Autor Tema: OLDTIMERI I POLITIKA!  (Posjeta: 3441 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GIGI

OLDTIMERI I POLITIKA!
« : 18 Lipnja, 2008, 02:12:57 »
Neznam dali sam stavio temu na dobro mjesto ali tièe se susreta i dogaðanje
 Evo kako sam se razoèarao u organizaciju 23. Zagrebaèkog Oldtimer rally-a "ZAGREB 08" i opæenito na politiku koja je gurnula prste i u oldtimere.
Dana 05.05.2008g. kao i otprilike svake godine moj matièni klub("Stari Kotaèi"Strmec)  dobio je poziv za sudjelovanje na veæ tradicionalnom Zagrebaèkom rally-u u kojem piše,-citiram- "Dragi prijatelji,pozivamo Vas na 23.oldtimer rally"ZAGREB 08". Super sve divno i krasno ispunim prijavu,pošaljem sliku i prijavu na mail kluba itd...i èekam vikend 7 i 8 lipnja kad æe biti rally.
Dolazi i taj dan,žena i ja sjedamo u æofa i kreæemo prema Ernestu kod koga se veæ tradicionalno okupljamo prije rally-a i od njega kreæemo put Automehanike gdje je start rally-a.Fiæek kao da je znao kaj æe se dogoditi veæ ujutro otkazuje poslušnost(akumulator),ok zamjena i idemo dalje,na putu do Ernesta pali se lampica od ulja,ali nema milosti vozimo dalje.Nakon konzultacija i èekanja ostatka ekipe kreæemo prema Automehanici,na Vukovarskoj gumigeleng poèinje svirati svoju melodiju tj.opako cviliti,naravno ne odustajemo jer smo odluèili otiæi na taj rally.
Dolazimo nekak do Automehanike,obavljamo papirologiju i sve kaj treba napraviti prije starta(verifikacija,plaæanje kotizacije),zadnje provjere vjernog figija i start,sve ok klasièna vožnja gradom uglavnom u stilu ZG rally-a,ispit spretnosti na parkingu(Borongaj) Figi se opet buni i drugi akumulator je riknuo,Ernesto mi posuðuje struje iz svog kombija i mi naravno opet plovimo dalje.Odraðujem ispit i vožnju spretnosti skoro pa idealno,super mogao bi pasti i koji pehar, sretan vozim dalje,itd. itd. cilj!
Cilj je u pivnici,naravno nakon svega sretan sam kaj smo uopæe došli do kraja lagano si pijuckam pivicu, fotkam pile kojih je stvarno i bilo, razgovor sa ekipom ,ne razmišljajuæi kakav æe biti kraj svega!
Lagano uz ruèak i pivicu èekaju se neslužbeni rezultati i kad ono super, figi je drugi u svojoj klasi od 24 auta,genijalno,nakon svega ide doma sa peharom,meðutim tu je tek poèetak ove prièe.
Kreæe dodjela zasluženih pehara kad ono niš kao da nas ni nema,nastaje konfuzija meðu ljudima,sljede upiti kako kaj i žašto,jer nisam ja jedini koji je osvojio pehar a nije ga dobio. I pazite koji odgovor dobijem od predsjednika Zg kluba,pa Vi niste u HROS-u(Hrvatski oldtimer savez) i nemate pravo na pehar.Ok bilo mi je jasno da nemam pravo na bodove za prvenstvo Hrvatske buduæi da moj klub nije u HROS-u nego u HSSV-u(Hrvatski savez starodobnih vozila)ali mi nije jasno kako je onda Zg. klub mogao poslati poziv svim klubovima bez obzira kojeg su saveza èlanovi,u kojem piše- citiram-"SVI UÈESNICI S AUTOMOBILIMA I MOTORKOTAÈIMA STAROSTI PREKO 30 GODINA SE NATJEÈU ZA PODJELU NAGRADA"
Iz svega ovog èovjek bi zakljuèio ,ok mogu se natjecati za mjesto ali ne i za bodove tako sam i ja razmišljao i na kraju popljugao ( 300 kn kotizacije baèeno u vjetar i naravno svoju sadisfakciju jer ipak osvojio sam pehar).
Da nebi netko iz ovog shvatio kako ja brijem na pehare,mislim da sam ipak od onih ljudi koji briju na rally-e zbog ekipe i druženja a ne zbog pehara i nagrada.Ravno 10 godina vozim oldtimer rally-e palo je puno pehara i prvenstava ali ovako nešto mi se nije nikad nije dogodilo.
Iz prakse se pokazalo da recimo ako se ode na rally u npr. Sloveniju dobije pehar za osvojeno mjesto,a bodovi ostaju njima ili npr. neki stranac doðe voziti rally kod nas i kaj onda nemreš dobiti pehar je nisi èlan HROS-a,mislim da je to smješno i da nema veze sa nièim.Mislim da je tako trebao postupiti i Zg. klub te interno dodjeliti pehare onima koji su ih i osvojili a bodove podjeliti kasnije kad se bude radila lista za prvenstvo Hrvatske u HROS-u kao što i rade svi ostali klubovi(koji drže do sebe i do ljudi koji im dolaze vjerno na rally-e!),a ne napraviti to da æe ljudi sada ovisiti o tome kakvu politiku vodi njihov klub odnosno u kojem su savezu!

Slažem se da postoje razlièita mišljenja i da zato ako je potrebno neka i postoje dva saveza,ali gdje smo onda mi mali ljudi koji daju zadnju kunu da bi se vozili sa starim pilama. Tko ste onda VI da im to oduzmete!

Zato na kraju svega moje mišljenje je nemojmo gurati politiku u oldtimere veæ uživajmo u našim starim pilama jer život je prekratak da bi razmišljao u kojem sam savezu- HROS ili HSSV- ili danas sutra neki treæi!

POZDRAV SVIMA KOJI VOZE OLDTIMERE IZ GUŠTA , A NE ZBOG DRUGIH.......!
MZ
VW
ZASTAVA

Borac

• Gost
OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #1 : 18 Lipnja, 2008, 13:05:58 »
stara prica o dva hrvata i tri stranke....kad vidim popis sponzora i jos k tome visinu kotizacije i kaj dobijes za to dovoljno mi je da vidim gdje smo i s kim smo....stare prdonje su to bez entuzijazma i vizije

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #2 : 19 Lipnja, 2008, 01:21:20 »
Nevjerojatno kako te uvijek iznenade, makar si mislis "pa nemreju gore". Nisam znao za ovaj kraj, ali u dopisu lijepo pise:

"Svi ucesnici s automobilima i motorkotacima starosti preko 30 godina natjecu se za podjelu nagrada. Za vozace automobila iz klubova koji su clanovi HROS-a, rally se boduje za prvenstvo HROS-a."

Posto je ovo natjecanje bilo za automobile i clanove HROS-a, a neclanovi HROS-a nisu dobili nagrade, istom logikom niti motoristi nisu smjeli dobiti nagrade jer nisu u bodovnom sustavu HROS-a za ovo natjecanje  ;)

Ne znam jesi li pitao onog strica koji je sjedio za nasim stolom sta misli o tome. Ipak je to bio fino ugladjeni delegat HROS-a koji bi mogao prihvatiti prituzbe na neregularnost susreta do krajnje granice.

U stvari, ako su se bodovali i nagradjivali samo automobilisti HROS-a, neclanovi HROS-a se nisu niti nagradjivali, ja imam srece sta me nije tamo izbatinala uprava OTK Zagreb posto nisam niti vozio za HROS, a jos k tome sam prvi dan vozio motor, iako sam platio kotizaciju.

Znaci da sam tamo nakon petnaestak godina redovnog sudjelovanja nepozeljan jer im je to tako netko rekao, a oni cak nisu niti sami donjeli tu odluku tko je nepozeljan, jer ocito kod nas vladaju gmizavci kojima treba cvrsta ruka koja ce ih klepiti po glavi i narediti im sto da rade, a oni ce sa suzom u oku ponizno i pokorno reci "Da gospodaru", pogaziti svoj narod i krenuti dalje u potcinjene i sluzanjske vode slave.

Znam da i clanovi OTK Zagreb ovdje pisu i citaju, pa samo za informaciju pogledajte tko ce vam okrenuti ledja kada ce vam pomoc biti najpotrebnija.
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline ernesto (CHE)

• Veteran member
OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #3 : 19 Lipnja, 2008, 01:49:52 »
Mislim da je GIGI odlicno nazvao temu "oldtimeri i politika" jer upravo radi ovakvih politikanata na zalost mnogi na ovom forumu imaju djelomice negativan stav prema pojmu oldtimer i oldtimerastvo.

Pozeri i politikanti su iz oldtimera napravili privid elitistickog sloja ljudi i kaste kojoj smiju prici samo odabrani, a to nikako nije u stavu istinskih ljubitelja oldtimera koji vole stare krame radi dizajna, mirisa starog uljavog hrdjavog motora i komada pleha ili radi dana provedenog s istomisljenicima.
MZ KLUB~ http://www.starikotaci.hr/mz
OTK STARI KOTACI~ http://www.starikotaci.hr
VW KOMBI FORUM~ http://vwkombiji.portbb.com/index.php

peugeot 404, bub, baader-meinhof, MZ x 5, BMW (motor), BMW (s prixom), i kajja znam. jos toga

Offline GIGI

politika!
« Odgovori #4 : 19 Lipnja, 2008, 04:50:58 »
automobilisti su imali natjecateljski a motoristi promotivni,ali bez obzira na to ovakve zapovjedi od HROS-a barem kaj se tièe dodjele pehara nisu u redu. Po meni,ak su veæ morali raditi po njihovoj komandi trebali su napraviti internu dodjelu za nas kaj nismu u politici a prisutni smo na ZG.rally-ma veæ dugi niz godina i tamo dolazimo radi ekipe,a ne zbog toga da se prepucavamo  iz koje smo stranke(ujutro mi nitko nije rekao da nemam pravo na natjecanja jer sam èlan drugog saveza).

Gosp. Kralj koji je tajnik saveza barem sam ja tako shvatio(sjedio je sa nama za stolom)mi je objasnio da mi naravno nemamo pravo na pehare i bodove ali da je ZG. klub trebao ipak kompezirati stvar na svoj raèun tj. kupiti par pehara i zadovoljiti ekipu iz drugog saveza te ih nagraditi sa zasluženom nagradom,jer ako nekom uzmeš bez grama srama lovu a za to mu ne ponudiš niš postavlja se pitanje koliko æe drugi put doæi ekipe na taj rally.

Naravno u svemu ovom nahebe poštena ekipa,ali kaj æeš život je takav i u stvarnom djelu prièe jer ako nisi èlan vladajuæe stranke nemreš ni delat onak kak ti hoæeš,znaèi tko voli nek izvoli.

Na kraju svega da se barem netko iz organizacije isprièao ekipi u vezi propusta,jer ipak je to klub koji sve stvari radi na nivou ,kaj je onda sa našim susjedima koji nam dolaze na rally-e,platite i odite doma jer vi niste èlanovi HROS-a pa Vam nemremo dati pehare!

Nadam se da je ovo samo farsa koja æe kratko trajati(ne vjerujem u to jer zakaj bi delegati plaæali kad možemo mi)i da æe se sve vratiti na staro,uf kaj sam nostalgièan veèeras....!

ŽIVJELI DESANTI!!!
MZ
VW
ZASTAVA

imported_Gear

• Gost
OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #5 : 19 Lipnja, 2008, 16:10:09 »
Gigi, ernesto i tko hoce,  ajde natovari ficeka i idemo slijedecu srijedu (praznik) u pokupsko,  ide nas par sa starim autima na izlet,  rostilj, itd...   uglavnom bube i spaceki...   jebes ove kotizacije, prijave, teh. preglede i dedeke.

Offline GIGI

OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #6 : 19 Lipnja, 2008, 22:16:00 »
Drage volje bi išao sa vama ali radim u firmi koja dela na sve moguæe praznike i blagdane tak da niš od mene,jedino kaj Vam mogu reæi ugodan provod i dobro vrijeme!
MZ
VW
ZASTAVA

Offline Ogi

• Senior member
    • http://www.tdm-oldmoto.com
OLDTIMERI I POLITIKA!
« Odgovori #7 : 21 Lipnja, 2008, 21:28:44 »
:o   EEEE. tek sad su mi neke stvari postale puno jasnije, :cry: nažalost >:(