Autor Tema: Guljenje laka na krovu..  (Posjeta: 18651 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 2slow

• Senior member
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #15 : 24 Ožujka, 2009, 21:45:05 »
Citat: Miro_zg
Citat: 2slow
èek, kaj ti vrijedi matirat stari lak i špricat po njemu novi kad ti se stari ljušti? a ljuštit æe se još više kad bude 6 slojeva laka gore...  :shock:
jedino obrusit ga skroz dolje i ponovno pošpricat krov...

Èovjek želi sanirat na pojedinim mjestima,jedino tako može.Ako dira bazu onda ju mora i lakirat .

Ma sve to štima, ali sumnjam da æe šta dobit sa tim, ljuštenje æe se nastavit... sad jedino ako planiraš u skorom vremenu prodat auto, pa samo šibneš lak gore i riješiš ga se što prije...
Ako želiš riješit to kak se spada onda jedino lakiranje dolazi u obzir, a lakireru je svejedno jel šprica samo lak ili bazu i lak ... tj. neæe ti bit velika razlika u cijeni...

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #16 : 25 Ožujka, 2009, 07:56:09 »
Ako tako napravi vidjet æe se neravnina ali æe se lak normalno primit .Ako dirne u bazu onda mora i bazu špricat,ako šprica bazu mora ponovo stavljati filer.Onda se mora sve ponovit,to je onda kompletno lakiranje.

rakun

• Gost
?
« Odgovori #17 : 30 Ožujka, 2009, 13:58:50 »
Ovak ! èitam vaše savjete oko popravka krova tj.ljuštenje laka sa baze , pa ako me hoèete poslušat neželim pametovati  al  netreba nagaðati kako i zašto ako nisi siguran i ili neznaš pa davati krive upute i od toga svega ništa !

Postupak je slijedeæi  :

- suho brušenje sa p150 kompletni krov  do  baze
-filer
-suho brušenje p400
-baza
-bezbojni lak
-peèenje

A zašto se ljušti ima tisuæu odgovora
_- prevelik  dugaèki vremenski razmak izmeðu slojeva
-nisu isti proizvoðaæi  laka i baze
-nije isti proizv. hertera i laka
-greška u materijalu , smrzavanje, skladištenje , ili je neka komponenta ostala majstoru otvorena .......
-znaæi hlapljenje bitnih sastojaka ili mix MS i HS materijala
U ovom poslu je sve moguæe  pa i drvena peæ!

A da se osvrnem i na cijenu ovog popravka  ovi što rade po 500 kn ja bi volio vidjet s kojim to materijalom rade ?
a da nespominjem lakirnicu !!!

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #18 : 31 Ožujka, 2009, 20:30:43 »
Kakav 150 ?150 se koristi za šlajfanje na hobl i za to je pregrub,koristi se 120,a filer se šlajfa sa 320 ili 400 na suho ili sa 800 na vodu.Kak zgleda taj auto koji ti pošlajfaš sa 150 ??to nebi htel niti zamislit a kamoli videt.

rakun

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #19 : 01 Travnja, 2009, 11:13:03 »
Kakav 150 ?150 se koristi za šlajfanje na hobl i za to je pregrub,koristi se 120,a filer se šlajfa sa 320 ili 400 na suho ili sa 800 na vodu.Kak zgleda taj auto koji ti pošlajfaš sa 150 ??to nebi htel niti zamislit a kamoli videt.

P je oznaka za granulaciju , znaèi sa roto p150 kad izbrusiš sa mašinom što može biti grubo?

u predhodnom postu sam ti napisao  za filer P400!

Doði u kt pa pogledaj kak zgledaju auti , a imam osjeèaj da imam staža kolko ti imaš godina!

A da nespominjem  pomak kod mašina za brušenje !

Miro_zg

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #20 : 02 Travnja, 2009, 05:44:22 »
Sa kakvim papirom šlajfaš srebrne i zlatne boje ?

rakun

• Gost
Guljenje laka na krovu..
« Odgovori #21 : 02 Travnja, 2009, 19:33:51 »
Sa kakvim papirom šlajfaš srebrne i zlatne boje ?[/

quote]

Ovisi kakav je zahvat , p 500, minor fine , 1200 ....( SUHA STROJNA)

Perfektit 2000, brusna pasta  i skoè, ......( VODA)