Autor Tema: Pranje tapecirunga i tepiha  (Posjeta: 7443 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

pitam se pitam

• Gost
Pranje tapecirunga i tepiha
« : 12 Siječnja, 2009, 19:08:45 »
na vozacevim vratima na narandastom triletu  platneni mi je dio tapecirunga zmazan,malo pocrnio i tak  :? ...

-zanima me sa cime bi to mogao oprati a da ga ne unistim...mozda sa deterdentom za pranje tepiha??

-a i prednje bi tepihe trebao oprati;jedino sam u nedoumici dal da ih operem sa miniwashem ili ne...

Brutalac

• Gost
« Odgovori #1 : 12 Siječnja, 2009, 21:48:30 »
Odfuraj sve u auto kemijsku cistionu...nece ti biti zao!  ;)

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #2 : 12 Siječnja, 2009, 22:55:19 »
ima za kupit pjena u spreju posebna za ciscenje unutrašnjosti auta, to sam koristio dok sam radio u jednom servisu, malo zaprljaš iznutra novi auto pošpricaš istrljaš i ništa se ne kuzi
ako se dobro sjecam bila je od Wurtha

willy_skipper

• Gost
« Odgovori #3 : 07 Veljače, 2009, 20:38:31 »
Evo baš sam završio pranje tapeta u autu. Napravio sam u 2 varijante:

1) U toplu vodu stavio detrdženta za suðe, napravio pjenu i prao s pjenom i vriæom od kumpira. Izašlo je neloše prljavštine. o tapeti su se smoèili, jer u pjeni uvijek ima vode. Sušio sam ih 3 dana jer je puhalo jugo i sve je bilo vlažno, a onda je doša jedan dan sunca i rješija problem. Tapeti su malo bolje izgledali nakon pranja.

= Nije loša metoda, vlažna i uèinkovita

2) Dio tapeta sam oprao onom pjenom i nije loša metoda - suha i jednostavna, ali za neke radikalno prljave tepihe èini mi se najbolja metoda uzet miniwash i deri.

= Suho, brzo, jednostavno i uèinkovito

3) Nisam testirao, ali mi se èini: Mini wash - najunèikovitije, ali i najvlažnija metoda, samo za uistinu prljave tapete.

Offline AL

« Odgovori #4 : 01 Travnja, 2009, 09:58:24 »
Kupiti vanish za tepihe i napraviti pjenu i zatim èetkom nanositi na površinu i trljati.

Kada se osuši sve treba posisati! Naravno da i prije pranja s pjenom treb sve dobro posisati.

Napravio nekoliko puta do sada i bio VRLO zadovoljan uèinkom!

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #5 : 01 Travnja, 2009, 10:27:18 »
ma minivošem ih proði

Offline Zastava 128

• Senior member
« Odgovori #6 : 21 Rujna, 2009, 22:06:19 »
Citat: kizo
ima za kupit pjena u spreju posebna za ciscenje unutrašnjosti auta, to sam koristio dok sam radio u jednom servisu, malo zaprljaš iznutra novi auto pošpricaš istrljaš i ništa se ne kuzi
jel znas mozda kolko kosta taj sprej?? :shock:
Truljava po svuda....

Offline DAČOKTT

• Antique Member
« Odgovori #7 : 22 Rujna, 2009, 00:51:43 »
Citat: Zastava 128
Citat: kizo
jel znas mozda kolko kosta taj sprej?? :shock:

veliki sprej ti je oko 80kn nije baš jeftin za cijeli auto ti treba 2 do 3 spreja znaèi siceve,krov,tapacirunge šta vec hoces kupiš jedan pa probaš. kad ti pjena ostaje znaèi da je èisto ako nestaje onda je prljavo mislim skužiš kak negriza prljavštinu.i onda trljaš krpom suhom i tak detalj po detalj. sam neznam dali imaš duæane wurthove za maloprodaju to trebaš otiæ u neki servis auta,kamiona koji imaju na raspolaganju wurthove proizvode ja sam nabavljao iz HRUŠKARA man servis tamo sam radio. a traži po internetu tko ima wurth po duæanima servisima itd.

Offline Zastava 128

• Senior member
« Odgovori #8 : 22 Rujna, 2009, 18:25:18 »
ok fala   :)
Truljava po svuda....