kojoj ja radim imaš sve podatke za svaki šaraf na motoru , mjenjaèu i ovjesu.....

što se tièe kilo-kljuèa.....imam ih nekoliko.....prvi je bio proxon koji ima skalu  kg i Nm.....i to je dobar kljuè......zadnji je usag, ima  skalu samo u Nm...odlièan je ali skup......proxon je star 10 godina i još uvijek je toèan....provjerio ga usagom :D

Offline covjek

• Senior member
Moment-kljuè
« Odgovori #14 : 16 Travnja, 2008, 08:31:36 »
Citat: pitam se pitam
moze pitanje :o ??zasto biste koristili torque tj.moment kljuc prilikom popravljanje auta kad nigdje(koliko ja znam :? )nema nekakvih uputa koliko stegnuti koji saraf...
-u zrakoplovstvu je to osnovni alat jer za sve ima napisano u raznim manualima koliko mora biti stegnuto...
-inace dobra stvar za koristiti,treba paziti jedino na jedinice u kojima se mjeri tj.bazdari uredaj i na to da se glava kontra ne okrene jer onda  momont kljuc ne kvrcne pa moze doci do pucanja matica...

Oèito krivo znaš jer u svakoj tvornièkoj literaturi (znaèi ne svaštara tipa Autodata) imaš momente pritezanja svih vijaka za koje je bitno na koju kilažu su stegnuti.Autodata nije loša za neke generalije,ali sam primjetio dosta odstupanja od originalne literature tako da bi ja ipak prije nekog ozbiljnijeg posla konzultirao tvornièke podatke.