Autor Tema: Brzinska sanacija za zimu  (Posjeta: 2723 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kerozin

• Gost
Brzinska sanacija za zimu
« : 07 Listopada, 2009, 22:27:43 »
Skinem prije neki dan plastike na Hilux-u unutar blatobrana jer vidim da je pocelo nesto vani izbijat po rubnjacima i sok zivi u blatobranima je bilo doslovno na kile blata i pijeska koji se godinama skupljao na tim plastikama. Hrdja horror, na mjestima je i probilo u tockicama na drugu stranu, jedini blatobran koji je skroz citav je onaj na kojem te plastike nije bilo (zasto je uopce stavljaju).

Kako sad nemam bas novaca za limarenje cime to barem malo zastititi preko zime? Namucio sam se sa drot kefom, skinuo sve sto se nije cvrsto drzalo pa miniwash i deterdzent  i sad su opcije:

1. Hammerite rust beater temeljna + hammerite obicna
2. Fosidin + 2k reaktivna temeljna + obican lak
3. nesto trece? :-)

p.s. Gdje uopce vise nabaviti Hamm rust beater, potrosio sam stash a Bauhausi, Peveci i sl. vise ne drze nego samo obicne Hamm boje.

Hamm znam da nije kosher na autima ali do sad mi je drzao na zivotu sve krame koje su bile bas jako trule. POR-15 je navodno zakon kolko sam citao po forumima, jel ima toga kod nas?

Offline HILLMAN

« Odgovori #1 : 07 Listopada, 2009, 22:50:26 »
Ulica Vilka Šeferova 6-8 Ravnice

10000 Zagreb

Tel/Fax: 2395-111

2395-222

Mob: 099/217 25 99

Mail: lux@zg.t-com.hr

lux2@zg.t-com.hr

http://www.trgovinalux.hr
bitno je znati šta neznaš

Offline slanac

« Odgovori #2 : 08 Listopada, 2009, 21:49:20 »
Ja sve radim s Corr verterom  jer sam se užasno opekao s antikorozinom i ferosanom, pa onda bijela nitro temeljna pa onda pokrivni lak ili slièno.
Rezultate èu vidjeti na proljeæe, ali po papirnatim referencama nisam pogriješio.
Bumo vidli.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

kerozin

• Gost
« Odgovori #3 : 08 Listopada, 2009, 22:29:19 »
Citat: slanac
Ja sve radim s Corr verterom  jer sam se užasno opekao s antikorozinom i ferosanom, pa onda bijela nitro temeljna pa onda pokrivni lak ili slièno.
Rezultate èu vidjeti na proljeæe, ali po papirnatim referencama nisam pogriješio.
Bumo vidli.

Fosidin nije nesto previse agresivan ali Ferrosan je bojni otrov!

Ipak cu probat sa hammeritom ako ima u ovom ducanu sto je netko preporucio posto je ultra hrdjavo tih par mjesta.

Offline ledeni09

« Odgovori #4 : 09 Listopada, 2009, 00:23:20 »
Citat: kerozin
Citat: slanac
Bumo vidli.

Fosidin nije nesto previse agresivan ali Ferrosan je bojni otrov!

Ipak cu probat sa hammeritom ako ima u ovom ducanu sto je netko preporucio posto je ultra hrdjavo tih par mjesta.

Probaj sa plastobitom koji se da bojati ako ga hoces prebojati i nije neki problem za nabaviti u svakoj trgovini koja prodaje boje za aute. :)
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #5 : 09 Listopada, 2009, 02:16:28 »
decki, sta fali ferosanu

moze informacija jer ga ja koristim, a upravo radim svoj auto, ne zelim zajebat
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

imported_Gear

• Gost
« Odgovori #6 : 09 Listopada, 2009, 11:49:49 »
nemoj samo hammerite,  bolje stavi obicnu temeljnu za ograde nego to.

kila je 80kn, a nije antikorizivan, napuhne se i jako je osjetljiv na kiseline, jedna od najvecih magli na trzistu.

kad bi se mogli docepati POR-15 u hr, to bi bio posao.

kerozin

• Gost
« Odgovori #7 : 09 Listopada, 2009, 14:24:40 »
Citat: dvojka

moze informacija jer ga ja koristim, a upravo radim svoj auto, ne zelim zajebat

Stvar super radi samo nemoj da ti dode u kontakt sa kozom.

Na skoro svakoj boci bilo cega pise da se izbjegava kontakt sa kozom ali ovi se nisu salili.

kerozin

• Gost
« Odgovori #8 : 09 Listopada, 2009, 14:34:56 »
Citat: Gear
nemoj samo hammerite,  bolje stavi obicnu temeljnu za ograde nego to.
kila je 80kn, a nije antikorizivan, napuhne se i jako je osjetljiv na kiseline, jedna od najvecih magli na trzistu.

Vjerojatno se napuhne zbog toga sto voda nekako dode ispod njega.

Nista sa hammeritom cu onda samo ono gdje ionako vise nema lima nego je sve trulja a ostalo sa fosidin + dvokomponentnom temeljnom. Barem cu moci usporediti rezultate za buducnost :-)

Offline slanac

« Odgovori #9 : 09 Listopada, 2009, 20:43:04 »
Ferosan i antikorozin nagrizaju i pojedu hrðu, ali niti jedan na ostavlja za sobom zaštitni film te tako obraðena mjesta povuku vlagu iz zraka ili vlagu dok ugrožena mjesta obraðuješ kitom odnosno šlajfaš. Kad sam (ja) sve lijepo polakirao (lani u 9. mj) sve je bilo 5 da bi ove godine na doslovno istim mjestima dobio prišteve i mjehure. Žali bože posla.
Èak mi je i kit diglo, a sve je bilo "suho" 100 posto.
Zato sad radim s Corrverterom (on osim što pojede hrðu ostavi nešto kao tvrdu plastiku na obraðivanom mjestu i može se raditi na vlažnim mjestima. Dapaèe , ako ti je pregust razrjeðuje se vodom!!!
Nevjerovatno, ali prave rezultate èemo vidjeti iduæe proljeæe.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #10 : 10 Listopada, 2009, 07:24:23 »
to za ferosan je netocno, on stvara zastitni film definitivno, i trenutno je jedino dobro cim radim, zato pitam sta kod njega ne valja, a odizanje i rad kita, mislis li da je to do antikorozina
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline ledeni09

« Odgovori #11 : 10 Listopada, 2009, 13:27:40 »
Neznam deèki ja radim sa plastobitom od bodyja i nemam nikakvih problema.Po meni je stvar ok 8)
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694