Autor Tema: JADRAN film oldtimeri  (Posjeta: 22756 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Floyd ZG

JADRAN film oldtimeri
« Odgovori #30 : 02 Travnja, 2010, 18:31:09 »
Mali off. pitanje, je li golf nekad pred jedno cca 12 godina bio na vukovarskim tablicama?
"I železu je dosta!"

Offline goran16v

JADRAN film oldtimeri
« Odgovori #31 : 02 Travnja, 2010, 18:43:31 »
Ako smijem da se ukljucim... Bus je is "Ko to tamo peva" kao i iz niza drugih filmova ex-Yu kinematografije (Bosko Buha, Bitka na Neretvi itd). Za svaki film je koristeno ili bilo u pripremi vise na oko identicnih buseva.
Vozni park JF spada u tzv filmsku rekvizitu i to je nesto u cemu sam ja povremeno angazovan i to bas segment tzv "igrajucih vozila". Buduci da je rekvizitarnica JF-a relikt nekih drugih vremena kad se daleko vise snimalo (vecina filmova su bili financirani od strane bivse drzave) i puno vise novaca bilo u opticaju i buduci da je sam JF bio drzavni, bilo je relativno lako sakupiti zavidan vozni park te ga odrzavati (SIZ za kulturu trebuje, SNO daje naredbu JNA da prepusti staru tehniku, vozila, tenkove kamione itd - buduci da je JNA imala dosta zapljenjene ratne tehnike iz II sv. rata kao i tehnike ostavljene od strane saveznika, SUP isto, sto nema - kupi se). Odrzavanje rekvizitarnice, narocito rekvizite koja zahtjeva stalno odrzavanje i strucno osoblje je skup posao. Cak i rekvizita koja se "ne odrzava" kao sto su kostimi zahjteva posebne uslove. Nazalost danas je filmska produkcija slaba, malo se novaca vrti da bi rekvizirarnica normalno brinula o rekviziti. Moja kolegica je iz JK nedavno iznajmila bivse JNA uniforme za prilican novac i bile su u prilicno losem stanju i nekompletne. Sto se igrajucih vozila tice, ako je izbor redatelja za glavni igrajuci auto zaista rijedak auto, bez mogucnosti dubliranja, bira se auto u besprijekornom stanju sa dezurnim mehanicarem i rez. dijelovima ili ako nije bar 3 identicna, jer u slucaju problema sa autom na dan scene u kojoj se snima, snimanje kasni ili propada dan snimanja koji kosta nekih 100 000 EUR. Sporedna igrajuca auta takodjer moraju biti u pouzdanom stanju. Nazalost sva vidjena u JF u ovakvom stanju ne zadovoljavaju nijedan kriterij osim za potebe scenografije (nisu u pokretu). Navodno se dio njih pojavio i Schindlerovoj listi... Ja se ne bih usudio krenuti s njima u snimanje. Mozda JF ceka neki "nebeski" novac da ih obnovi i ponovo krene u ozbiljan posao najma rekvizite. Ovo sto su izbaceni vani je posljedica besparice i necije nemara... Nemam nikakvih informacija kakva je vlasnicka struktura JF i kakve su mogucnosti otkupa itd.
Da nije tako samo kod nas evo informacija... najveci holivudski prop store ili rekvizitarnica je nedavno bankrotirao i neka antologijska rekvizita se sad prodaje po smijesnim cijenama...
« Zadnja izmjena: 02 Travnja, 2010, 18:49:56 goran16v »

TAM5500

• Gost
JADRAN film oldtimeri
« Odgovori #32 : 01 Listopada, 2012, 22:47:39 »
zalostno,..i ne prodaje se - joj evog TAM Pionira to trazim,...! daj molim te poslikaj ga jos jednom u svaku stran i iznutra pitaj jeli se prodaje molim te

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Odg: JADRAN film oldtimeri
« Odgovori #33 : 27 Listopada, 2018, 21:40:26 »
Naletio na zanimljive fotke...

Hrđa bez granica

Offline Boxer

• Administrator