Anketa

Da li je ova Volga-BMW oldschool?

a
22 (47.8%)
e
24 (52.2%)

Ukupno Glasova: 143

Autor Tema: Volga roadster  (Posjeta: 11576 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline redbug

• Senior member
Volga roadster
« Odgovori #15 : 03 Studenoga, 2008, 07:42:35 »
Citat: Mahatma Gadhni
Onaj coupe je bmw 850 ispod. Ima unutrašnjost od osmice takoðer. Ni jedan ni drugi nisu oldschool po mojem mišljenju isto kao što ni ja nisam Englez ako nosim englesku jaknu. :D

Tako je, i ja mislim da onaj coupe ima u seriskoj proizvodnji. A ova na bazi BMW-a 6 je samo jedna, i na njoj mi malo odudara kosina šajbe.
Da je oldschool nije, ali je meni ovaj coupe baš dobar...

Offline chaos

Volga roadster
« Odgovori #16 : 04 Studenoga, 2008, 00:25:52 »
Citat: Darjan

Ovo je carbage! ;)

A ovo? :o

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Mahatma Gadhni

Volga roadster
« Odgovori #17 : 04 Studenoga, 2008, 11:52:11 »
Paaaaaa, mislim da si sam odgovorio na pitanje. :D
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

kepz

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #18 : 04 Studenoga, 2008, 16:57:20 »
men je ovo lijepo, za razliku od one "lijepe" bembure koja lièi na sprešanu bijelu psinu koju je pokušao pregazit leteæi tanjur uz pomoæ halucinogenih droga.

df.hostile

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #19 : 08 Studenoga, 2008, 15:00:46 »
kad sam gledo prvu sliku mislio sam da je auto stvarno ok s obzirom kake gnjusobe voze po hrvatskim cestama (punto i ostala fiat sranjove,dakako ima tu i ostalih smeca,samo sam htio naglasit da talijani vode u izradi govana)

A SAD SVIMA VAMA BUDALAMA KOJI JEDVA POZNAJETE JEZIK I JEDVA ZNATE SLOVA:
OVAJ AUTO NIJE OLDTIMER,ALI JE DEFINITIVNO OLDSCHOOL...

vi uzmete staru karampoanu i stavite nove dijelove i novu masinu i mislite da vam je auto oldtimer a majstor je uzeo novi auto i preradio ga da izgleda oldschool...

svodi se na isto i vi i on imate auto koji je raden od novih dijelova i ima novu masinu,ali je razlika sta je njegova masina orginalna od auta i nije auto krpan svakid 10 cm limom kojeg ste nasli po garazi i otpadu

ZAKLJUCAK: ON VOZI NOVI,POUZDAN AUTO KOJI MU IZGLEDA STARINSKI A VI VOZITE STARE TRULJAVE KARAMPANE KOJE STE KRPALI DJELOVIMA DA TO LICI NA SVE NEG NA ORIGINAL I JOS SE NAJDETE KIPAT DA NJEGOV NIJE OLDSCHOOL A STA STE VI SVE STAVILI NA AUTO?

PLUS DA JE NJEGOV BAR POUZDAN

BMW

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #20 : 08 Studenoga, 2008, 15:40:57 »
Citat: df.hostile
PLUS DA JE NJEGOV BAR POUZDAN

Kad mu sva ona elektronika pocrkava i kad ga ostavi na cesti, može jedino zvati servis.
Pozdrav, NHF :bye:[/quote]
slazem se, kod starijih auta, da ti crkne, bez alata usred sume uspjet ces ga pokrenit, s ovim novima mos sam sjest i plakat ak ti rikne, a i znas da ce te posteno po djepu oplest!
i nemoras odmah vrijedat ljude ak se neslazes snjihovim misljenjima :o

Offline stipe

• Antique Member
Volga roadster
« Odgovori #21 : 08 Studenoga, 2008, 15:43:00 »
Citat: df.hostile
kad sam gledo prvu sliku mislio sam da je auto stvarno ok s obzirom kake gnjusobe voze po hrvatskim cestama (punto i ostala fiat sranjove,dakako ima tu i ostalih smeca,samo sam htio naglasit da talijani vode u izradi govana)

Ovo neki prikriveni kompleks izlazi na povrsinu, da te nije nedavno oderao kakav Punto 55.  :haha:

Eto, tvoj auto je stroj, a Fiat pravi smece od auta, a Talijani prave govna od auta.... ahahahahahhahahahahahahahhahahahaha.

df.hostile

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #22 : 08 Studenoga, 2008, 16:14:18 »
darjan ti neznas citat il...ako nemas falso masinu itd nabrojano onda se komentar ne odnosi na tebe,nego samo na one koji imaju a seru drugima...

i jos jedanput da ponovim pitanje sa pocetka ovog posta reko sam da talijani vode u izradi sranja a ne da su im bas svi auti sranje

(i ne,nije me opro nikakav punto nego ih cisto ne volim,ko sto neki imaju avatar sa prekrizenim vw znakom)

a i ne pravi se da si sad nesto,pogledaj malo po forumo kolko ljudi ima auto sa orginal dijelovima?oni koji nemaju,ti auti vise nisu oldtimeri..

a razlog zasto sam se poceo vrijedat je zato sto kolko vidim neki nemaju dovoljno kulture..ako nemas sta ljepo za rec ne kazes nista,ili kazes da nije po tvom ukusu a da pocnes srat po necijem trudu..nije u redu...ili ti smatras da je...jel ako smatras onda ja lako svaki dan odem u garazu i postam ti po 5 vrijedajucih komentara svaki dan,nebi bilo ljepo jelda...

ali kolko sam vidio,obicno na stranim forumuma covjek moze dobit kaki savjet,po hrvatskim forumima mogu samo posrat tvoju muku...

mislio sam da bar vi shvacate posto vijerujem da vas mac ljudi gleda blesavo i nije im jasno zasto volite to sto volite...sad radite istu stvar...

sram vas bilo

Offline chaos

Volga roadster
« Odgovori #23 : 08 Studenoga, 2008, 19:25:03 »
c/p sa

http://obi-wan.inside-server.com/~school/forum/viewtopic.php?t=872&postdays=0&postorder=asc&start=120

Citat: ernesto (CHE)

U stvari, stalno si govorim da necu nista pisati, ali eto istresti cu ono sto mi padaq na pamet…

Nemaju oldtimerasi love. Oldtimerasi imaju ljubavi, zivaca i jako puno volje. Ovi pod koje neki misle oldtimerasi-dubokog-djepa, su ekipa koja se pojavila unazad godinu-dvije, odlucila srusiti ono sto su prijasnji zaljubljenici gradili, zakljucili da je biti oldtimeras statusni simbol kao u Njemackoj i da tu, u ovom hobiju ima love. E grdo su se prevarili, prijasnji oldtimerasi bas s njima nemaju neke veze, lovu nisu okrenuli, a svoj status nisu podigli na zavidan nivo.

Boris pise o jednom stavu, ostali o drugom stavu i sve vise svaka strana ide prema krajnosti. I vani postoje razni pristupu starim vozilima. Osobno smatram da ima mjesta za sve oblike, jer na kraju krajeva slagao sam vozilo s originalnim djelovima nekoliko godina u dnevnoj sobi. Kada je bio gotov, mogao je ici na konkurs elegancije. Ipak vozim ga po susretima, vise nije kao nov, ali kada god nesto rikne, nabavim novi dio u skladu s originalnim. Dakle netko bi rekao zamjenski, netko bi rekao originalni, uglavnom dio koji tvornicki pripada tom modelu iz te i te godine.

Modelarski stav mi je izuzetno blizak, dakle stav da vozilo slozim u original i da ga stavim u dnevnu sobu. S druge strane uzivam u hrdjavim vozilima. S trece strane uzivam u voznji i uredjivanju bilo hrdjavog ili potpuno restauriranog vozila. Dakle ako je moja opca orjentacija starodobno vozilo, a imam u najmanju ruku ove dvije dileme, kako ce vise ljudi imati jedinstveno glediste,

Na kraju krajeva i vani svoje mjesto pod suncem, klubove i saveze imaju i autenticni oldtimeri, i razne prerade, hot-rotovi itd. Samo s tim da rijetko vozilo nitko ne preradjuje nego restaurira. Dakle u prerade uglavnom idu vozila do 20-max 30 godina starostosti, vrlo rijetko starija i to ako su velikoserijske priozvodnje pa ih je mnogo ostalo na zivotu.
Primjerice, zasto ljudi kod nas jos uvijek na oldtimerima otpuhuju na bube, kadete c i ostala vozila takve reputacije bez obzira sto imaju godine? Zato sto su jos uvijek relativno zastupljeni u prometu. Iz istog razloga ta vozila su najcesci objekti prerada.

Osim svega, sjetimo se Americkih graffita. Zuti Ford je iz godine 193x, film se odvija 196x. dakle vozilo je preradjeno u svojim sridesetima godinama starosti. Mozda se tada kao i danas prerada mogla smatrati zadnjim smecem, ali, s jedne strane, sada se takav hot-rod Ford hvali i dize u nebesa iako nije autentican, a s druge strane u doba slaganja je auto imao tridesetak godina i bio jedan visokoserijski sasvim uobicajeni auto, dakle u kategorij taunusa, kadetta, 128-ica…, i na kraju krajeva upravo onih vozila iz kojih su ovdje zastupljene prerade.

Sve u svemu, Boris je rekao jednu jako dobru stvar sto se tice prerada:
“no ako to netko ipak zeli, onda neka to radi svjesno, ne iz neznanja.”
Meni se ipak cini da su ljudi na ovom forumu vrlo svjesni sto je bitno, sto je originalno, a sto je preradjeno. Dalje je pitanje ukusa. Za razliku od nekada kada smo mi poceli s oldtimerima (prije 20-ak godina), tada ljudi zaista nisu znali primjerice zasto mora kvaka biti bas iz kadetta kad i ona od yugica cisto dobro otvara vrata. Sve u svemu, Filip i Gear su jako dobro opisali stavove, s kojima se na kraju krajeva, vidim dok sam ovo sve skupa napisao, i btudan slaze

Sad mi izgleda i bez veze postati, ali kad sam vec napisao…

Offline chaos

Volga roadster
« Odgovori #24 : 08 Studenoga, 2008, 19:31:40 »
c/p sa

http://obi-wan.inside-server.com/~school/forum/viewtopic.php?t=3558&postdays=0&postorder=asc&start=15

Citat: kile

Chaos je pitao u drugom topicu što je to oldschool.
Evo kako ja gledam na to.
Prije svega ne možemo raspravljat jeli neki auto oldschool ili nije po njegovim godinama.
Stariji od 30 g. su oldtimeri (ne svi iskljuèivo), izmeðu 25 i 30 su youngtimeri i tu nema govora o nekakvom oldschool-u.

Po meni je oldschool više od pukog ureðivanja auta.
To je u neku ruku i životni stil.

Mnogi od vas ovdje sa forumu žive jednu oldschool furku.
Slažete stare kante, idete po raznim eventima, družite se i u cijeloj toj prièi pokušavate više ili manje furat neku prièu iz prošlosti, iz razloga koji je možda samo vama poznat.

Ako se osvrnemo na aute, onda po meni oldschool ne znaæi iskljuèivo složit auto i dovest ga u originalno stanje, veæ složit staru kantu po svom ukusu, ali i u stilu sa godinama tog auta.

Ponavljam još jednom, u stilu sa godinama tog auta.

a112

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #25 : 08 Studenoga, 2008, 19:47:51 »
df.hostile,u krivu si,nije Fiat vodeci u proizvodnji smeca,za to imamo Opel i Ford  :haha:

df.hostile

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #26 : 08 Studenoga, 2008, 20:11:49 »
ispricavam se sta sam planuo maloprije,privatni problemi....
a i kad bolje pogledam pa nije bas da je ko srao,da budem iskren nisam ni gledo dal je ko srao samo sam pretpostavljo da cete srat  :)

Offline stipe

• Antique Member
Volga roadster
« Odgovori #27 : 08 Studenoga, 2008, 20:38:12 »
;)

imported_Gear

• Gost
Volga roadster
« Odgovori #28 : 08 Studenoga, 2008, 21:13:58 »
Ova volga mi je preodlicna,   neznam zasto se ljudi odmah nesto mrgode kad auto nije tvornicki, ko da pojedninac koji ne radi sluzbeno za tvornicu nemoze imat smisla za dizajn.

covjek ima novaca, zeli komfor, sigurnost i pouzdanost novog auta, ali ima jedan mali problem.  svi su jebeno ogavni i bezlicni.

inace mislim da su gore na slikama dva razlicita auta, pogledaj malo bolje.

Oto

• Gost
Volga
« Odgovori #29 : 23 Ožujka, 2009, 13:11:05 »
Auto definitivno nije oldschool, ali je pokušaj koji je jako blizu uspjehu.
Takvi bi svi današnji auti trebali biti, a ne hrpa bezliène plastike, ko da ju je Picasso pijan nacrtal u zajebanciji. Ako veæ mora biti moderna tehnologija, nek bar bude retro dizajn.