Autor Tema: Cekici za limariju itd.  (Posjeta: 9841 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Cruo

• Gost
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #45 : 07 Veljače, 2010, 18:42:38 »
ha vidio ja da ljudi uzmu ventil od makine i naostre ga i zavare drsku. i to je to.

prka126

• Gost
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #46 : 08 Veljače, 2010, 03:22:59 »
nadam se da ću ovaj tjedan stić po dvd otić pa bi ga stavio na rapidshare il tako neš

Offline dominko2511

• Senior member
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #47 : 10 Veljače, 2010, 00:17:33 »
Citat: AreS;137159
Kako bi taj CD moga doć do malo južnijih kraje npr. Splita?

ako bi neko stavija na rapidshare i ja bi bija strasno zahvalan. placan pice kad se vidimo

Offline Marko 250 ce

• Junior member
  • **
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #48 : 10 Veljače, 2010, 00:39:57 »
dobro dosta sa tim navalama... dobio sam 20 poziva... ja pusti trac... a sad ono svi bi hebali...

salim se ( molim admina da pobrise moje podatke i par zadnji postova koji su vezani za isto) hvala...

neka se dalje siri cd preko nekoga drugoga...

Offline Ivan L

• Antique Member
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #49 : 21 Srpnja, 2011, 22:24:24 »
U posljednje vrijeme imam zelju da sam pokusam raditi limariju i tako sam u potrazi za potrebnim alatom. Najvise me muce cekici i babice jer je prevelik izbor oblika, a ne znam sto odabrati, kao i raspon cijena. Alat mi ne treba za profesionalnu upotrebu vec da pokusm odraditi limariju na dva vozila.

Na ebayu sam nasao set od 7 komada alata koji bi do HR-a sa svim davanjima kostao do 300 KN. Kako sam primjetio prije na forumu, cijena se za polovne kretala od 500 do 1000 KN ovisno o broju alata, dok se npr. novi set Toptula krece oko 1200 KN za 7 kom.

Ima li tko iskustva s ovim jeftinijim alatima i mogu li se naci mozda i u domacim prodavaonicama?

Ebay link: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120586300611&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline linoleumboy

Cekici za limariju itd.
« Odgovori #50 : 21 Srpnja, 2011, 22:29:37 »
Citat: Ivan L;249639
U posljednje vrijeme imam zelju da sam pokusam raditi limariju i tako sam u potrazi za potrebnim alatom. Najvise me muce cekici i babice jer je prevelik izbor oblika, a ne znam sto odabrati, kao i raspon cijena. Alat mi ne treba za profesionalnu upotrebu vec da pokusm odraditi limariju na dva vozila.

Na ebayu sam nasao set od 7 komada alata koji bi do HR-a sa svim davanjima kostao do 300 KN. Kako sam primjetio prije na forumu, cijena se za polovne kretala od 500 do 1000 KN ovisno o broju alata, dok se npr. novi set Toptula krece oko 1200 KN za 7 kom.

Ima li tko iskustva s ovim jeftinijim alatima i mogu li se naci mozda i u domacim prodavaonicama?

Ebay link: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120586300611&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

(Image removed from quote.)

ove drske mi slice kao kod onih jeftinih cekica iz peveca
ali ako uzimas ove s ebaya uzmi i za mene jedan set dogovorit cemo se

i ja sam to trazio po trgovinama ali nista eventualno od uniora sam nasao ali jedan cekic kosta cca 250kn a da nepricam cijeli set
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline deda

• Antique Member
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #51 : 21 Srpnja, 2011, 22:53:40 »
Ovo je alat samo za neš sitno i tamo gdje je pristupaćno,a za ostalo treba još puno toga.Nekad se to dalo napraviti u tvornicama kao Končar i slićne firme ,ali sad toga više nema.Dečki su mogli i znali iskovati alat kakav si zamisliš i to sve za malo špeka,luka i koju litricu.A vjeriuj treba ti puno toga  i uvjek nekaj fali,tako da se  i radi prirućni alat prema potrebi,pa još svakojakih španera ,rastezača i kliješta i čekića.

Offline Ivan L

• Antique Member
Cekici za limariju itd.
« Odgovori #52 : 21 Srpnja, 2011, 23:19:09 »
Jasno mi je da je tu potrebna jos hrpa alata, ali mislim da bi za pocetak i ovo bilo dovoljno.

Ima ih i s plasticnim rucicama, neznatno su skuplji:

www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline Žein

Cekici za limariju itd.
« Odgovori #53 : 22 Srpnja, 2011, 00:57:55 »
Kao sto ti decki kazu nema pravila.

ja sam si napravio izvlakac od starog kluca za svijecice 200g cekica(glave) i zavario sam na vrh saraf za drvo.

Zvuci primitivno ali borer 5mm i samo zasrafis "alat" unutra i udras cekicem po njemu-VADI SKORO SVE DI NEMRES CEKICEM ILI BABICOM
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri