Autor Tema: Opel Manta A 1972 2.4CIH 2XDeLorto40  (Posjeta: 31741 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MantaFan

Opel Manta A 1972 2.4CIH 2XDeLorto40
« Odgovori #60 : 19 Studenoga, 2008, 00:37:15 »
a jebi ga...nema mi druge.....ili to ili ju ostavit u rupama....
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

djzuka

• Gost
« Odgovori #61 : 19 Studenoga, 2008, 03:18:23 »
Ne vidim problem u kolicini kita, to nema sanse da ispuca osim ak lupi negdje a ak do toga dodje onda mu je svejedno dali je pokitan na 1cm ili goli lim, nedaj Boze...
Samo ti frende njoj izvuci dobro liniju i ostavi ju da "odlezi" preko zime da se sve to dobro stegne  ;)   :jak:

Offline MantaFan

« Odgovori #62 : 19 Studenoga, 2008, 08:45:55 »
tako i je

Offline veky

« Odgovori #63 : 19 Studenoga, 2008, 22:38:44 »
Bez obzira kaj je pjeskaren, 20 kila kita.... to ni posel.... tak se ne restaurira... los limar, ili mu se neda raditi.... cuda se daju poravnati,

A da pjeskarenje povine lim to su bajke, ako sam ja pjeskario rezervar od motora gjde je lim o.3 mm... i jos mjestimice dost hrðav i nije se svinulo nist niti milimetra, onda se niti ZDRAv lim debljine 0.5mm ne vija, a na goli lim se nanosi temelj reaktiv... tak da...uglavonm...žali bože... ah

Šteta auteka..
Pomozi podjeli sredi : )

Offline MantaFan

« Odgovori #64 : 20 Studenoga, 2008, 06:22:32 »
....nisi ju vidio uzivo tako da ti rijeci nemaju nikakvog smisla...a i dodji ti do mene da mi pokazes kak se restaurira....

Offline car f@n

• Veteran member
  • Spol: Muški
« Odgovori #65 : 20 Studenoga, 2008, 19:11:53 »
Lepo kaj napreduje autiæ...

Ali ti je bar rekao limar zašto je stavljal poliesterski kit a ne cementni?

Poliesterski je grub, s vlaknima u sebi, a cementi je fin..
Veæinom kad se ide do golog lima onda se stavi sloj ili dva cementnog kita, jer je po sastavu finiji i lakše ga je brusiti..

Offline MantaFan

« Odgovori #66 : 20 Studenoga, 2008, 19:19:48 »
zato sta je cijela izudarana i ima dosta velike udubine...cementni bi puknul istog trena,a cupavca barem ta vlakna vezu....ici ce i cementni,ali kad se barem pola ovoga obrusit....lakirer je rekao da ce on brusit i buduci da je oldtimer(a on ih stvarno jako postuje) brusit ce se rucno na klocnu,a ne na bruslilicu......

Offline wikenhoser1

• Junior member
  • **
« Odgovori #67 : 20 Studenoga, 2008, 19:59:47 »
Citat: veky
Bez obzira kaj je pjeskaren, 20 kila kita.... to ni posel.... tak se ne restaurira... los limar, ili mu se neda raditi.... cuda se daju poravnati,

A da pjeskarenje povine lim to su bajke, ako sam ja pjeskario rezervar od motora gjde je lim o.3 mm... i jos mjestimice dost hrðav i nije se svinulo nist niti milimetra, onda se niti ZDRAv lim debljine 0.5mm ne vija, a na goli lim se nanosi temelj reaktiv... tak da...uglavonm...žali bože... ah

Šteta auteka..

Ispravak netoènog navoda "veky". Da pjeskarenje povija lim nije bajka veæ realnost. Radio sam na pjeskarenju dvije godine, i vjeruj mi da se lim povine, pogotovo ovaj od 0.5 mm.Ovisi naravno o pritisku o kolièini zraka koju daje kompresor, te kolièina i vrsta pijeska. Moglo se to i ljepše napraviti btw.Ovisi kakav je bio prije pjeskaranje.
Ako je auto tako loše ispao mora da je taj koji je to radio mnogo pogriješio.Ja sam radio na kompresoru atlas copco kapaciteta 20 kubika zraka na minutu. Gonjen Deutz motorom V10, nešto više 350 Ks. Ako nismo pazili znala su se dogaðati sranja. Radili rupe u limu te valooove.

Treba pažljivo, osjeæaj!Pogotovo kad je ovakav autek u pitanje.

Ameri isto pjeskare stare aute, samo to poslije super izgleda ali svejedno kitaju komplet auto. Samo na tanko i sa kitom bez vlakana. Rezultat...savršenstvo!!!

Ne sumnjam u ovog lakirera, napravit æe on posao, samo uz velike muke.
Bez pritiska nema utiska!!!!

Offline MantaFan

« Odgovori #68 : 20 Studenoga, 2008, 23:05:29 »
...ona crvena manta sta je u offtopicu,Tookie ju je vidio,skriva 24 kile kita,al je ravna ko staklo.......ja zelim takvu liniju i zadnje sta mogu vidit je jako izrazena narandzina kora na laku.........necu platit lakiranje 12000 kuna bezveze........

Offline Tookie

• Antique Member
« Odgovori #69 : 20 Studenoga, 2008, 23:21:10 »
sta je je ona crvena je ufff BOMBAAA,
ali ja ono sto ne mogu smislit na svom auto je KIT... :D
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline MantaFan

« Odgovori #70 : 20 Studenoga, 2008, 23:24:32 »
vidit ces kad taunusa ocistis i ispjeskaris....sta ako ce bit sav grbav(ne daj Boze)...kaj ces ga onda prodat??dok ima kita,samo zbukaj....pogledaj s bolje strane...to je i toplinska i zvucna izolacija :haha:

Offline car f@n

• Veteran member
  • Spol: Muški
« Odgovori #71 : 22 Studenoga, 2008, 17:29:02 »
Citat: MantaFan
.........necu platit lakiranje 12000 kuna bezveze........

Šališ se? Ako æeš tolko platiti samo lakiranje onda to mora biti bolesno na kraju.. Boja i posao... :)

Offline MantaFan

« Odgovori #72 : 22 Studenoga, 2008, 18:39:17 »
lakiranje i priprema....jos je boja akril,ne metalic...

Offline veky

« Odgovori #73 : 23 Studenoga, 2008, 10:52:19 »
Gle, da mi netko tak popjeskari bilo bi jebanje majke.. znam što sam ja dao pjeskariti, frka do bola, i nisu ga proprnjali niti povinuli,

Znaci to kaj su mu povinuli lim nema opravdanja.

Uostalom, limari, cuda izravnaju, pa cak i krov od citroena vise, sto nitko od smrtnika nemre niti priblizno...tak da... sve se i to dalo zravnati, i koliko ja znam direkt na lim se uvjek stavljala reaktivna temelj boja...

Sad je tak kak je.. znali budete s vremenom, jer valja.
Pomozi podjeli sredi : )

Offline MantaFan

« Odgovori #74 : 23 Studenoga, 2008, 15:05:42 »
ko je uopce rekal da je spigana od pjeskarenja???kaj tebe muci u zivotu???izbacila se od pregrijane stranice prilikom navarivanja rubova kod bivseg vlasnika i oni nisu to izravnali nego samo prekitali....izravnali smo kolko smo mogli,ali je predugo lim bio uvijen i jednostavno se "razvukal",znaci ti ga izbijes i poravnas on se sam vrati nazad.....a u Karlovcu nazalost vise niko ne zeli stanfat...jebi ga ...