Autor Tema: Vodene bubuljice, hehe  (Posjeta: 5978 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

manta71a

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« : 13 Travnja, 2008, 20:31:00 »
Evo ovako, ne znam da li je neko imao problem sa vodenim bubuljicama (ja ih tako nazivam) ?
Posle farbanja na vratima su mi se pojavile bubuljice koje kad se malo jace pritisnu - puknu, a rastvor bude vlazan. Lakirer mi je odradio ponovo taj deo lima, znaci do lima je skinuo farbu, naneo zastitu, gitovao naravno susio, farbao i lakirao. Neko vreme nije bilo bubuljica...sad su se ponovo pojavile. Da li je neko imao ovakvih problema i kako ih je resio ili da li neko ima neko resenje ?

rico

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #1 : 13 Travnja, 2008, 21:20:27 »
pošalji neku sliku pa æu ti moæi odgovorit, ali vjerojatno ti je lim porozan od hrdje pa vlaga dolazi ispod kita pa dobiva ospice.....

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #2 : 13 Travnja, 2008, 21:34:49 »
Ruzina definitivno...Ili lim nije dobro napravljen/zaštiæen ili nije uopæe raðen nego je samo baèen kit priko...
I did it my way 😎

Offline Jaki

• Antique Member
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #3 : 13 Travnja, 2008, 21:49:21 »
moguce je i da nakon vodenog brusenja se kit nije dobro posusio i ostao
vlazan ... i sada ta vlaga zeli van :D :D .. imao sam slican problem na
cistom plasticnom komadu gdje nikako nije mogla krivac biti hrdja ili
stari lim.

Offline kile

Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #4 : 13 Travnja, 2008, 23:11:28 »
A da nije kondenzat vode iz kompresora?

manta71a

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #5 : 14 Travnja, 2008, 10:24:45 »
Postavicu slike posle podne. Mislim da je "Jaki" u pravu. A kako bih najbezbojnije to mogla resiti, bez kompliciranja(da ne moram ponovo kod lakirera). Da li postoji neka tecnost ili tako nesto da se ubrizga unutra i problem da bude resen...? Dobro znam da to bas nije realno, ali vredi pitati.

imported_Gear

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #6 : 14 Travnja, 2008, 16:32:33 »
bubuljice se najcesce stvore od neke kemijske reakcije.   ili kod spricanja ili prije,   dali si mozda stavljala neki teski vosak na auto nakon lakiranja?

manta71a

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #7 : 14 Travnja, 2008, 19:58:35 »
da, auto je zasticeno 40% voskom. Moram da napomenem, da su mi se te bubuljice pojavile posle nekih godinu dana, pa je to lakirer odradio...i opet nakon nepune godine, ups eto ih opet.

TL Fahreri

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #8 : 14 Travnja, 2008, 22:36:15 »
S bojom se prvih 6 mjeseci niš ne radi dok se ne prime do kraja. Nikakvo pranje miniwashom poliranje.....

manta71a

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #9 : 14 Travnja, 2008, 22:44:27 »
ja licno nisam ni polirala auto, niti bilo sta drugo, nego mi je restaurator odradio to sve, znaci poliranje i zastita je dosla odmah posle farbanja.

imported_Gear

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #10 : 14 Travnja, 2008, 22:52:23 »
nebi smio nikakav vozak i te toboze zastite stavljat na lak neko vrijeme nakon lakiranja,  za akril  bar 1-2 mjeseca.

manta71a

• Gost
Vodene bubuljice, hehe
« Odgovori #11 : 15 Travnja, 2008, 07:06:46 »
Uh, znaci tu je greska. A kako je ispraviti? Kod mene je metalik boja.