Autor Tema: volan za Mantu na eBayu - informacija?  (Posjeta: 3069 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline HURRICANE

• Senior member
    • http://www.grafikaplus.hr
volan za Mantu na eBayu - informacija?
« : 20 Travnja, 2009, 16:21:13 »
Gledam neki volan na ebayu.de za Mantu, pa kako sam slab s njemaèkim, ne kužim što znaæi jedna reèenica.

Ovdje je link:
http://tinyurl.com/ctvku3

Piše da volan dolazi s glavom za Mantu... ali takoðer piše da nedostaje neki prsten i da je sirena polovna:

Das Lenkrad wird durch einen Silberen Prallring verziert der mit 6 Edelstahl Look Schrauben verschraubt wird , wo auch der Hupenknopf (Gebraucht aber OK )mit gehalten wird, es ist aber auch kein Technisches Problem das Lenkrad ohne den Prallring zu fahren.

"""Dieses Lenkrad wird Komplett mit Nabe,""" [/i]

Inaæe koliko vrijedi ovakav volan i za koliko to vremena doðe iz Njemaèke?
HURRICANE
---------------------------
There can be only one!

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #1 : 22 Travnja, 2009, 22:52:42 »
Pa ovde svi mutavi.
Nakraju sam uzeo volan, pa cu vidit sta ce bit kad dodje u RH.
Da li se može oèekivati kakva carina i sl.?
HURRICANE
There can be only one!

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #2 : 23 Travnja, 2009, 00:20:09 »
a za prijevod koristiš google translate.

šta se tièe e-baya i slanja, volan bi ti triba doæ kroz tjedan dana, ovisi koliko je prodavaè ažuran.

pošto je volan koliko vidim nov, a u paketu æeš dobit vjerojatno i prigodni raèun oèekuj PDV na ukupan iznos (volan + poštarina).

za carinu nisan siguran, možda ti uberu 100-200kn za ruke.

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #3 : 23 Travnja, 2009, 01:33:14 »
Citat: emilijanenko
a za prijevod koristiš google translate.

šta se tièe e-baya i slanja, volan bi ti triba doæ kroz tjedan dana, ovisi koliko je prodavaè ažuran.

pošto je volan koliko vidim nov, a u paketu æeš dobit vjerojatno i prigodni raèun oèekuj PDV na ukupan iznos (volan + poštarina).

za carinu nisan siguran, možda ti uberu 100-200kn za ruke.

Ma koristim google translate, ali mi najbolje ovo ne prevodi, pa ne kuzim sta je. Poslao sam mail prodavatelju i nakon 2 dana mi je javio da je s volanom sve ok. A sad sta se tice poreza i carina, sta bude :-)
Rekao je da je poslano danas.  Cijena volana je 80e + 22e postarina, ali eto i glava je ukljucena s volanom.
HURRICANE
There can be only one!

Offline Sepra

« Odgovori #4 : 23 Travnja, 2009, 09:51:02 »
pa ako ti i naplate nešto carine i PDV-a a na cijenu volana od 100 EUR to ne može biti puno - vrijedilo je

volan je prejeben :jak:
Nerast

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #5 : 23 Travnja, 2009, 10:35:22 »
Citat: HURRICANE

Ma koristim google translate, ali mi najbolje ovo ne prevodi, pa ne kuzim sta je.

jedino s njemaèkog na engleski..

u svakom sluèaju dobit æeš volan kroz par dana, prodavaè je brz i aktivan, a vidim i odgovara na e-mailove.

dosta san kupova priko e-baya, al u zadje vrime je svima lino iti e-mail poslat.. pa onda èekaš danima oæe šta stiæ ili neæe
(u konaènici uvik stigne  :D )

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #6 : 23 Travnja, 2009, 12:21:03 »
Citat: HURRICANE

Ma koristim google translate, ali mi najbolje ovo ne prevodi, pa ne kuzim sta je.

jedino s njemaèkog na engleski..

u svakom sluèaju dobit æeš volan kroz par dana, prodavaè je brz i aktivan, a vidim i odgovara na e-mailove.

dosta san kupova priko e-baya, al u zadje vrime je svima lino iti e-mail poslat.. pa onda èekaš danima oæe šta stiæ ili neæe
(u konaènici uvik stigne  :D )

Kakva je situacija kad se šalju polovni djelovi. npr kardan, èeljusti, ... kako to prolazi carinu? Da li se isplati s njima svaðat ili šta odredu to je to?
HURRICANE
There can be only one!

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #7 : 23 Travnja, 2009, 12:24:33 »
najveæe šta je meni došlo su bili amortizeri, glavni koèioni cilindar i karburator (3 zasebna paketa).

amortizeri i cilindar su bili NOS (new old stock - pakiranje i dijelovi se od ležanja ofucaju i ne izgedaju novo),
a carburator repariran polovni.

u kutijama nije bilo ni raèuna ni ièega.. izgledalo je ka da mi prijatelj šalje paket. nisan platia ni carinu ni PDV  :)

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #8 : 29 Svibnja, 2009, 16:25:09 »
Ma evo problemi sa prodavaèem ili možda sa našima na carini.
Uglavnom volan je plaæen 22.04. i prodavaè kaže da ga je posla nakon
uplate, a evo do sada ništa nije došlo.

Zva sam carinu i poštu i tamo na moje ime ništa nemaju i kontaktira sam prodavaèa za Tracking number, ali se par dana ne javlja,
pa sam ga prijavija preko PayPala da nisam dobija plaæenu robu.

Do sada mi je sve uredno dolazilo. Još imam neke polovne diskove za dobit,
ali mi je tu problem sta nije plaæeno preko Paypala, pa cemo vidit šta æe i tu bit.

Da li ima netko kakva iskustva sa problemima oko dostave plaæenih artikala?
HURRICANE
There can be only one!

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #9 : 29 Svibnja, 2009, 17:45:44 »
znam ljude koji su imali problema i na kraju su popušili dobre pare. izia vuk magare.

dobro si napravia šta si ga prijavia priko paypala. pokreni još i "dispute" priko e-baya šta prije (imaš 45 dana od prodaje) i nadaj se najboljem. moguæe da je pošta zajebala ili se paket zagubia u prijevozu negdi u njemackoj, al s tim bi se sam prodavaè triba *ebavat.

kakav mu je inaèe rating?

btw èesto se desi da ljudi koji kupuju napišu sluèajno krivu adresu ili da paypal ima za adresu registracije neku desetu od željene. provjeri jesu ti podaci bili ok.

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #10 : 29 Svibnja, 2009, 18:16:48 »
znam ljude koji su imali problema i na kraju su popušili dobre pare. izia vuk magare.

dobro si napravia šta si ga prijavia priko paypala. pokreni još i "dispute" priko e-baya šta prije (imaš 45 dana od prodaje) i nadaj se najboljem. moguæe da je pošta zajebala ili se paket zagubia u prijevozu negdi u njemackoj, al s tim bi se sam prodavaè triba *ebavat.

kakav mu je inaèe rating?

btw èesto se desi da ljudi koji kupuju napišu sluèajno krivu adresu ili da paypal ima za adresu registracije neku desetu od željene. provjeri jesu ti podaci bili ok.

Ma rejting mu je OK, to je ducan, tako da mi je veca vjerojatnost da su naši nešto zeznuli.
evo link o prodavacu:  http://myworld.ebay.com/105speed

- Adresa je dobra, jer vec duze vrijeme sve OK dolazi
- Ja sam ga isa prijavit preko e-baya, ali me odma pribacilo na PayPal,
pa sad neznam da li ga još moram i negdi drugdi prijavit.
Prekjucer sam prijavija, ali još nema glasa od nikoga.
HURRICANE
There can be only one!

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #11 : 29 Svibnja, 2009, 18:38:30 »
ne znam toèno jer mi nikad nije tribalo

potraži opciju "ebay start a dispute" priko google-a, a moguæe da si to zapravo i napravia posredno priko paypala. onda bi prodavaèu tribalo stat upozorenje pred nosom svaki put kad se logira dok god to ne riješite

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #12 : 30 Svibnja, 2009, 23:03:32 »
Ako nisi platio putem PayPala od njega ne mozes zahtjevati nikakvu naknadu troskova.

Imao sam slucaj da sam odredenu stvar ukupno s postarinom platio 30 €. Nakon 10 dana prodavac se javlja da je krivo izracunao postarinu i da moram platiti jos 12 €. Ne zelim mu to platiti jer sam osobno provjerio na stranicama poste kolika je postarina i vidio da me zeli prevariti. Zelim ponistiti transakciju ali on ne zeli vratiti novac. Nakon par izmjenjenih mailova i bez postignutog dogovora na kraju ga prijavljujem PayPal sluzbi. I za par dana na racun sjeda uplaceni novac.

U tvom slucaju ne vjerujem da te prodavac prevario vec da se paket zagubio. Ubuduce placaj PayPalom jer jedino tako u slucaju bilo kojeg problema mozes doci do uplacenog novca. I od prodavaca zatrazi broj posiljke. Pomocu tog broja mozes nadgledati putovanje paketa.
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline HURRICANE

• Senior member
« Odgovori #13 : 31 Svibnja, 2009, 15:29:01 »
Citat: Ivan L
Ako nisi platio putem PayPala od njega ne mozes zahtjevati nikakvu naknadu troskova.

Imao sam slucaj da sam odredenu stvar ukupno s postarinom platio 30 €. Nakon 10 dana prodavac se javlja da je krivo izracunao postarinu i da moram platiti jos 12 €. Ne zelim mu to platiti jer sam osobno provjerio na stranicama poste kolika je postarina i vidio da me zeli prevariti. Zelim ponistiti transakciju ali on ne zeli vratiti novac. Nakon par izmjenjenih mailova i bez postignutog dogovora na kraju ga prijavljujem PayPal sluzbi. I za par dana na racun sjeda uplaceni novac.

U tvom slucaju ne vjerujem da te prodavac prevario vec da se paket zagubio. Ubuduce placaj PayPalom jer jedino tako u slucaju bilo kojeg problema mozes doci do uplacenog novca. I od prodavaca zatrazi broj posiljke. Pomocu tog broja mozes nadgledati putovanje paketa.

proèitaj malo bolje moj post. plaæeno je preko PaPala, ali mi prodavaè nije odgovorio na moj upit o broju pošiljke.

Tko refundira troškove ako je paket poslan, a nije došao?
HURRICANE
There can be only one!