Autor Tema: Zacepljena pumpa goriva?  (Posjeta: 3254 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline driver_8

Zacepljena pumpa goriva?
« : 14 Siječnja, 2008, 21:14:46 »
Da li je moguce da se pumpa benzina zacepu smecem iz rezervoara u roku pol sata i da auto ide slabije na vecim brzinama zbog toga?

Naime nedavno sam stavio pumpu benzina sa 75-ice koja je imala relativno cist tank na 33-ku kojoj je pumpa rikla. 33 inace ima osjetljiv tank na koroziju iznutra.

E sad ne znam jel sam ja to zabrijao, al kao da je nakon ugradnje te pumpe auto bolje išao, nakon toga vec drugi dan lošije. Nije nabrao odredenu brzinu na jednoj dionici... Možda se to meni ucinilo od ushicenja, al dal je moguce da se pumpa zacepi u tako kratkom roku? Pol sata vožnje?

imported_Gear

• Gost
Za
« Odgovori #1 : 14 Siječnja, 2008, 22:04:52 »
moguce je.   meni je auto znao cesto stati zbog komadica hrdje nakupljenih u cijevima.   mjenjao sam filtere goriva svaki dan.

Offline turBina

Za
« Odgovori #2 : 14 Siječnja, 2008, 22:14:30 »
Nema druge nego skidaj dole i provjeravaj. :shock:

Offline driver_8

Za
« Odgovori #3 : 16 Siječnja, 2008, 12:08:51 »
Kad sam premontiravao pumpu nisam primjetio nikakvo blato...

Inace jel se može pumpa nekako procistiti? Buduci da se rastaviti ne da. I dal bi bilo pametno prije pumpe staviti nekakav mali filter, npr. onaj što se može kupiti na benzinskoj?

edit: upravo sam raspilio krepanu pumpu flexericom i unutra nema ništa blata niti na mrežici na ulazu u pumpu. To bi valjda trebalo znaciti da je rezervoar cist unutra  :?

sira

• Gost
Za
« Odgovori #4 : 16 Siječnja, 2008, 13:50:26 »
Jesi li mjenjao filter, možda je u njemu problem, a ne u pumpi?

Ja sam uzeo "brzi" filter za benzin (Onaj za injection, nemoj uzimat one plasticne pizdarije sa pumpe za injection)i ugradio ga prije pumpe kad sam kupio novu pumpu, baš da ne bi ima pizdarije sa pumpom.