Autor Tema: Yugo Koral 55  (Posjeta: 144603 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Aki

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • PrijemnoOdeljenje
  • Vozilo:: Yugo 1.6, Yugo 1.3
Odg: Yugo Koral 55
« Odgovori #435 : 12 Travnja, 2016, 17:01:55 »
Ne treba, iglicasti lezaj je dole, meni je hod savrsen i biranje brzina takodje. Ona gumena 'kobra' je stegnuta sa dva srafa kroz nju, do menjaca je M8 sraf umesto M6 fabirckog, nema nikakvog ni najmanjeg lufta, sa prstom se salta, bukvalno. Cak me i zajebavaju za to, ko primeti. :)

Srafovi su bili u originalnu tako, jedino sto nisam uskrsnuo su siroke aluminijumske podloske, pa tako sada stoje klasicne uske. Srafovi koje sam sada koristio su TH Line zamenski M6 imbusi, jer BBS koji je siroko dostupan koristi M7 i nisu klasicne imbus glave. Ovde glava ulazi u srce felne sa zadnje strane, sto se vidi na slici, pa nije moglo drugacije ni kombinovati.
Ovako izgledaju novonapravljene, sa 16 srafova vs 12 na ovim originalnim i uskim podloskama:
http://www.norigomme.it/zoom.php?img=ruote/IMG_01.jpg
« Zadnja izmjena: 12 Travnja, 2016, 17:05:49 Aki »

Offline Aki

• Antique Member
    • PrijemnoOdeljenje
« Odgovori #436 : 19 Travnja, 2016, 12:02:55 »
Bese zanimljiv vikend... Provozao sam auto na stazi, prvi test zvanicno zavrsen. Prvo su mi gume stigle u poslednjem trenutku (subota popodne), samo da bih tada skontao da zaptivanje trodelnih 13ica sa malo srafova nije uopste za*ebancija. Tako da sam morao da vozim na starim gumama, Dunlop SP Sport na pola zivota i u 6toj godini starosti. Slikove nisam hteo da koristim, jer sam zeleo da probam komercijalnu gumu na stazi zbog odlaska na Ring kasnije ove godine (full slik nije dozvoljen na Turist voznjama). To i nije bilo previse zanimljivo, jer je auto imao znacajno manje gripa... Osim toga, instrument tabla me je bagovala sa laznim ocitavanjima pritiska i temperature ulja, kao i obrtomer (izgleda se MSD bobina ne slaze sa Veglijom najbolje). Moracu da ubacim digitalni satic da proveravam vrednosti i probam da namestim analogne satove. Ipak najvece s*anje se desilo na kraju dana - 3ca brzina u novonapakovanom Colotti menjacu je otakazala. Nisam stigao da otvorim menjac jos uvek, ali popravka nece biti jeftina sigurno... uzdam se u Herc radionicu iz Cacka da napravi sta bude trebalo. Takodje i auspuh moram da modifikujem, ovaj setup sa pletenicom iza grane previse 'dise'.

Generalno, zadovoljan sam kako motor radi, auto leze i odnosnom brzina. Kocnice su nalegle isto u medjuvremenu pa je i to na zadovoljavajucem nivou. Malo multimedije...

Offline bubuleja

« Odgovori #437 : 19 Travnja, 2016, 12:42:27 »
dve riječi: močan u pm
Adio mare

Offline studentt

« Odgovori #438 : 19 Travnja, 2016, 13:11:31 »
to je vise od dvije rijeci,al fakat jugic je  :good: odlican
BRAVO :hi:

Offline bubuleja

« Odgovori #439 : 19 Travnja, 2016, 13:26:46 »
to je vise od dvije rijeci,al fakat jugic je  :good: odlican
BRAVO :hi:
-- ;D   :cool:
Adio mare

Offline chaos

« Odgovori #440 : 19 Travnja, 2016, 14:13:38 »
 :music: :thmbup:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline studentt

« Odgovori #441 : 19 Travnja, 2016, 15:09:37 »
jedno vrijeme je bilo zatisje sa jugicima,ali mislim da se opet polako vracaju
kad vidim ovog yuga mogu samo reci vauuuu
kao sto je bubbuleja uzeo svoga za zajebanciju,sve mu vise i vise prirasta srcu

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #442 : 19 Travnja, 2016, 15:57:59 »
na kojem menjaču to voziš? Nema više kragujevačkih? ..ili imaš onaj na ravni zub?
Inače ..lepo orkestar svira  :perfeto: I još uvjek mislim da ti treba skračenje ručice ..vidi gde ti je peta brzina  :biggrin:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Aki

• Antique Member
    • PrijemnoOdeljenje
« Odgovori #443 : 19 Travnja, 2016, 16:01:34 »
Colotti menjac, ceo set skracenja, ravni zubi, iglicasti lezajevi, sper diff. Ima kragujevackih obicnih, taj je i trajao do sada, eno ga na crvenom Jugu. Ali to nije pos'o. Znas i sam da je 5ta na Jugu drugacija od ostalih po pitanju biranja brzine, tako da bi skracenje hoda umanjilo malo  put, ali sam uvek teze ubacivao u istu kada sam imao kraci hod. Cek' prvo da popravim menjac, pa lako za hod... :)

Offline Aki

• Antique Member
    • PrijemnoOdeljenje
« Odgovori #444 : 08 Lipnja, 2016, 10:44:49 »
Konacno je nova spojnicka napravljena, posle mesec i nesto preko dana cekanja, nazalost. Ovde se vidi ostecenje na staroj...

Kupih Multi-control panel za sivog Juga da imam duple podatke o obrtajima, temeperaturi i voltazi.

Kratka voznja do perionice i premijera Ruote Nori na autu. :)

Dok sam cekao spojnicku, bavio sam se crvenim Jugom. Ugradio sam duple karburatore + trubice i filtere, popakovao sve usput, narucio sam CatCams bregastu i za taj auto i predstojece radove na motoru. Kupio nove Uno Turbo kocnice sa Textar diskovima i plocicama + pancirna creva, to cu ugraditi cim stignem. U BoboSport-u su osvezeni prednji amortizeri posle 5 godina koriscenja (takodje njihov proizvod) i zadnji su prepravljeni da budu kracih hodova i tvrdji. Takodje, ugradjeni i alu nosaci balans stangle + PA6 do ramena.

Negde na pola puta do mora...

+ bonus :)

Navak sledi 26og, nadam se da ce sve raditi kako dolikuje.

Offline lend

« Odgovori #445 : 08 Lipnja, 2016, 21:41:06 »
Sivi je perfektan do zadnjeg detalja, nemam riječi  :hi:
Koji je motor u crvenom i što planiraš s njim??

Offline Aki

• Antique Member
    • PrijemnoOdeljenje
« Odgovori #446 : 09 Lipnja, 2016, 00:21:09 »
U crvenom je 1300 DMB, sa ~300k km i nekih ~100ks trenutno. Plan je da, kada stigne bregasta, uparim to sa glavom od 1.6 koju sam polupripremio (veliki ventili 39.5/33.4) i novim polumotorom (klipove kupio, ostatak sleduje). Dobice kuku i prikolicu i u avgustu pravac Nordschelife sa sivim na istoj. :)
A nekada kasnije treba komplet farbanje i jos nesto sitnica...

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #447 : 09 Lipnja, 2016, 00:44:19 »
Čitam,gledam i divim se!
A filmič je 5+  :bravoo:
Kako pedantno i detaljno radiš,bilo bi šteta da ne ubaciš bar još jednog Juga u ekipu...sad kad crvenog opet podigneš da imas jednog "baznog"  :yes:
 Svaka čast!!!  :hi:
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline Aki

• Antique Member
    • PrijemnoOdeljenje
« Odgovori #448 : 29 Lipnja, 2016, 18:10:43 »
Menjac je popravljen, pa je opet bilo testiranja na stazi... Sve u principu radi kako treba, osim sto moram da poradim na svojoj voznji i da se uvozam malo. :) Sledeca stanica, nadam se, Green hell u avgustu.

Jos jedna stvar koju sam uspeo da uradim usput je poseta BoboSport radionici i dyno uredjaju koji poseduju. Igrali smo se sa paljenjem dodatno i smesom goriva, uz par propratnih poboljsanja koje sam napravio pri sklapanju auta i rezultat je - 135hp/170Nm, motor vrti 8000rpm u 5toj brzini. Za dalje povecanje snage treba spremiti drugaciju koncepciju glave, ali to ce sacekati zimu.

Nesto slikica!

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #449 : 29 Lipnja, 2016, 18:27:24 »
 :bravoo: :bravoo: :bravoo: :good: