Autor Tema: Skidanje hrde elektrolizom  (Posjeta: 6892 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivan L

• Antique Member
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline turBina

Skidanje hrde elektrolizom
« Odgovori #1 : 14 Veljače, 2008, 08:59:27 »
Veæ bilo. Neki navodno i probali doma u kadi srediti blok. :D  :D

djape1977

• Gost
« Odgovori #2 : 19 Siječnja, 2009, 10:14:26 »
jel neko ovo probao? funkcionira li? ima li kakve opasnosti u smislu promene strukture materijala koji se cisti?

Offline covjek

• Senior member
« Odgovori #3 : 19 Siječnja, 2009, 15:43:28 »
Ja sam isprobao i baš nisam zadovoljan po pitanju otklanjanja dubinske hrðe.Uz to što je postupak dugotrajan,ogranièen je i sa velièinom posude u koju se predmet uronjava.Promjene na samom materijalu u pogledu èvrstoæe nema,bar koliko se može vidjeti golim okom.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #4 : 19 Siječnja, 2009, 19:51:59 »
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline chaos

« Odgovori #5 : 20 Siječnja, 2009, 19:13:43 »
Citat: djape1977
jel neko ovo probao? funkcionira li? ima li kakve opasnosti u smislu promene strukture materijala koji se cisti?

Pri dnu stranice opis postupka:

http://www.oldschoolhr.com/forum/viewtopic.php?t=296&postdays=0&postorder=asc&start=15

Funkcionira jako dobro, samo što dugo traje. Nema promjene u strukturi materijala. Ako èistiš veæi komad možeš koristiti veliku posudu, npr. baèvu od 200L.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

djape1977

• Gost
« Odgovori #6 : 20 Siječnja, 2009, 20:16:10 »
super! znaci zaista radi! :bravo:
imam staru plasticnu kadu u dvoristu, mislio sam da je bacim, sad vidim cemu ce sluziti... viljuske, opruge, izduvne grane.

Offline kile

« Odgovori #7 : 20 Siječnja, 2009, 20:25:16 »
Hmmmmm, koliko se struje potroši ako par dana vuæeš 2A iz utiènice?

Financijski gledano ispadne skoro kao i cijena pjeskarenja.

Po meni je ovo dobra stvar za sitne i finije djelove koje ne bi bilo dobro pjeskariti.

Ali nešto tipa ispušna grana, opruga i sl. mislim da je pjeskarenje bolje.

IMHO

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #8 : 01 Srpnja, 2011, 22:42:54 »
znam da sam izvuko topic iz "pepela" pretrazil sam cijeli forum nisam naso nis konkretno znam da se tipkalo o tome i da je bilo slika ... a ovi doticni topici su nestali valjda kad se prebacival forum ... jbg .. trebam neke fine serafice engleske pocistit od hrdje pa molim pomoc

ugl jel bi mi mogo netko ponovno pojasnit tocniji postupak, kolka kolicina deterdjenta je isla ?? nesto mi je ostalo u magli da je prasak za ves koristen

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
« Odgovori #9 : 02 Srpnja, 2011, 00:24:27 »
stavis na 3,7l 1 velika zlica sodebikarbona i stvar radi....

18strana

http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?t=8437&page=18&highlight=kadett+d

SCARY

• Gost
« Odgovori #10 : 02 Srpnja, 2011, 00:53:53 »
izgleda da treba 'sticky' tema 'ja-sam-mali-kemičar' baš za ovakve postupke i recepture di bi na jednom mjestu imali pregled i podsjetnik... bez puno filozofije i nadmudrivanja...
em tak nekaj treba, em svaki od nas ima neku svoju djelotvornu recepturu...

Offline turBina

« Odgovori #11 : 02 Srpnja, 2011, 09:36:51 »
Ja sam nedavno čistio gomilu stvari sa limunskom kiselinom i ostao oduševljen. Stvar je zbilja prejednostavna.

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #12 : 02 Srpnja, 2011, 19:34:51 »
Citat: Looka-zg;246104
znam da sam izvuko topic iz "pepela" pretrazil sam cijeli forum nisam naso nis konkretno znam da se tipkalo o tome i da je bilo slika ... a ovi doticni topici su nestali valjda kad se prebacival forum ... jbg .. trebam neke fine serafice engleske pocistit od hrdje pa molim pomoc

ugl jel bi mi mogo netko ponovno pojasnit tocniji postupak, kolka kolicina deterdjenta je isla ?? nesto mi je ostalo u magli da je prasak za ves koristen

odnesi šarafe na pocincavanje, platiš nekakvu smjesnu cijenu i imaš šarafe kao nove

Offline catch

« Odgovori #13 : 03 Srpnja, 2011, 18:15:45 »
Citat: turBina;246170
Ja sam nedavno čistio gomilu stvari sa limunskom kiselinom i ostao oduševljen. Stvar je zbilja prejednostavna.

gdje se moze kupiti limuska kiselina i u kojem postotku se koristi?

LP

Offline turBina

« Odgovori #14 : 03 Srpnja, 2011, 18:21:31 »
U svakom dućanu sa sastojcima za kolače. :D Stavi za probu 5-10% u čašu i probaj preko noći ostavit neki dio da vidiš rezultate ujutro. :)

Nedavno sam riješio staru pisaću mašinu isključivo sa limunskom do zadnjeg šarafića, a ovakvo je bilo početno stanje.