Autor Tema: Odabir proizvodjaca boje  (Posjeta: 18081 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neno

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #15 : 21 Lipnja, 2008, 13:35:07 »
najljepše su ti palete rall boja.uzmi od mobihela bazu a sikensov lak.extra kombinacija

Offline wikenhoser1

• Junior member
  • **
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #16 : 25 Lipnja, 2008, 17:33:52 »
Citat: Neno
najljepše su ti palete rall boja.uzmi od mobihela bazu a sikensov lak.extra kombinacija

moja pila je isto na taj naèin lakirana...i vidi veæ 15 godina ima visoki sjaj :jak:  :jak:  :jak:
Bez pritiska nema utiska!!!!

Offline plantak_vž1

• Veteran member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #17 : 25 Lipnja, 2008, 19:49:58 »
ajde da sad ne zapoèinjem novu temu zbog jednog ptanja...

koju temeljnu je najbolje koristiti??
od kojeg proizvoðaèa??
koja vrsta??

ne kužim se baš u to tako da bih vas molio za pomoæ... :o

rico

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #18 : 25 Lipnja, 2008, 21:11:16 »
Citat: plantak_vž1
ajde da sad ne zapoèinjem novu temu zbog jednog ptanja...

koju temeljnu je najbolje koristiti??
od kojeg proizvoðaèa??
koja vrsta??

ne kužim se baš u to tako da bih vas molio za pomoæ... :o
najbolje su ti reaktivne temeljne (epoxivne) dvokomponentne ali tu imaš i mobihekov preimer koji je jednokomponentan a prilièno i hvalitetan

Offline plantak_vž1

• Veteran member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #19 : 26 Lipnja, 2008, 20:07:26 »
Citat: rico
najbolje su ti reaktivne temeljne (epoxivne) dvokomponentne ali tu imaš i mobihekov preimer koji je jednokomponentan a prilièno i hvalitetan

ako stavim taj preimer onda netrebam temeljnu ili kaj??
recite mi nekaj najjednostavnije...

HVALA!

Offline plantak_vž1

• Veteran member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #20 : 26 Lipnja, 2008, 20:31:16 »
Citat: Ma_gaser
^^^Je li to ona temeljna zelena boja? :?

ma ima i zelena i siva i crvena, ali neznam koja je kakava, koja èemu služi niti niš drugo...

Offline plantak_vž1

• Veteran member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #21 : 26 Lipnja, 2008, 20:47:13 »
a znam ja kak se to radi.
samo neznam koju temeljnu da odaberem i zbog èega baš tu koju budem odabral...

rico

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #22 : 26 Lipnja, 2008, 23:06:24 »
slobodno odi i i kupi mobihel primer imaš ga u zelenoj i sivoj  boji i obavezno kupi orginal razreðivaè i bièeš prezadovoljan (ne nasjedaj da ga možeš rijediti sa obiènim nitrom), jer nije tako kvalitetan, i još jedno upozorenje jako je bitno da ga nanosiš u 2-3 sloja ali tanja, a ne u predebelim slojevima
 :)

rico

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #23 : 26 Lipnja, 2008, 23:08:27 »
Citat: rico
slobodno odi i i kupi mobihel primer imaš ga u zelenoj i sivoj  boji i obavezno kupi orginal razreðivaè i bièeš prezadovoljan (ne nasjedaj da ga možeš rijediti sa obiènim nitrom), jer nije tako kvalitetan, i još jedno upozorenje jako je bitno da ga nanosiš u 2-3 sloja ali tanja, a ne u predebelim slojevima
 :)
preporuèam zeleni pitaj amzon majstora ivana kak se ponaša

Offline plantak_vž1

• Veteran member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #24 : 27 Lipnja, 2008, 15:01:40 »
kupil sam preimer sivi i na njega poslije dolazi crvena temeljna...
je to dobra kombinejšn??

rico

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #25 : 28 Lipnja, 2008, 16:54:21 »
primer ti ide dirktno na lgano nahrapavljeni i dobro odmašèeni lim a poslije ga je dobro malo ruèno nahrapaviti cca p240-p280 papirom pa možeš stavljati na njega šta hoèeš, al nema potrrebe za još jednom temeljnom ako si ga  nanio u 2-3 lagana sloja te je svagdje dobro zaštièeno,dalje onda možeš nanositi dih mase, kitati,filer, kauèevu gumu itd nanosiš direktno i preporuka uvjek završavaj prelakiravanje bojom (obavezno)

Offline Don-domy

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #26 : 01 Srpnja, 2008, 17:20:00 »
eto da ni ja onda ne otvaram novu temu
mene zanima koju antikorozivnu zastitu da uzmem imal sam u planu od ER-LAC-a uzet al ima dvije vrste UNDER COAT U 25 to je antikorozivni zastitni i zvucno izolaciski materijal za dolnje dijelove automobila. i preko njega mogu farbat bilo kojom bojom, dolazi u crnoj,sivoj i bijeloj boji ili pak ... nanosi se na sve povrsine aluminiske,cincane,goli lim cak i poliesterske povrsine ili UNDER COAT B 27 Antikorozivni zastitni materijal za dolnje djelove automobila NE farba se, crne boje, nanosi se na obicne metalne povrsine... i sad UNDER COAT U 25 se odma moze koristit s pistoljem i diznom 4-5 mm na 3-5 bara znaci bez razredjivanja a UNDER COAT B 27 se mora razredjivat ako mislim kompresorom il ne ako ocu penzlom ... kaj mi vi savjetujete ???? i jel treba ispod tog kakva temeljna i primer ???? koj apriprema bi trebala bit ???
I kakvo misljenje imate o KAPACI-coatings, LECHLER i ER-LAC bojama lakovima i ostalim stvarima za lakiranej i pripremu ????

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #27 : 01 Srpnja, 2008, 17:46:26 »
hm ja imam doma ovaj Under Coat B 27 dve kantice i to je bas onak gusto ko kubit nisam probal na kompresor nek s penzlom ok je .. al tetak je delal s ovim Under Coat-om U 25 al isto je penzlon nanosil i dobro zgleda, glatkija je povrsina i dobro je to kaj mozes farbat ... neznam cekaj strucnjake oni bu bolje odgovorili ... a ove boje sqam videl da SELES drzi i cul sam da su jako dobre u zadnjih par godina cak je i na auto show-u bil stand velki mislim da nije lose .. ja bum u svakom slucaju trebal auto farbat tak da ni sam neznam koju bum odabral al SELES je u uzem izboru ;)

rico

• Gost
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #28 : 01 Srpnja, 2008, 22:52:17 »
Citat: Don-domy
eto da ni ja onda ne otvaram novu temu
mene zanima koju antikorozivnu zastitu da uzmem imal sam u planu od ER-LAC-a uzet al ima dvije vrste UNDER COAT U 25 to je antikorozivni zastitni i zvucno izolaciski materijal za dolnje dijelove automobila. i preko njega mogu farbat bilo kojom bojom, dolazi u crnoj,sivoj i bijeloj boji ili pak ... nanosi se na sve povrsine aluminiske,cincane,goli lim cak i poliesterske povrsine ili UNDER COAT B 27 Antikorozivni zastitni materijal za dolnje djelove automobila NE farba se, crne boje, nanosi se na obicne metalne povrsine... i sad UNDER COAT U 25 se odma moze koristit s pistoljem i diznom 4-5 mm na 3-5 bara znaci bez razredjivanja a UNDER COAT B 27 se mora razredjivat ako mislim kompresorom il ne ako ocu penzlom ... kaj mi vi savjetujete ???? i jel treba ispod tog kakva temeljna i primer ???? koj apriprema bi trebala bit ???
I kakvo misljenje imate o KAPACI-coatings, LECHLER i ER-LAC bojama lakovima i ostalim stvarima za lakiranej i pripremu ????
to je u svakom sluèaju najeftiniji materijal na tržištu ja ti preporuèam 3m ili terson a er- lack, sprint, novol, beta to ti je tak sve ovisi s kakvim si rezultatom zadovoljan i koliko u konènici ulažeš u cijeli projekt. šta se tiæe bitumenskog on se nikad ne osuši do kraja a od kauèeve gume je elastièan i uvjk ga je dobro èak i obavezno prefarbavat (jer je on sam posebi porozan )i. al to sve ovisi o tebi šta i kakav rezultat oèekuješ. uvjk prije jenog ili drugog mora biti podloga dobro pripremljena jer sve drugu je samo maska (1.oèišèena,oprana,osušena, odmšèena  2.dobro nahrapavljena 3.zaštièena tj. potemeljena) a tek onda sve drugo. bitumenski ti je jako dobar da se nanosi u šupljine tj. vrata, rubove blatobrna jer uvijek malo radi na suncu

Offline Risbo

• Antique Member
Odabir proizvodjaca boje
« Odgovori #29 : 02 Srpnja, 2008, 22:35:43 »
Evo decki kod mene u firmi prodaju Glasurit, 3M, Salcomix i jos neke pa ako trebate bilo sta zovite na 01/6530 543
http://www.glasurit.hr