Autor Tema: Lakiranje  (Posjeta: 7330 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chrny

• Oldschool rookie
Lakiranje
« : 15 Srpnja, 2008, 22:35:11 »
Trebam jednu informaciju. Zanima me kolko bi otprilike kostalo lakiranje yuga ako napravim pripremu, znaci sredim limariju, pokitam...

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Lakiranje
« Odgovori #1 : 20 Kolovoza, 2008, 12:18:29 »
Sve ovisi koja boja-perla,obièna,metalic,sa ukrasnim listiæima,koliko slojeva laka...
Ali otprilike za VW Polo sa dupont refinishom,to je valjda do visokog sjaja i u profesionalnoj radionici je oko 3000€
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline kizo

• Antique Member
Lakiranje
« Odgovori #2 : 20 Kolovoza, 2008, 13:15:07 »
Citat: Scorpion07
Sve ovisi koja boja-perla,obièna,metalic,sa ukrasnim listiæima,koliko slojeva laka...
Ali otprilike za VW Polo sa dupont refinishom,to je valjda do visokog sjaja i u profesionalnoj radionici je oko 3000€

sa pripremom ili bez? ja racunam do 1000 europskih novaca dati, i boja vulgaris bijela

Offline kile

Lakiranje
« Odgovori #3 : 20 Kolovoza, 2008, 13:39:25 »
Ima i jeftinijih lakirera koji lakiraju za 300-400 eura.
Naravno vaša boja i vaša priprema.

Ima negdje na forumu i tema o tome.

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Lakiranje
« Odgovori #4 : 20 Kolovoza, 2008, 18:07:58 »
Sve ovisi kome daješ.Naravno da æe ti ovi koji imaju baš prof.radionice za lakiranje naplatiti više nego ovi kaj lakiraju u garaži.Možeš si ti sam nabavit farbu pa ti ispadne još manje love.
Ovo kaj sam ja napisao za Polo je ja mislim sa pripremom ali auto je bio nov tak da nije baš puno toga trebalo radit
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline Beri

• Senior member
Lakiranje
« Odgovori #5 : 21 Kolovoza, 2008, 09:49:37 »
Iso sam pitat za frenda poslje podsusedskog mosta, onaj drugi lakirer. Skoda favorit karavan, metalic boja , sa skidanjem stakla, njegovom bojom i pripremom, znaci dofuras auto i dodes ga pokupit, plus da ima jos par sitnica za popravit (tipa udubine) 6000 kn.

Drugi decko mi je reko da je golfa II sam napravio pripremu i donio boju liku pored cementare u podsusedu i za samo lakiranje u termokomori 1000 kn. Vidio sam auto i zgleda super.

A opet s druge strane frendica zgrebala desnu stranu novog megana, metalic lak, i u renault-u lakiranje jedne strane i branika s tim da je limarija bila 3000 kn, sve zajedno 20000kn ali to je placo kasko.

Tak da je pitanje samo di ces otic.

Navodno neki decki kod Brezovice na crno cijeli auto polakiraju u metalic za 4000 - 5000 kn. Njihova boja i priprema, sa skidanjem sajbi. Nikad nisam zvao i pito jer nisam u toj fazi.

To je ovak iz mojeg iskustva.

Offline OldAudi

• Antique Member
Lakiranje
« Odgovori #6 : 21 Kolovoza, 2008, 09:59:41 »
Moj stari je lakirer i on ti radi tam pored cementare,a firma ti se zove Spektar.Ja i stari ti mozemo pripremiti auto,a lakiranje u komori platis 150eura.A za nas platis 6000kn,tak da ti ispadne manje od tisucu eura.Sam platis boju.Ak imas boju,super.

Miro_zg

• Gost
Lakiranje
« Odgovori #7 : 20 Ožujka, 2009, 21:57:11 »
Ako znaš sam pripremit auto za lakiranje,i ako je tvoja farba onda komoru i lakiranje naðeš za 100e.Obiði par lakirnica i dogovori se.

Miro_zg

• Gost
Lakiranje
« Odgovori #8 : 20 Ožujka, 2009, 22:00:16 »
Citat: OldAudi
Moj stari je lakirer i on ti radi tam pored cementare,a firma ti se zove Spektar.Ja i stari ti mozemo pripremiti auto,a lakiranje u komori platis 150eura.A za nas platis 6000kn,tak da ti ispadne manje od tisucu eura.Sam platis boju.Ak imas boju,super.

Ti to dobro tražiš za pripremu,sa tobom èovjek nije niš profitiral.

Offline 2slow

• Senior member
Lakiranje
« Odgovori #9 : 21 Ožujka, 2009, 00:06:53 »
To je realna cijena za pripremu auta i lakiranje... ipak mora èovjek neš i zaradit...  ;)

Miro_zg

• Gost
Lakiranje
« Odgovori #10 : 21 Ožujka, 2009, 05:38:35 »
Je,malo si je stavil zaradu ;)

Alberto_zg

• Gost
Lakiranje
« Odgovori #11 : 21 Ožujka, 2009, 10:13:47 »
ako znas  sam polakirat auto  onda ti preporucujem da si izrentaš komoru na par æuki  u dubravi jedan decko  ju renta za 250kn,komora nije vrhunska  al nije ni losa sobzirom za te nofèeke ;)

Offline msporis

• Junior member
  • **
    • http://www.obrt-nit.hr
Lakiranje
« Odgovori #12 : 22 Ožujka, 2009, 11:39:13 »
Citat: Beri
Iso sam pitat za frenda poslje podsusedskog mosta, onaj drugi lakirer. Skoda favorit karavan, metalic boja , sa skidanjem stakla, njegovom bojom i pripremom, znaci dofuras auto i dodes ga pokupit, plus da ima jos par sitnica za popravit (tipa udubine) 6000 kn.

Drugi decko mi je reko da je golfa II sam napravio pripremu i donio boju liku pored cementare u podsusedu i za samo lakiranje u termokomori 1000 kn. Vidio sam auto i zgleda super.

A opet s druge strane frendica zgrebala desnu stranu novog megana, metalic lak, i u renault-u lakiranje jedne strane i branika s tim da je limarija bila 3000 kn, sve zajedno 20000kn ali to je placo kasko.

Tak da je pitanje samo di ces otic.

Navodno neki decki kod Brezovice na crno cijeli auto polakiraju u metalic za 4000 - 5000 kn. Njihova boja i priprema, sa skidanjem sajbi. Nikad nisam zvao i pito jer nisam u toj fazi.

To je ovak iz mojeg iskustva.

deèkima iz brezovice sam ja dao svoj hyundai  koji je moje everyday vozilo i deèki su katastrofa... prvo što je raðena i limarija i lakiranje, a limariju su napravili tak da izmeðu branika i rubnjaka mogu 2 prsta gurnut, a drugo, lakiranje je katastrofalno izvedeno, boja na pragovima se ljušti, dok su pragove brusili izbrusili su boju na vratima i tak to ostavili, na jednom dijelu imaju 'zacurke' boje, onak viodljive kapljice, i najgore od sveg, poèelo je hrðat za 3 mjeseca, išao auto na popravni, polakirali ga ponovno na tom dijelu, i za 3 mjeseca ista prièa jebo ih ja
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja ! ! !

Offline kađo-c

Lakiranje
« Odgovori #13 : 12 Travnja, 2009, 20:41:42 »
uglavnom traže oko 400-500kn po djelu auta ak je razbijen-znaci blatobran,hauba ili tak nekaj,a za cjeli oko 4000kn,ak ga ti pripremiš do stavljanja laka 1000 do 2000kn je maksimalno što bi ja izdvojio,ovisi jel komora i kakva je.. svaka šuša zna smješati boju-a kad ti pokuša prodati pricu da ovisi jel lak metalic ili obicni to znaci da mulja,jel bi on jednako dobro trebao pripremiti auto bez obzira na lak.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Bianchi

Lakiranje
« Odgovori #14 : 19 Studenoga, 2009, 15:02:31 »
Da malo dignem temu..
Frend hoće komplet lakirat svoje oldschool vozilo pa me zanima ak imate kog za preporučit iz zg