Autor Tema: Guljenje laka na krovu..  (Posjeta: 18645 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline karabaja

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 750 LE, Honda CB750K
Guljenje laka na krovu..
« : 11 Studenoga, 2008, 18:23:30 »
Pozdrav, veæ par mjeseci muku muèim sa guljenjem laka na krovu svoga auta, naime ispoèetka su to bile male flekice a danas su vec velike fleke koje se sve više šire iz dana u dan, pa bih bio zahvalan ako ko ima savjet kako da to sprijeèim i kako da saniram jer to izgleda odvratno...

nemože ona bit loša, koliko ja mogu popit

Offline kizo

• Antique Member
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #1 : 11 Studenoga, 2008, 18:34:38 »
mislim da te samo lakiranje spašava

Offline kile

Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #2 : 11 Studenoga, 2008, 19:04:12 »
Citat: kizo
mislim da te samo lakiranje spašava

Potpis.

I to sa dobrom pripremom, tj. skidanjem ovog bezbojnog laka sa cijelog auta, da budeš siguran da ti se i novi lak ne bude kasnije ljuštio zajedno sa ovim starim.

Offline karabaja

• Oldschool rookie
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #3 : 11 Studenoga, 2008, 19:19:40 »
da samo krov lakiram ili cijelo auto i koliko bi te to financijski otprilike koštalo?

Offline kizo

• Antique Member
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #4 : 11 Studenoga, 2008, 19:25:10 »
zavisi gdje se ljušti, dali je samo krov ili se i negdje drugdje ljušti

ako bi lakirao samo krov, ja mislim od 500kn do 1000kn ali to ti je najbolje pitati nekog majstora

Offline karabaja

• Oldschool rookie
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #5 : 11 Studenoga, 2008, 22:00:43 »
samo mi se na krovu ljušti lak, pregleda sam cijelo auto, nigdje drugo nema, a baš æu otiæ ovih dana se raspitat u lakirera šta da radim, jer me ovo živcira za poludit,hvala ekipa... :bye:

Offline kile

Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #6 : 12 Studenoga, 2008, 09:12:35 »
Jel i prije bio lakiran samo krov ili cijeli auto?
Jer ako je cijeli auto bio lakiran, onda postoji vjerojatnostda se poène dešavat isto kao i s krovom.

Bezbojni se lak nije dobro primio na bazu jer je vjerojatno prošlo previše vremena izmeðu špricanja baze i bezbojnog, pa bezbojni nije dobro primio jer je baza bila previše suha.
IMHO.

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #7 : 20 Ožujka, 2009, 21:45:12 »
Krov ti lakirer može sanirati na naèin da sa skoèom i pastom izmatira lak i onda ti nanese samo novi lak na bazu,vrlo jednostavno se to riješi.

Offline 2slow

• Senior member
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #8 : 21 Ožujka, 2009, 01:01:59 »
ali mora skidat sav stari lak dolje... i onda izmatira bazu i novi lak gore...
cijene su oko 100 € po komponenti... fušeri rade i za manje, cca 500 kn...

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #9 : 21 Ožujka, 2009, 05:37:26 »
U bazu se ne dira,samo se lak izmatira da se može nanjeti novi sloj.Nije to komplicirano.

Offline 2slow

• Senior member
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #10 : 22 Ožujka, 2009, 18:02:44 »
èek, kaj ti vrijedi matirat stari lak i špricat po njemu novi kad ti se stari ljušti? a ljuštit æe se još više kad bude 6 slojeva laka gore...  :shock:
jedino obrusit ga skroz dolje i ponovno pošpricat krov...

Offline sheki

Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #11 : 22 Ožujka, 2009, 19:28:05 »
jarane! uzmi smirgl s2000 vode i lagano trljaj,malo vise krajeve prelaz izmedju baze i bezbojnog,onda nekom polir pastom predjes sve i bit ce kao nova boja! ja sam tako sebi odradio na kadetu,pitali me ljudi jesam li lakirao auto.........

Heroj ulice

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #12 : 22 Ožujka, 2009, 19:58:50 »
Ili ugradi veæi šiber  :haha:  :haha:  :haha: . Jedino uèinkovito rješenje
je lakiranje kao što je veæ objasnio Kile. Sve ostalo je kemijanje i
gubljenje vremena i živaca.

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #13 : 22 Ožujka, 2009, 23:24:21 »
Citat: 2slow
èek, kaj ti vrijedi matirat stari lak i špricat po njemu novi kad ti se stari ljušti? a ljuštit æe se još više kad bude 6 slojeva laka gore...  :shock:
jedino obrusit ga skroz dolje i ponovno pošpricat krov...

Èovjek želi sanirat na pojedinim mjestima,jedino tako može.Ako dira bazu onda ju mora i lakirat .

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #14 : 22 Ožujka, 2009, 23:35:20 »
Citat: sheki
jarane! uzmi smirgl s2000 vode i lagano trljaj,malo vise krajeve prelaz izmedju baze i bezbojnog,onda nekom polir pastom predjes sve i bit ce kao nova boja! ja sam tako sebi odradio na kadetu,pitali me ljudi jesam li lakirao auto.........

To možeš napravit jedino ako imaš akril farbu,ako diraš bazu sa 2000 izguli se baza.Sa 2000 na vodu se brusi po laku da se odkloni smet pri lakiranju,onda se ispolira da se ne vide risevi,i nije dovoljno samo sa 2000 treba još i sa strizakom na šlajfericu obradit taj dio.Ti u biti sa 2000 samo skidaš jedan sloj laka i pošto još ima laka možeš to sa polir pastom kasnije ispolirat i ništa se ne vidi,ako nema laka nego je samo baza a ona je mat,kako ju ti možeš ispolirat da ima sjaj ?ti nisi niti dirnuo bazu,ti si izmatirao sloj laka pa misliš da si došao do baze a ustvri si i dalje imao sloj laka pa si ga ispolirao i misliš da si polirao bazu,da si ti skinuo do baze nema više poliranja,samo lakiranje.